Kareoke

Hann inte uppdatera igår så gör det nu :)

Eftermiddagen blev lite annorlunda än vad jag hade tänkt, men den var väldigt bra! Vid 15.00 åkte vi till Hannahs (hon från Tyskland) värdfamilj för de hade någon slags fest hemma. Jag följde med eftersom jag ville lära känna Hannah lite bättre, plus att vara social med min värdfamilj. Det var ganska så mycket folk där och jättemycket mat! Det var personer där från helt olika länder och de hade tagit med sig någon maträtt/efterrätt från sitt hemland. Blev riktigt mätt! Flickan som Hannah tar hand om är också helt tokig i rosa, men det var nog snäppet värre än C haha. Hela hennes rum, och då menar jag hela, var rosa! Fick nästan en liten shock när hon visade mig sitt rum :P

Vid 19.30 ungefär kom en annan Au Pair, Tanja från Österrike. Hon var också jättetrevlig och jag följde med de till en ett ställe där de hade kareoke. Några andra Au Pairer skulle också dit, kommer inte ihåg allas namn just nu :P Vi hade i alla fall riktigt skoj! Tror vi sjung 7-8 låtar och det verkar som att de åker dit ganska så ofta för han som höll i kareoken kände igen de ;) Vi var kvar till 1.00 och då fick jag skjuts tillbaka hem.

Det var skoj att träffa några andra Au Pairer och alla var riktigt trevliga. Det var också skönt att göra något utanför huset, även om jag trivs superbra här, så är det alltid skönt att göra något på "egen hand".

Idag ska jag skypa med min familj hemma i Sverige (om ca 1 timme), sen ska jag träffa de andra svenska Au Pairerna!

Johanna

Svenska pannkakor

Idag fick jag svenska pannkakor till frukost och det smakade som svenska också :) Riktigt gott var det! Hann också ta en dusch vilket var skönt. Idag är jag ledig (som alla andra helger), så jag tänkte ta bilen och se mig omkring. Först ska jag till banken med min värdpappa och fixa ett bankkonto, ska samla ihop alla papper som kan tänkas behövas för det :P Ska också bestämma med de andra svenska Au Pairerna vad vi ska göra imorgon. Jag skulle jättegärna vilja åka till shoppingcentret :)

Min värdmamma och barnen är ute och skottar uppfarten just nu. Det kom mer snö under natten, men jag hoppas att den försvinner snart. Min värdpappa är vid deras hus och kollar hur renoveringen går.

Uppdaterar mer senare!

Johanna

Bowling och sötpotatis

Imorse följde jag med min värdmamma till doktorn. Eftersom C precis har fyllt fyra år så skulle hon på en läkarundersökning. Kliniken låg åt samma håll som det största shoppingcentret här så min värdmamma visade vart det låg. Jag tror att jag kommer ihåg vägen nu :) Är jättesugen på att handla kläder, haha! Efter doktorn åkte vi hem, men innan min värdmamma skulle till jobbet förklarade hon vägen till bowlinghallen. C skulle nämligen bowla med sin klass på eftermiddagen så jag skulle följa med henne dit.

Efter lunch åkte jag och C till bowlingen och det tog kanske 5 minuter dit. Missade dock att svänga av för det var ganska så svårt att se vart det låg eftersom det var en ganska så hög hastighet på vägen. Vi kom fram till slut och C fick äntligen träffa sina klasskompisar. När vi skulle åka och hämta upp E (hans skola ligger 5 minuter från bowlinghallen) så började det att snöa. Men det försvann nog lika snabbt som det kom. Efter att vi hade varit vid skolan åkte vi hem och jag var hur trött som helst och jag frös något otroligt. Barnen ville såklart leka spioner, då man måste springa runt och så, så jag sa att jag skulle sitta och vila ett tag.

Vid 16.30 började barnen bli riktigt trötta själva och barn som blir trötta blir griniga, så jag fick ta i med hårdhandskarna och sära på de för ett tag. Jag föreslog då att vi skulle läsa en bok, så det gjorde vi och då somnade C i soffan. Jag och E kunde då sitta och prata, vilket jag var väldigt glad över. Han är så smart och en riktig sötis :P Han känner nog att C får lite mer uppmärksamhet av mig än vad han får, men det beror på att jag spenderar mer tid med henne eftersom hon inte går i skolan hela dagarna. Så jag försöker att vara med honom så mycket det går när vi är hemma.

På kvällen när mina värdföräldrar kom hem åt i middag. Det blev hämtmat idag också, men för mig spelar det ingen roll. De sa hela tiden: "Vi brukar bara beställa hem mat en gång i veckan och inte tre som det har blivit den här veckan." Men som sagt, för mig spelar det ingen roll. Vi åt kyckling med potatismos, sötpotatis (vet inte hur jag ska förklara vad det är men det är potatis med marshmallows i, alldeles för sött), majs och gröna bönor. Sen var det också majsbröd till. Jag gillade det i alla fall :) Vi har också tittat på finalen i curling för damer och Sverige VANN! :D Så himla roligt att hela värdfamiljen sitter och hejar på Sverige :)

Imorgon ska vi fixa mitt bankkonto och första lönen kommer att komma in.

Johanna

Safety Workshop

Den roligaste polismannen jag någonsin har träffat! Detta var något av det roligaste på skolan :)
 

Johanna

Nu regnar det

Idag har det regnat hela dagen. Inte mysigt alls så vi har varit inne idag. På morgonen kom städerskan hit för att städa hela huset. E hade skola idag så det var bara jag och C som var hemma. Städerskan var jättetrevlig och hon känner min värdmamma väldigt bra. När hon städade på övervåningen satt jag och C och läste böcker. Tror vi hann med 5-6 stycken innan det var dags att gå till övervåningen så att städerskan kunde ta undervåningen. Under den tiden lekte vi med Cs dockhus och hon tyckte det var jättekul :)

Vi satte oss och åt lunch och jag slängde i min tvätt (för första gången sen jag kom hit) i tvättmaskinen. Blev lite orolig eftersom min värdmamma hade gått igenom tvättmaskinen med mig i Söndags så jag var inte säker på om jag gjorde rätt, men kläderna blev hela och rena :P Jag körde också diskmaskinen, vilket var ett experiment! Letade länge innan jag hittade maskindiskmedlet och det visade sig att det var någon slags flytande gel. Så jag hällde i lite sådant och hoppades på att jag gjorde rätt. Disken var ren när maskinen hade gått klart!

Vid 14.20 åkte vi för att hämta upp E i skolan. När vi kom hem gjorde vi hans läxor och sen lekte vi spioner :P E är så rolig när vi leker för han berättar jämt vad man ska säga. Igår lekte vi med Star Wars-figurer och han började rabbla upp alla dessa krångliga namn och att jag skulle säga si och så. Haha, jag kom knappt ihåg hur meningen började!

På kvällen var det min värdpappa som skulle laga maten och han kom hem med kinamat, haha. Det var riktigt gott och det blev mat över som jag kan äta till lunch imorgon!

Hemma i Sverige kollade jag på tv väldigt mycket på kvällarna. Här gör jag inte det! Varför? 1) De har så himla många kanaler. 2) Jag vet helt enkelt inte vad det är som visas på tv. 3) Har inte tid. 4) Slår vad om att mina värdföräldrar inte vill titta på samma program som jag vill. I det andra huset kommer jag dock att ha en egen tv, så då kanske jag börjar titta mer :P

Imorgon är det fredag och sen är det helg! Ska försöka åka ut med bilen och "utforska" Latham. Sen ska jag träffa tre andra svenska Au Pairer, vilket ska bli riktigt kul :D Mina värdföräldrar ska också hjälpa mig att fixa ett bankkonto till mig och sen får vi se om vi kollar på en ny mobiltelefon.

Johanna

Snödag

Idag hade inte E någon skola så det blev till att vara hemma med båda barnen hela dagen. Efter frukosten så gick vi ut i snön. Det var nollgradigt så snön var perfekt för att göra snöbollar med. Vi var ute i 1 ½ timme innan jag bestämde att vi skulle gå in.

Väl inne gjorde jag iordning lunch, eller jag värmde på gårdagens middag. Sen var det dags att hitta på något att göra. Barnen älskar att leka "mamma, pappa, barn-lekar" så det fick det bli. Självklart skulle jag vara barnet eftersom att jag då var tvungen att gå till skolan :P Jag var ganska så trött under förmiddagen så efter att barnen ätit lite så tittade vi på tv och jag kunde ta en kopp te.

Min värdmamma kom hem vid 16.00 och då var jag i princip ledig, men jag lekte med barnen ändå. Vi åt lax till middag och det var jättegott! Efter middagen har vi tittat på curling, Sverige mot Storbritannien, och till vår stora lycka så vann Sverige! :D Efter det var det skidor och då vann Sverige en guldmedalj! Jag är stolt svensk, haha.

Nu ska jag gå och sova. Imorgon är det ännu en jobbdag men jag tycker att det är kul. Speciellt när det inte är bråk. De testar mig och med det så lyssnar de inte alltid på vad jag säger. Det blir nog bättre om några dagar.

Mamma och pappa! Kan ni skypa på Söndag? Tror att jag kan klara det!!

Johanna

Snökaos

Idag har det snöat hela dagen. På morgonen var det bara lite, men nu har det nog kommit ett par centimeter. Detta ställer till en del i trafiken och för offentliga platser såsom skolor. De har som det kallas snödag här i USA. Detta innebär att om det är snöoväder så stänger de skolorna och barnen får stanna hemma. Tror att det kommer bli en sådan dag imorgon. Men det gör ingenting, jag vill ju lära känna mina värdbarn! :)

Vid 9.30 åkte jag och C till biblioteket med Hannah och hennes ena värdbarn. Hannah är från Tyskland och är Au Pair i en familj som är goda vänner med min värdfamilj. Barnen som hon tar hand om är i samma ålder som mina, så det är perfekt. Men pojken brukar vara lite elak mot E, så det är inte alltid det fungerar att de leker ihop. Det var i alla fall jättekul att träffa Hannah. Vi har pratat en del på Facebook, så det var kul att äntligen få träffa henne på riktigt. Vi ska till Starbucks imorgon kväll och då ska också en annan Au Pair följa med :)

Efter biblioteket var det dags att åka hem och äta lunch. Fram tills 14.15 la vi pussel och lekte med hennes saker i hennes rum. Hon tycker inte om att städa upp efter sig, men jag har kommit på något som fungerar speciellt när man ska plocka undan pussel. Då säger jag till henne att vi ska räkna hur många pusselbitar det är och samtidigt lägga tillbaka de i lådan. På det sättet får hon träna på att räkna och sen lära sig att plocka undan. Haha, jag lär mig nya trick varje dag!

Åkte och hämtade upp E från skolan, då han slutade 14.40. Vi åkte då hem och gjorde hans läxor, åt lite och sedan läste vi två böcker. Min värdmamma skulle komma hem på eftermiddagen så att vi kunde åka till skolan där C och E läser grekiska. På tisdagar har C sin lektion och på onsdagar har E sin. Men pga snöovädret så valde min värdmamma att bara åka dit för att visa mig vägen och sen åka hem igen. Det var heller ingen annan där när vi kom förutom läraren och en annan pojke i Cs klass. Tror inte att E har någon imorgon.

Det tog 1 timme för oss att åka hem, istället för 20 minuter. Det var riktiga bilköer nästan hela vägen och barnen blev riktigt otåliga och blev griniga. När vi kom hem åt vi middag; pasta med kyckling, sparris och pesto, rikrigt gott! Nu sitter jag här och äter choklad :P Någon får snart skicka mer choklad! Har 3 timmars bilfärd till närmaste IKEA nämligen.

Saknar er alla där hemma, men jag har det otroligt bra här så jag vill inte hem! (Bara för att få krama om er i så fall)

Johanna

Mitt första rum


Min säng (mycket skön)


Skylten som mina värdbarn hade gjort åt mig :)


Byrå och dörren


Garderoben

Johanna

New York City


NYC


Empire State Building


Vi från Sverige!
Frida, Linnea, Lina, Caroline, Josefine, jag och Ida


NYC


Frihetsgudinnan


NYC by night

Johanna

Det blir bättre och bättre

Gick upp vid 7.30 imorse. E som skulle till skolan vid 8.00 låg fortfarande kvar i sängen. Han sa att han inte ville gå till skolan idag utan att han hellre ville vara hemma hela dagen. Men jag lyckades övertala honom att gå upp! När E och min värdmamma hade åkt iväg var jag hemma med min värdmammas syster och C. C gick inte upp förens vid 9.00 och då hade min värdmamma kommit tillbaka.

När jag sedan hade ätit frukost så gick vi igenom mitt schema. Det är väldigt lätt egentligen. Jag ska hämta och lämna barnen för skola och aktiviteter och sen laga middag två gånger i veckan. Laga middag gör jag gärna, så jag ska börja planera vad jag ska göra nästa vecka :)

C och jag var själva större delen av dagen idag och allt gick bra. Hon är lite hårdhänt med sina saker ibland och jag försöker att lära henne att vara försiktig. Hon fick en jättestor mjukiselefant i födelsedagspresent i lördags som hon går runt och bär på hela dagarna. Hon är också helt besatt av färgen rosa och prinsessor. En riktigt tjejig tjej!

Vid 14.20 åkte jag, min värdmamma och C för att hämta upp E från skolan. Så jag körde dit och hem, så nu vet jag vägen. Jag vet nu också hur jag ska göra när jag hämtar upp honom. Tydligen så ska man meddela att man har kommit och vilket barn man ska hämta. Så jag har blivit uppskriven på en lapp så att de vet att jag är familjens nya Au Pair som kommer att hämta E från skolan.

När vi kom hem fick barnen sina presenter och de blev jätteglada! En liten rolig grej var att när C fick sin bok (Pippi) sa hon först: "Åh, jag älskar den!" Sen efter ett tag sa hon:"Jag tycker inte om Pippi" Så jag frågade henne varför och då svarade hon: "Boken är inte rosa!" Haha, den där tjejen ska ha allt i rosa :P

Efter presentöppningen hade E fiollektion (han är riktigt duktig) och C ville inte följa med för hon var rätt trött. Egentligen skulle jag ha åkt i min bil efter med C till fiollektionen så att jag skulle veta var den låg och sen skulle jag åka hem själv med C sen, eftersom min värdmamma skulle vara kvar med E. Framöver kommer det bli så att jag ska skjutsa honom dit och då är min värdmamma redan där och hon skjutsar sedan hem honom.

Min värdpappa sa att det skulle komma snö imorgon, så han sa åt barnen att göra en dans så att snön inte skulle komma. Barnen älskar att dansa och de är riktigt roliga :) Så under en 3 minuter lång sång fick de dansa bort snön.

Nu ska jag gå ner och ge presenten till mina värdföräldrar. Hoppas att de gillar den :)

Johanna

Au Pair-skolan



Området vid skolan


Presentlådan som jag fick av min värdfamilj på Tisdagen


St. Joseph Hall - där vi hade alla våra lektioner


Projekt som jag gjorde med en tjej från Tyskland & en från Brasilien


Baksidan på St. Joseph Hall


Jag och min lärare Joan - när jag fått mitt certifikat på att jag hade klarat skolan


Molloy Hall - där vi bodde


Min sida av rummet som jag delade med en tjej från Columbia

Johanna

Söndag

Jag vaknar väldigt tidigt här, redan vid 8.00 var jag pigg :P och jag vaknade inte av barnen utan de sov nog fortfarande då. Tror det är för att det bli rätt ljust här inne på morgonen. Men det är helt okej och det är bra när jag ska gå upp på en speciell tid.

Min värdmammas föräldrar stannade kvar här men sov på ett hotell här i närheten så de kom och åt frukost med oss imorse. De bor en bit bort, så de valde att stanna för att kunna umgås en lite längre tid. De är verkligen supertrevliga :) Gillar de skarpt! Vi åt våfflor och de är inte alls som hemma. Provade också att ha på sirap, men det var inte riktigt min grej :P

Efter frukosten skulle jag gå upp och borsta tänderna, vilket är helt normalt :P Då kommer C in och säger:"Vad gör du?" Då säger jag att jag borstar tänderna och jag får till svar: "Varför?". Haha, tydligen så borstar de bara tänderna på kvällen innan de går och lägger sig. De som har så dyr tandvård! Ska nog lära de att borsta tänderna två gånger om dagen. När jag sa det tyckte de att det var konstigt, både C och E.

Vid 12.00 åkte jag och min värdpappa iväg så att jag skulle få öva med att köra bilen. Vi åkte och tittade på var E går i skolan, var biblioteket låg, mataffären och en park som barnen gillar att leka i. Det är så lätt att köra med automat och det är så bra eftersom trafiken är lite "värre" här än i Sverige. Så jag behöver inte tänka på att växla eller så utan bara hålla koll på hur jag kör och resten av trafiken. Amerikanarna har väldigt bråttom har jag märkt. Under tiden som vi var ute och körde, vilket kanske var 50 minuter så tutade tre bilar på mig utan att jag hade gjort något fel. Sen har de lite annorlunda regler här, till exempel att man får svänga höger även fast det är rött.

På eftermiddagen kom min värdmammas syster hit som bor i London. Hon var precis som min värdmamma, lika positiv och trevlig :) Barnen älskar henne och de började nästan bråka om i vilket av deras rum som hon skulle sova i.

Jag var också själv med barnen idag, ungefär 1 timme på eftermiddagen då de vuxna åkte till huset som de renoverar. Vi lekte doktor och med några presenter som C fick igår. De är väldigt snälla mot varandra, men ibland kan de, speciellt C, bli arga på varandra. Men det gick bra och jag försöker att förklara för de att de ska vara snälla mot varandra, men de vill inte riktigt lyssna speciellt inte C :P

Till middag blev det hemmagjord pizza. Riktigt gott! En pizza var det bara ost på, en annan något kött och lök och den tredje var det pesto och tomater på. Vi började prata om att de älskar att laga mat och att jag kommer att få äta mycket olika sorters mat när jag är här. Sen kom det upp att jag var så smal och att jag säkert skulle gå upp 5-10 kilo under mitt år, haha! Jag ska inte låta det hända. Ska försöka att fixa ett gymkort :)

Det blev ett riktigt långt inlägg idag, men jag har ju lite att berätta. Saknar er jättemycket där hemma, men jag vill inte hem till Sverige än! :P

Johanna

Första dagen i mitt nya hem

Vaknade vid 9.00 imorse och var faktiskt riktigt pigg. Mina värdföräldrar hade sagt till mig igår kväll att jag fick sova hur länge jag ville idag, men jag valde att gå upp ganska så snart efter att jag hade vaknat. Det känns lite konstigt att bo här. Man känner sig som en gäst i huset som bara är på besök. Den känslan släpper väl snart, förhoppningsvis!

Idag fyllde C 4 år så min värdmammas föräldrar har varit här idag. Roligt att träffa de och de var jättetrevliga :) Jag hade köpt ett pussel (Hug-A-Bugs) till C och hon tyckte om det. Tydligen så finns de i USA också för min värdmamma sa att hon älskade de. Så det var ju bra!

Vi åkte och tittade på min värdfamiljs hus som de håller på att renovera. Just nu hyr de ett hus, men om lite mer än en månad kommer vi att flytta till deras gamla hus som nu är nytt. Det var jättefint! Huset ligger på en kulle så det är jättefin utsikt från huset över bergen :) Barnen var jätteivriga med att visa mig runt och E visade mig alla hans hemliga ställen och kojor som han hade byggt kring huset. Även fast mitt framtida rum var fyllt med saker så såg det mysigt ut :)

Nu på kvällen har vi tittat på OS. Min värdfamilj hejar både på USA och Sverige i år :) Vi har också ätit middag, potatis och kött med sparris och någon sås, väldigt gott! Min värdmamma älskar att laga mat, så jag kommer förmodligen inte behöva gå hungrig här. Efter maten var det dags för tårta och de ser inte ut som hemma i Sverige. Tårtan var riktigt stor och den var gjord på någon slags sockerkaka och mellan låg jordgubbar. Sen var det ett tjockt lager "frosting" uppepå, tror att det är glasyr på svenska och det var mer mättande än grädde. Den var god, men jag orkade inte äta upp allt :P

Jag har det i alla fall bra här och de gör allt för att jag ska känna mig som hemma. Kommer nog ta ett tag innan jag vänjer mig vid det och så, men de förstår det.

Saknar er alla där hemma! Får se om jag klarar att prata på Skype snart :P

Johanna

1 dag kvar..

Det här är förmodligen det sista jag skriver här hemma i Sverige. Nästa gång befinner jag mig alltså i USA! Känns lite konstigt, men oj så bra det känns på samma gång :)

De senaste två dagarna har jag sagt hej då till mina kompisar och släkten. Fick en jättefin berlock av Therése, Emma och Veronica. Man kunde öppna den och inuti var det foton på de tre :) Madeleine hade gjort en egen liten fotobok med bilder på oss allihop. Kommer absolut inte att glömma er tjejer!

Idag kommer det jobbigaste avskedet, nämligen min familj. Vet inte hur jag ska beskriva känslan som jag har just nu, så jag låter bli att ens försöka.

Det jag egentligen vill säga är att jag kommer att sakna er alla jättemycket! Tack för att ni finns här för mig och att ni uppmuntrar mig till att åka. Utan er skulle jag inte vara den jag är idag. Så tack! Ni ska inte behöva gå och undra vad jag gör där borta, utan jag kommer att hålla er uppdaterade. Var så säkra på det.

All kärlek till er!

Johanna

3 dagar kvar..

Nu är jag riktigt nervös inför resan! Hur ska det här gå?

Igår började jag att packa på riktigt och kom fram till att jag inte klarar mig på 1 väska, utan jag måste ha 2. Plats har jag, men grejen är att det väger så mycket och någon övervikt vill jag inte ha. Tror att det kostar 40 €/kg, vilket blir dyrare än att betala för en extra väska. När jag väl hade packat klart i mina 2 resväskor så känner jag mig lättad och kan glatt åka iväg till min syster för att se på film. Några timmar senare kommer jag hem och pappa säger att vi har ett litet problem. Attans! Den ena väskan som vi hade köpt var för stor och eftersom jag ska checka in ett till bagage så skulle jag kunna få betala 300 € för den istället för 40 €, eftersom den andra väskan var större än 158 cm. Därför ska pappa försöka byta tillbaka den köpta väskan mot en storlek mindre. Vill inte riskera någonting. Så problemet är nog löst nu! :)

Hittills idag har jag handlat inför kvällens avskedsmiddag. Mina bästa tjejkompisar kommer hit och det ska bli så kul :) Ska skriva dit min värdfamiljs adress och sådär på resetagsen som jag fått av Cultural Care. Sen blir det att börja förbereda inför kvällen. Jag ska också fixa frågor till tipspromenaden för Lördagens avskedsmiddag, som ska handla om mig :)

Känns hur overkligt som helst att tänka att: "På Måndag lämnar jag Sverige i 1 år för att bo i ett främmande land och hos personer som man aldrig har träffat". Men det är så det är och jag längtar otroligt mycket, samtidigt som det är lite sorgligt.

Johanna

Au Pair-video

Fick förfrågan om jag kunde lägga upp min video här på bloggen och visst kan jag göra det! :)

Johanna

5 dagar kvar..

Tiden går så snabbt, snart sitter jag på flyget på väg till New York City och säkert undrar: "Vad är det jag håller på med?". Just nu vet jag att det är det här jag vill och ska göra! Att det bara är 5 dagar kvar känns väldigt konstigt och otroligt. Jag kan knappt tro att det är sant.

Jag har kommit ganska så långt med packningen, men jag har endast bara tagit fram det och inte lagt ner det i väskorna. Idag får vi se hur mycket jag hinner med, ska nämligen klippa mig och sen fotograferas på The Studio med min syster. Det ska bli riktigt kul! Kommer att bli ett fint minne att ta med till USA :)

Det pirrar i magen lite emellanåt och jag försöker att tänka positivt, som att säga till mig själv att: "Jag kommer inte att vara borta för evigt, utan jag kommer att komma tillbaka". Det blir samtidigt svårt när min familj säger hur tråkigt det är att jag ska åka, men att de samtidigt är glada att jag ska iväg. Men de vill bara mitt bästa!

Jag känner att jag måste åka iväg, något måste hända i mitt liv just nu. Självklart är jag lite rädd att de här hemma ska glömma bort mig, men samtidigt så vet jag att de inte kommer att göra det.

Livet är alldeles för kort för att vara osäker, man måste våga!

Johanna

8 dagar kvar..

Nu är det riktigt nära! Resväskan och presenterna är köpta, är mycket nöjd :) Den kommande veckan kommer att bestå av packning, färgning & klippning av håret, fotografering på The Studio med min syster och avskedsmiddagar. Sen en massa hej då, eller som man egentligen ska säga: Vi ses snart! För det är inte ett "hej då" för evigt, utan jag kommer tillbaka.

Idag fick jag prata med min framtida värdbarn i telefon. Det var riktigt roligt :) De verkar vara supersöta! Jag är fortfarande nervös, vet inte vad jag är nervös över egentligen men det pirrar i magen ska jag säga!

Nu får vi se om jag klarar av packningen. Lycka till, haha!

Johanna

10 dagar kvar..

Lite mer än 1 vecka kvar och nu börjar nervositeten att krypa fram. Det är nu som jag har förstått att nästa vecka är sista veckan i Sverige, HJÄLP!

Igår satt jag och skrev ner allt jag ska göra nu innan jag åker och när jag ska göra det. Hoppas att jag inte har glömt bort något viktigt. På schemat idag är det storstädning av rummet som gäller och köpa det mesta till packningen. Har bestämt mig för att lämna ytterligare lite kläder hemma. Jag har nämligen hittat flera köpcentrum där jag ska bo i USA och det finns många bra klädaffärer där :)

Imorgon, lördag, är det premiär för Melodifestivalen :D Kommer få titta på 2 deltävlingar här hemma i Sverige och resten av tävlingen får jag titta på genom svtplay (ett måste). Imorgon ska jag hem till min underbara syster för att se den första deltävlingen. Vi ska vara finklädda och dricka paraplydrinkar, haha! Kommer sakna henne otroligt mycket! Men vi har klarat det en gång tidigare så vi ska klara det den här gången också. Sen är det hennes otroligt söta katter, som jag för övrigt vill packa ner i resväskan ;) de kommer jag sakna!

Det är många som jag kommer att sakna, men de blir nämnda i nästakommande inlägg.

Johanna

14 dagar kvar..

Idag är det 2 veckor kvar tills jag lämnar Sverige. Lite konstigt känns det, men det ska samtidigt bli så roligt. Jag ser det här som mitt livs äventyr för jag vet att jag antagligen inte kommer att göra något liknande igen i mitt liv. Jag ser fram emot att träffa de tre tjejer som jag ska flyga med från Arlanda och en till svensk tjej som hoppar på flyget från Frankfurt. Att sedan få träffa värdfamiljen och de tjejerna som jag har kommit i kontakt med som bor i närheten där min värdfamilj bor kommer bli fantastiskt roligt.

Nervositeten har inte kommit än och jag tror att det beror på att jag känner en sådan glädje över att träffa alla i USA. Jag är superglad för att jag slipper flyga själv, utan att jag har någon att prata med :)

Den här veckan ska jag börja med packningen, köpa allt som jag behöver ha med mig och sedan planera mina två avskedsmiddagar. Det kommer att bli läskigt att lämna alla här hemma i Sverige, men jag vet att de kommer att finnas kvar den dagen jag kommer hem igen.


Johanna