Tidig julklapp

Fick en tidig julklapp igår av min syster, nämligen Sunes jul och Sunes sommar. Tanken är att jag ska se på ett avsnitt av Sunes jul varje dag fram till julafton :) Så imorgon får jag titta på det första avsnittet, längtar!

Johanna

Harry Potter

Fick prata med hela familjen hemma i Sverige idag vilket var skoj. Min värdbarn kom dock in hela tiden (speciellt C) och ville få min uppmärksamhet. Lite småjobbigt blev det. Efter det så åkte jag för att se den senaste Harry Potter-filmen med en kompis och den var riktigt bra. Blir att se del 2 i Sverige i sommar :D

Annars idag så har jag börjat planera min nästa och förmodligen den sista resan in till NYC. Den 11 December så åker jag dit med Emilie, en fransk Au Pair som jag läser teckenspråk med, och jag vill få med både shopping och julbelysning etc. Kommer att bli skoj!

Imorgon är det Måndag och en ny jobbvecka startar. Min värdmamma ska åka till London för att hälsa på sin syster som bor där men jag vet inte exakta datum för det men jag tror att hon skulle åka på Fredag. Men det får jag nog reda på snart. Nu ska jag titta på Ensam mamma söker :)

Johanna

Första Advent 28/11

När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och alla barnen glädjas att fira få advent


Johanna

NYC med Veronica

Måste verkligen sova men jag ville uppdatera er om min dag i New York City först. Bussen gick vid 10.30 och den blev lite sen så jag var inte inne på Manhattan förens vid 13.30 ungefär. Skyndade mig upp till Times Square där Veronica stod och väntade med sin pappa. Var så skönt att krama om henne igen! Vi åkte ner till Battery Park för att sedan ta Staten Island Ferry så att vi skulle kunna se Frihetsgudinnan. Vi åkte sedan tillbaka upp till Times Square och vi strosade runt där, gick och åt och sedan var det dags för mig att åka hem. Lite sorgligt var det :( Det jobbiga var att de höll på att bygga om vid stationen så bussarna gick från ett annat ställe och som vanligt så är det rena kaoset med alla bussar hit och dit. Till sist kunde jag hoppa på min buss till Albany och det var dags att säga hej då. Är så glad över att ni tog er tid till lilla mig :) Hade en underbar dag, även om det var lite kallt. Bussen blev försenad hem också. Det tog 40 minuter innan vi lämnade Manhattan och var på andra sidan av Lincoln Tunnel, var så mycket köer så det var rena kaoset där också :P

Nu ska jag gå och sova. Imorgon blir det Skype med Sverige!

Johanna

Morgondagen

Ska gå och sova nu så att jag kommer upp imorgonbitti. Bussen till NYC går 10.30 imorgon och jag är framme på Manhattan 13.15. Är väldigt förväntansfull och det ska bli hur kul som helst. Uppdaterar så fort jag hinner efter att jag har kommit hem :)

Johanna

Make A Wave


Från filmen Oceans


Låten i slutet på filmen

Johanna

Black Friday

Idag var det alltså Black Friday och jag åkte först till Kohl's och hittade 2 par örhängen för halva priset. Sedan vidare till Target och köpte Rihannas nya skiva. Vågade mig också till Crossgates Mall och det var svårt att få tag på en parkeringsplats kan jag säga. Gick inte i så många affärer för jag började få en huvudvärk men jag lyckades hitta ett par jeans och en tröja på Forever 21 :)

Johanna

Min första Thanksgiving

Det var en riktigt trevlig dag igår med mycket mat och skratt. Dagen började med att jag kom ner i köket för att äta frukost och då skulle kalkonen fyllas med så kallad stuffing och sedan åka in i ugnen. Gick sedan upp för att göra mig lite fin för att sedan gå ner och umgås med de andra. Mina värdföräldrars föräldrar kom så vi var 9 stycken totalt.

När alla väntade på att maten skulle bli klar så hade barnen och jag lite underhållning. Först gjorde E lite trolleritrick, sedan hade vi vår dockteater och på slutet så spelade E fiol. Dockteatern gick bra och de berömde mig för att ha gjort ett sådant bra jobb med barnen :)

Det var sedan dags för middagen och det var hur gott som helst. Tog inte kort på maten dock men det vi åt var: kalkon, potatismos, sötpotatismos, tranbär, gröna bönor och stuffing. Stuffingen var brödbitar blandat med champinjoner och andra saker, kommer faktiskt inte ihåg :P Till efterrätt så var det pumpapaj och pecanpaj. Senare tittade vi på en film som hette Oceans och som handlade om havet och alla djur som bor där. En väldigt mysig film.


Kalkonen


Fina dukningen


Chokladkalkon som barnen fick och ljusstaken från Skultuna mässingbruk som mina värdföräldrar fick av mina föräldrar

Johanna

Peppad

Känner mig grymt peppad inför de kommande dagarna ska jag säga! Ska göra någonting roligt varje dag :) Imorgon är det som sagt Thanksgiving och jag ska få göra mig fin och klä upp mig, sedan äta en massa mat och ta en hel del kort så att jag kan visa er sen. På Fredag är det en stor dag i shoppinglandet nämligen Black Friday, den svarta Fredagen. Alla affärer har rea och de öppnar extra tidigt och folk är extra galna under den här dagen. Vet en butik (Kohl's) där de säljer lite olika märkeskläder till ett billigare pris ska öppna redan vid 3 på morgonen, haha! Kommer nog att vara ett enda stort kaos men det kan vara en upplevelse det också. Har inte så mycket pengar att shoppa för, men någonting ska man väl hinna snappa åt sig.

Sedan på Lördag så åker jag in till NYC för att träffa min vän Veronica. Det vet ni ju redan om :P Sedan på Söndag så ska jag gå och se Harry Potter!

Förövrigt så hade jag en kort arbetsdag idag, 8-14 ungefär. Vi var till biblioteket på morgonen och sedan kom farmorn och farfarn hit så barnen var mest med dem. Efter lunch så gick jag ner till Siena College med barnen och farfarn medans farmorn stannade kvar hemma med min värdmamma. Har tagit det lugnt sedan dess och det känns skönt att ha 4 dagars ledighet!

Johanna

Kalifornien - Kostnader

Tänkte att jag skulle lägga upp hur mycket pengar som jag har betalat för min resa till Kalifornien.

Flyg till Los Angeles: $ 190,40
Hotellnatt i Los Angeles: $ 100
Guidad tur i Los Angeles: $ 89
Bussresa mellan Los Angeles och San Francisco: $ 944
Hotellnatt i San Francisco: $ 118
Guidad tur i San Francisco: $ 39
Flyg från San Francisco: $ 190,40

Totalt: $ 1670,80

Sedan tillkommer kostnader såsom fickpengar, matpengar, aktiviteter på resan och incheckat bagage på flyget. Men det tar jag upp i ett annat inlägg.

Johanna

Riktigt trött

Just nu är jag hur trött som helst så det blir sängen tidigt ikväll. Vill dock titta på slutet på den film som jag började titta på idag när barnen var i skolan, Julie & Julia. Den är faktiskt riktigt bra och jag har ca 10 minuter kvar på den :P

Det har varit fullt upp hela dagen med klippning, musikklass, skola och grekiska för C. Så det blev en hel del bilkörande idag. Nu på kvällen så har vi haft middag med min värdpappas föräldrar som är på besök i några dagar. De är verkligen hur trevliga som helst :)

Får se hur mycket jag behöver jobba imorgon, tydligen så skulle min värdmamma bara jobba i ca 2 timmar och sedan handla det sista inför Thanksgiving. Hoppas det blir en kortisdag!

Johanna

Paket från Sverige

Blev riktigt glad när jag öppnade brevlådan nu i eftermiddags och såg ett grönt paket (vet att det då är från Sverige :P). Det var Veronica som hade skickat en sen födelsedagspresent som innehöll choklad, ett gulligt kort, ett brev och ett annat kuvert som jag gissar är ett julkort för jag fick inte öppna det förens den 20 December :) Tack så mycket!! Tänk, snart så kommer jag att få träffa dig också. På Lördag smäller det! ;)

Idag har jag jobbat som vanligt och faktiskt hunnit med att städa mitt rum. Älskar att ha det städat, man mår så mycket bättre då!

Imorgon kommer min värdpappas föräldrar hit och ska stanna i några dagar. Det är ju Thanksgiving på Torsdag så då passar de på att vara här lite längre. Min värdmammas föräldrar kommer bara att vara här under Torsdagen.

Nu ska jag titta på Svenska Hollywoodfruar, Paradise Hotel och Ung & Bortskämd. Följer många serier som vanligt, men den bästa måste ändå vara Sveriges skönaste familjer. Om ni inte har sett det, kolla på det då! Det går på kanal 5 och jag har tittat ikapp alla avsnitt, hoppas att de visar några fler avsnitt :)

Måste berätta en annan sak också som gjorde mig otroligt glad idag. C hade gjort ett halsband i skolan och på halsbandet var det ett papperslöv där det stod: "I'm thankful for..." ("Jag är tacksam för...") och då hade hon skrivit Johanna. Blev så glad när jag såg det och jag tänkte bara: "Hur ska jag kunna lämna henne här när jag ska åka hem? Hon är ju min gullunge!" Här kommer en bild :)

Johanna

Dags för Söndagsmys

Imorse så pratade jag med mamma och pappa på Skype och efter det så tog jag det mest lugnt. Lämnade huset för några timmar då jag tog en promenad i friska luften och sedan ett besök på Starbucks med en skvallertidning och en vaniljlatte :P

Imorgon är det jobb som gäller igen och det blir nog också städning av mitt rum. Måndagar brukar gå fort och jag har också aerobics på kvällen.

Nu ska jag titta på Ensam mamma söker och sedan på en film som jag lånat från biblioteket :)

Johanna

Nu är det helg

Då var det Lördag igen och jag sitter och bara tar det lugnt. Lånade 3 filmer från biblioteket igår och har börjat titta på en av dem, Jane Eyre. Ska alldeles strax hoppa in i duschen och sedan fortsätta att titta :)

Jag har jobbat som vanligt de senaste dagarna. I Torsdags hade barnen ingen skola men vi lyckades få dagen att gå ändå. Vi åkte till det museum där E hade sitt sience camp i somras och det var roligt där. Vi fick bland annat klappa en ödla, sköldpadda och en orm :P Under resten av dagen så övade vi inför vår dockteater som vi ska ha på Thanksgiving. Haha, jag kommer att skämmas ihjäl men samtidigt så är det bara kul.

Idag ska jag boka buss till New York City också. Nästa Lördag, alltså den 27:e, så ska jag få träffa min kära Veronica!! Det är liksom bara 1 vecka kvar :D Ska bli jätteskoj och Veronica, du får gärna ta med dig svensk choklad till mig ;)

Måste också boka hotell i Los Angeles och San Francisco eftersom att jag behöver en extra natt i båda städerna. Hotellet i San Francisco kunde jag boka genom bolaget som jag ska åka med men för det i Los Angeles måste jag göra det själv för de hade inga priser för det. Jag har fått pengarna för kurserna som jag betalade själv, så det blev $ 225 mer på kontot :) Så det ska nog gå ihop.

Nej, nu väntar duschen! Uppdaterar nog mer senare idag.

Johanna

Lång dag

Idag har det varit en lång dag och jag är riktigt trött. Även fast vi inte har gjort så mycket så känner jag mig helt slut, men man kan bli trött av det också. Barnen hade skola idag som vanligt och på eftermiddagen hade E läxläsning med privatläraren.

På kvällen lagade jag middagen och gjorde tacos, det blev riktigt gott! :) Nu sitter jag och tittar på svensk tv, mycket roligt!

Imorgon får jag sovmorgon till 9 och sedan ska jag jobba hela dagen. Är väldigt glad att min värdmamma gav mig sovmorgon :)

Johanna

Tisdag

Då var det Tisdag igen och veckorna går så himla fort! Har varit i USA i 9 månader redan och ska uppdatera min lista också, men blir nog ikväll.

Igår jobbade jag hela dagen som vanligt och på kvällen hade jag Au Pair-möte och det var precis som vanligt. Känns skönt att jag bara har 3 kvar nu :P

Ska alldeles strax hämta upp C från skolan. E har bokklubb efter skolan så ska hämta upp honom senare efter att jag har lämnat C vid grekiskan. Ute regnar det och är jättegrått, inte alls kul! Men det är bättre än snö i alla fall ;)

Johanna

Uppskattning

Min värdmamma var så söt igår när hon kom hem från Boston. Hon hade köpt mig en liten present eftersom att jag hade tagit hand om C så bra. Hon bad om ursäkt flera gånger att hon inte kunde komma hem tidigare och att hon verkligen uppskattade allt jag hade gjort. Fick en tvål som luktade riktigt gott och den var häftig till utseendet :)




Johanna

Slut på kontot!!

Nu har jag betalat hela resan till Kalifornien så nu har jag inga pengar kvar :P Men som tur är så får jag min lön snart, fast då ska jag boka buss till New York City så att jag kan få krama om VERONICA!! Vilken overklig känsla egentligen.

Det blir att ta det lugnt idag (har ju inga pengar, haha). Ska läsa min bok som jag fick av Emelie (I taket lyser stjärnorna) och tar nog också en promenad :)

Johanna

Usch vilken dag!

Idag har det inte varit en trevlig dag. Det första jag får höra av min värdpappa på morgonen är: "C är sjuk, hon kräktes precis." Jag hade verkligen sett fram emot att få en liten stund ledigt idag eftersom att jag jobbade hela dagen igår, men självklart så ska lilltjejen gå och bli sjuk.

Så idag har jag tagit hand om henne vilket inte har varit det trevligaste. Ska inte gå in på några detaljer, men kan säga som så att jag fick torka rent soffan och favoritbjörnen.

Ska alldeles strax iväg på min sista lektion i självförsvar och sedan är den äntligen avklarad! Ska bli skönt att få Fredagskvällarna lediga.

Hoppas att ni hade en lite bättre dag än mig :P

Johanna

Torsdag

Idag hade barnen ingen skola så det blev till att jobba hela dagen. På förmiddagen åkte vi till biblioteket för att låna böcker och filmer. Lånade själv en film som jag ska titta på i helgen :) Vi åkte sedan till lekparken eftersom att det var så fint väder. Isabelle var där med sina värdbarn så barnen lekte med dem. Vid 12.30 åkte vi hem för att äta lunch och städerskan var då klar med städningen och jag älskar verkligen när hon precis har varit här. Dock blir det "kaos" igen nästan direkt :P Resten av dagen gjorde vi läxor och lekte lite fram tills att min värdpappa kom hem och jag började med maten.

Min värdmamma är just nu i Boston för att ha en föreläsning på Harvard och hon åkte igår kväll så jag jobbade på Onsdagskvällen eftersom att min värdpappa inte var hemma. Imorgon är det Fredag och jag ska "vara barnvakt" då med, men eftersom att jag har kurs så kommer min värdpappa att lägga barnen innan han åker iväg på sin curling. Ja, min värdpappa har börjat med curling och han verkar tycka att det är riktigt skoj!

Nej, nu ska jag sova. Hade förresten mycket roligt på teckenspråkskursen ikväll. Vi sjöng sånger bland annat vilket var kul :) Trivs också med de andra som går kursen vilket är trevligt. God natt på er!

Johanna

Hopp i lövhög!

Johanna

Dags att sova

Det kom en hel del snö idag så på eftermiddagen var jag och barnen ute och lekte i snön. Det var riktigt skoj och mina vinterstövlar var jättebra! Också bra att jag fick använda mina termobyxor som jag släpade med mig hit. De ska användas flitigt den här vintern, haha.

Har precis kollat klart på Svenska Hollywoodfruar och ska strax gå och sova. Får se hur vädret blir imorgon, men det blir verkligen kaos här när det snöar.

Johanna

Första snön

Nu faller den första snön ute och det är så kallt ute så jag vill inte gå ut igen idag, haha! Men tyvärr så måste jag det eftersom barnen måste hämtas upp från skolan. Kommer att köra så lite bil som möjligt nu under vintern för uppfarten till huset är brant och halkig så det är läskigt att köra upp för den. Men tror att det är värst nu för det är slaskigt, usch hatar slask! Sen så har de inga vinterdäck i det här landet heller, varför har de inte det!? Det är ju hur dumt som helst! Men jag lovar, jag ska vara försiktig ute på vägarna.

Johanna

Pepparmint latte

Söndagen bjöd på mycket fint väder med solsken. Åkte och köpte en Starbucks, provade en ny; pepparmint latte som var riktigt god :) Satte mig sedan utomhus med min bok. Var en skön eftermiddag och kände att jag behövde det.

Sitter just nu och tittar på Ensam mamma söker. Senare ikväll blir det att titta på The Notebook eftersom att jag idag läste ut boken :)

Johanna

100 dagar kvar

Ja, idag har jag varit här i 265 dagar och har därför 100 dagar kvar. Då har jag varit borta från Sverige i 1 år, 365 dagar. Känns konstigt men samtidigt så himla bra!

Ska hoppa in i duschen nu och sedan blir det Skype med familjen hemma :)

Johanna

Minne


Studentkryssningen 18-19 april 2009
Peter Siepen med Sofia, mig och Veronica! BÄST!

Johanna

Lördag

Har inte uppdaterat så mycket den senaste tiden så ska försöka att skriva om allt som har hänt den senaste tiden.

Jag har jobbat som vanligt med undantag att barnen inte hade någon skola i Tisdags. Det har inte varit så mycket tid till att göra roliga saker efter skolan för E har läxläsning med sin privatlärare så jag är mest med C. Men E har verkligen utvecklats i skolarbetet och speciellt med läsningen, han är riktigt duktig!

I Måndags färgade håret, så nu är jag brunett igen :) Ingen mer ful utväxt här inte! I Torsdags började steg 2 i teckenspråkskursen och vi var nu bara hälften så många, men det var faktiskt rättså skönt. Gillar verkligen den kursen :) Fick världens bästa paket av min syster i Onsdags, blev så glad. Fick bla. boken "I taket lyser stjärnorna" och apelsinklyftor (hårt godis), hon är ju bara för söt!

Lite datum att se fram emot:

25 november - Thanksgiving
27 november - Förhoppningsvis in till NYC för att träffa Veronica som är på besök
6 december - Konsert med en massa artister bla. Train och Robyn från SVERIGE, haha!
11 december - NYC för julshopping och kolla in julbelysning etc.
24/25 december - Jul
15 januari - Kalifornien

Jag vet inte än när jag kommer att åka hem. Cultural Care håller på att boka mitt flyg till Sverige, får nog reda på det i December skulle jag tro.

Ska bara ta det lugnt den här helgen, ska läsa ut min bok "The Notebook" för jag har fått låna filmen av vår städerska och ska lämna tillbaka den på Torsdag nästa vecka. Tror att vi ställer om klockan till vinteritd imorgon också. Hoppas ni där hemma får en fin helg!

Johanna

Om resan

Den 15 Januari åker jag till Kalifornien för att åka på en bussresa från Los Angeles till San Francisco. Bolaget som jag åker med är Intrepid Suntrek. Själva bussresan är mellan 16 och 23 Januari, men jag ska åka dit en dag tidigare och hem en dag senare så det blir mellan 15 och 24 Januari. Jag vill nämligen se mer av Los Angeles och San Francisco eftersom man inte får tid till det under resan. Jag ska då gå på en guidad tur i båda städerna som jag bokade genom Urban Adventures. Kommer att lägga upp alla kostnader och mer information senare, men nu vet ni läget ;)

Johanna

...

Det är dags att börja tänka om, för tiden rinner ut, den kanske snart tar slut...
Vill så gärna ha svar på frågorna som jag har...
Jag vill så gärna ha en tro på framtiden, en tro på sanningen, en tro på gemenskapen...
Nån gång, nånstans, nån dag!

Everything will be ok, everything will be alright...
I now that it will go my way...
Now and forever!

Johanna

Kallt

Nu har kylan kommit på riktigt hit till Albany och vinterstövlarna har åkt på. Snön har dock inte kommit än som tur är. Är ledig en stund nu innan jag ska hämta upp barnen från skolan.

Igår hade barnen ingen skola så jag jobbade under hela dagen, men dagen gick snabbt. På förmiddagen hade C musikklass och efter lunch så var vi ute i det fina vädret. Barnen behövde verkligen springa av sig och bli av med lite energi, något som de har mycket av :P

I eftermiddag har C grekiska och Es privatlärare kommer för att göra läxor med honom. Så kommer att få en liten stund för mig själv på eftermiddagen också för jag ska vänta på C tills henne lektion är slut.

Det var allt jag ville berätta, nu ska jag fortsätta att njuta av att vara själv hemma!

Johanna

Svensk TV

Ska avsluta den här Söndagen med lite svensk TV. Det blir Ensam mamma söker och Cirkus Möller :)

Johanna