Lite svenskt i vardagen

De senaste dagarna har det regnat och regnat. Inte kul alls, men idag köpte jag ett par gummistövlar! Älskar de, de är svarta med prickar på i olika färger. Min värdmamma tyckte att det var ett bra köp som jag hade gjort, haha!

I Måndags var jag och C till en liten butik där de säljer mat från olika länder. Det är i den butiken som min värdmamma köpte lingonsylten. Jag skulle nämligen köpa en ny burk och hoppades på att hitta något mer från Sverige, vilket jag gjorde! Så nu finns det Wasa knäckebröd och pepparkakor i köket :) Barnen älskar pepparkakorna men är inte så förtjusta i knäckebrödet :P Det känns bra att ha något från Sverige, men det är lite dyrare så kommer nog inte köpa det allt för ofta, men det är kul att det finns.

Mina resväskor ligger nu uppe på vinden och det gör att jag känner mer och mer att jag bor här. Mitt rum är så mysigt! Förhoppningsvis så ska C till skolan imorgon. Blir då ledig i 2 timmar och kan då åka till Target för att köpa lite saker till mitt rum.

Förkylningen är mycket bättre och jag känner mig piggare. Min värdmamma var så söt i Måndags kväll. Jag satte mig i soffan med en kopp te och jag hade nästan druckit ur min kopp när min värdmamma kom med mer tevatten och några pepparkakor. Hon la sedan en filt över mig och gav mig fjärrkontrollen till tvn och sa att jag nu bara skulle slappna av och titta på vilket program jag ville, haha! Självklart tittade jag på Gossip Girl, vad annars :D

De håller fortfarande på och fixar med huset. Det är bara småsaker men nästa vecka ska de komma och byta ut taket! Men vi kommer att åka till Boston på Onsdagen så vi kanske slipper det mesta av bygget. Vet nämligen inte när de ska komma och fixa det. Hur lång tid tar det att byta tak på ett hus? :P

Ska strax gå och sova. Har varit på Starbucks och träffat Hannah, Tanja, Silke, Krisi och Lisa. Det är ganska svårt att komma de nära och lära känna de. De har ju känt varandra ett tag plus att de alla är från Tyskland, haha! Sen är vi så många Au Pairer i min grupp här så jag vet inte vilka jag ska umgås med :P Hade varit lättare om man var färre.

I helgen ska det bli riktigt varmt här, runt 80 Farenheit vilket är cirka 25 grader. Blir nog en trevlig men också annorlunda påsk eftersom vi ska fira den på grekiskt sätt. På Långfredagen ska jag följa med min värdmamma och barnen till kyrkan och sedan på Påskdagen ska vi gå till en grekisk restaurang och äta riktig grekisk mat :) Får se vad som mer händer under helgen. Ska också försöka hitta små påskpresenter till min värdfamilj :)

Johanna

Hey, Soul Sister



Min favoritlåt just nu :)

Johanna

Nyinflyttade

Nu sitter jag alltså i det nya huset och jag älskar det! Det har varit två tuffa dagar med packning och inflyttning men nu är vi här :)

Det var en riktigt lång dag i Fredags. Barnen hade ingen skola och det fanns inga leksaker att leka med (nerpackade i kartonger), plus att C var sjuk så vi kunde inte vara ute och leka. Men det gjorde ingenting för det var riktigt kallt ute! Efter lunch satte vi oss med min värdpappas dator för att kolla på film. Vi tittade på Monsters vs. Aliens, Robots och Up. Kan säga att jag var riktigt seg efter 3 filmer, haha! Barnen var också det och E sa till och med att han var snurrig i huvudet :P

När min värdmamma kom hem åkte vi iväg till en restaurang för att äta middag. Det var en typisk amerikansk restaurang med röda soffor (ja, ni vet). Åt en grekisk pastarätt med kyckling, tomat, spenat och fetaost. Det var riktigt gott! Gick och la mig vid 21.30 för att orka gå upp dagen efter.

På Lördagen var det dags att flytta in i det nya huset. Jag hjälpte min värdmamma med att packa ihop sakerna i kartonger och efter ett tag fanns det inte så mycket för mig att göra så jag åkte över till huset med mina saker (och lite till). Mina värdföräldrar hade tagit hit deras andra barnvakt för att vara med barnen, så jag behövde inte jobba på det sättet :P E var jätteduktig med att hjälpa till. Han var med min värdpappa när de skulle fylla lastbilen med alla grejer. Så han var riktigt duktig!

Jag och barnvakten tog sedan vid lunch med oss barnen för att äta pizza. Det var skönt att komma ut ur huset och pusta ut :P Vi åkte sedan tillbaka med pizza till mina värdföräldrar. Medans barnvakten tog med barnen på bio hjälpte jag min värdmamma med att komma iordning. Vi satte ihop min säng så att jag kunde börja fixa i mitt rum. Jag dammade ur hela rummet plus garderoben och badrummet (städningen av städerskan var inte så bra) och de som känner mig vet att jag tycker om att ha det rent och snyggt ;) Jag höll nog på i 2 timmar med att damma ur och skrubba väggar, haha! Tydligen så hade barnen varit inne i rummet när de hade sin förra Au Pair och de ritade då på väggen och sen var väggen lite skitig (antagligen från fötterna). Men nu är väggen gul igen som den ska vara! :)

Vi beställde sedan middag och jag somnade vid 21.30, helt slut! Kände redan under eftermiddagen att en förkylning var på gång och ja, jag hade rätt. Vaknade vid 3.30 av att jag hade jätteont i halsen :( Så idag har jag bara vilat och fixat i mitt rum. Det är lite kvar som ska fixas. Tex så behöver jag mer galgar till garderoben :P Rummet är inte så stort, men jag tycker om det. Det är riktigt mysigt och det är en lyx att ha eget badrum (även om tapeten inte är den finaste, haha).

Så nu vet ni att jag lever (kanske inte är på topp). Ska ta bilder, men hela huset är inte uppackat än så jag väntar med det. Lägger upp bilder på mitt rum när det är helt klart också! Får se vart jag kan ställa mina resväskor.

Min värdmamma har varit så gullig mot mig när det har handlat om flytten och min förkylning. Hon har köpt ett nytt duschdraperi och matta till badrummet. Hon gnodde som sjutton för att få rent mitt rum och idag när hon kom hem från affären så fick jag en bukett blommor, halstabletter och värktabletter :) Hon tar hand om mig även fast hon är mer förkyld än vad jag är.

Det blev en lång uppdatering, men det behövdes :P

Johanna

Attans!

Jag har blivit smittad av C! Min värdmamma är också förkyld! Sitter här och fryser lite grann och vill bara ta en varm dusch. Uppdaterar mer senare, ville bara att ni ska veta att jag inte har haft internet, vi har flyttat och nu är internet tillbaka :D

En sak till, jag ÄLSKAR det nya huset! :D

Johanna

Packning


Dags att packa resväskorna igen :P


Nästan allt är nerpackat


Ska bli skönt att få komma iordning på riktigt!

Johanna

Update

Nu sover C :D Haha!
Johanna

Sjukling

Nej, jag är inte sjuk utan det är C som är krasslig. Hon nös hela dagen igår och imorse vaknade hon upp och var riktigt förkyld. Jag vill inte bli smittad! Så jag försöker att hålla mig undan och tvätta händerna ofta.

Hon ligger just nu i sin säng och vilar (läs leker), haha, har sagt till henne flera gånger att blunda och försöka somna men hon vill inte. Hon springer i alla fall inte runt, vilket är bra! Igår kväll var hon dock riktigt duktig och somnade nästan direkt. Mina värdföräldrar var inte hemma på kvällen så jag var ensam med barnen, men det gick hur bra som helst. Imorse berättade min värdmamma att de hade städat ur hela mitt rum igår kväll. Så nu är det bara att flytta in :)

Har packat ihop nästan alla mina saker. Känns nästan som att jag ska åka hem :P Men ska bara förflytta mig 5 minuter bort ungefär. Redan nu har jag svårt att få plats med alla saker. Hur ska det då gå när jag ska hem!? Fast det är klart, min vinterjacka tar upp nästan halva väskan ;) Den får jag ha på mig när jag åker hem. Men det är över 10 månader tills dess, så inte tänka på det nu!

Ska åka och hämta upp E från skolan om ca 2 timmar. Vi packar nog resten av hans rum idag. Vi kan inte vara ute och leka eftersom C behöver vila, och E får inte vara ute själv (gäller bara nu när de bor här, i det andra huset kör det inga bilar direkt utanför huset). Så då kan de vara ute och leka själva.

Johanna

Ställ en fråga!

Funderar du på att åka som Au Pair och har frågor om Au Pair-livet? Eller om annat som har med USA att göra?Ställ de till mig! Jag svarar mer än gärna på alla frågor som du har :) Du hittar alla redan ställda frågor här!

Johanna

Polisstation

Var riktigt trött imorse, men var tvungen att gå upp. Åt havregrynsgröt med lingonsylt till frukost som vanligt :) Mina värdföräldrar att packat flera kartonger kvällen före så det var ganska så tomt i lådorna i köket.

Jag och C packade hennes leksaker i kartonger på förmiddagen. Hon var jätteduktig och hjälpte mig med att städa upp alla hennes saker. Som tur var så hade hon inte överdrivet med leksaker utan allt fick plats i en låda. Sen packade vi lekrummet i två kartonger. Efter lunch åkte vi till polisstationen som  vi skulle besöka med Cs skola. Tog ca 5 minuter att köra dit från där vi bor, så det var inte krångligt att hitta. Så nu har jag varit på en amerikansk polisstation ;)

Efter besöket på polisstationen skjutsade jag C till skolan och åkte för att hämta upp E. Vi åkte sedan tillbaka till Cs skola för att hämta upp henne. Min värdmamma hade ringt tidigare under dagen och sagt att E inte behövde gå på sin grekiska eftersom det inte var någon som kunde hämta upp honom. Så vi packade ihop lite av hans leksaker på eftermiddagen. Vid 16.00 gick vi ut och lekte. Det bor en annan pojke på gatan som E och C leker med så jag satt mest och tittade på när de lekte. Men jag fick sedan vara med och vi spelade då lite fotboll och sen lekte vi jaga. Jag och E var ute fram tills 18.30 då det var dags för middag, C gick in när min värdmamma kom hem.

Nu ska barnen gå och sova, så de borstar tänderna och gör sig redo för sängen. Mina värdföräldrar ska åka till huset för att städa upp det och jag sa att det var okej att jag stannade hemma.

Min värdmamma hade pratat med sin mamma (barnens mormor) om att jag och barnen ska åka till de i Boston och vara där hela veckan. Så efter påskhelgen ska jag och barnen åka dit och jag får då besöka både Boston och Cambridge :) Längtar!

Johanna

Trötter

Vilken dag!!

C har varit lite gnällig idag och inte riktigt lyssnat på mig. Ena stunden är hon jättegullig och snäll, men sen när hon inte får som hon vill så blir hon sur. Det är så töntiga saker som hon blir ledsen över, sådana saker som man inte behöver gråta över. Visst, hon är 4 år men jag tycker inte att hon behöver bete sig på det sättet. Jag får lära upp henne, haha!

Så jag längtade mest hela förmiddagen på att vi skulle åka till musikklassen. Innan C blev sur så lekte vi med Play-Do (ungefär som trolldeg). Jag gjorde en påskkyckling och en ros :) Var riktigt skoj! Efter musikklassen åkte vi och hämtade upp E från skolan. Åkte hem för att göra läxor och äta något sen var det dags för att åka till grekiskan. Hittade dit utan att kolla i mina vägbeskrivningar, jippi! Men jag måste lära mig en ny väg dit eftersom vi flyttar, men det ska nog gå bra :P

Nu har jag ätit middag, eller ja för 1 timme sedan :P Hjälpte min värdmamma med att göra en kycklingsallad och mums vad gott det var! Min värdmamma blandade kycklingen med majonäs och selleri och till det hade vi grönsallad blandat med röd paprika.

Imorgon är det vanlig jobbdag förutom att jag ska följa med C till en polisstation med hennes skola på "studiebesök".

Längtar till Lördag, då får jag nämligen sova i mitt nya rum! :D

Johanna

6:e veckan

Är nu inne på min 6:e vecka i USA! Vart tog veckorna vägen? Känns inte som att det var så längesen jag var på Au Pair-skolan :P

Idag har det varit grått och tråkigt väder, lite regn har kommit också :/ Inte alls lika kul som strålande solsken och blå himmel!

Vaknade vid 3.30 imorse av att jag var så himla törstig och jag hade inget vatten i mitt rum. Ville inte gå ner i köket heller för vi har en grind vid trappan som låter som bara den när man öppnar den. Så jag låg kvar i sängen för att försöka somna om, men det gick inte. Lyssnade på min iPod fram till 6.30 då jag somnade. Gick upp vid 7.30 då klockan ringde.

Dagen har gått snabbt idag. Tog det mest lugnt på förmiddagen med C, läste lite böcker och så. Skjutsade sedan henne till skolan och jag blev ledig i 2 timmar. Åkte till banken för att sätta in mina checkar med de 2 senaste lönerna :P Alltid kul med pengar, haha!

Åkte och hämtade upp både E och C och åkte sedan vidare till fiollektionen. Jag och C åkte hem när min värdmamma kom dit. Sen har vi ätit middag, blev mat över så jag behöver inte laga middag imorgon :P

Tack för alla kommentarer! Fortsätt med det, alltid lika kul :) Blir så glad över att ni uppskattar min blogg. Det gör att jag vill fortsätta skriva!

Johanna

Lugn Söndag

Har haft en väldigt bra dag idag med lite solsken, shopping och pizza :P Har haft en riktig slapp helg, men behövde nog det för nästa vecka blir det mycket att göra. Vi ska nämligen börja packa för på Fredag är det sista dagen i det här huset! Ska bli himla skönt, men jag tror att jag kommer att vara helt slut i slutet på nästa vecka :P Barnens leksaker ska nämligen packas ner i lådor, så jag kommer att få vara väldigt kreativ när det kommer till att hitta på aktiviteter till barnen. Vad ska de leka med liksom? Det ska också regna i veckan, så då kommer vi nog inte att vara ute vilket betyder att vi kommer att sitta inne :P

Ska gå och lägga mig tidigt för jag vet hur jag kände mig förra Måndagen. Var helt slut och ville inte alls gå upp på morgonen. Annars är Måndagar väldigt lätta! Så det är bra :)

Inte så mycket nytt, men alltid något! Jag vet att min familj läser min blogg, men vilka är ni andra? Berätta!

Johanna

Blandat 21/3 -10


Parken - The Crossings
Maze = labyrint


Inuti labyrinten


Underbart väder


Chokladbollarna :)


The Crossings


Mina nya vänner :P


Fick låna en bok av min värdmamma


Dammen som blir isrink på vintrarna


Ser ni bergen?


Ser ut som höst, haha!


Förstå hur fint det kommer att vara här på sommaren! :)

Johanna

Vilse, igen!

Jag skulle ha varit hos Tanja nu och ätit tacos men jag körde fel. Eller jag hittade inte vägen som jag skulle svänga in på, så jag kom halvvägs till henne. Det började sedan bli mörkt och jag hade kört till downtown Albany :P Upptäckte att det är väldigt fint där så jag ska åka dit någon dag, haha! Var ute och körde i 1 timme och jag gav till slut upp och försökte hitta vägen hem istället. Var ganska så läskigt att köra runt där själv och jag ville bara hem. Så nu sitter jag hemma i mitt rum helt själv. Min värdfamilj är i kyrkan på en fest för Greklands självständighetsdag, men de kommer nog snart hem. De kommer väl att skratta åt mig :P

Nu ska jag sortera lite bland mina bilder på datorn och kopiera över de till CD-skivor. Det är 1 av 100 saker som jag har på min "Att göra"-lista, haha :P

Johanna

Remember Me

Bion igår var riktigt bra! Om den kommer till Sverige gå och se den :) Speciellt om du är ett fan av Robert Pattinson, haha! Biosalongerna här är så mycket bättre än hemma i Sverige. Filmduken är dubbelt så stor och stolarna är hur sköna som helst, man kan gunga med ryggstödet haha! Sen har de mugghållare (såklart!).

Innan bion var jag och Hannah ute och åt. Vi var till ett diner som hette Gateway. Jag åt quesadillas med kyckling i, vet inte vad det heter på svenska dock :P Men det var riktigt gott! Efter det mötte vi upp Tanja (från Österrike) och Lauren (från Frankrike) för att gå på bion. Vi såg filmen Remember Me och ja som jag skrev i början, den var riktigt bra!

Idag ska jag vara ute så mycket som möjligt. Det är väldigt fint väder ute idag :) Min värdmamma sa att jag kunde åka till parken (där lekparken är) och ta en promenad där borta. Tror verkligen att jag ska göra det, skulle vara väldigt skönt! Ta en promenad i solen med musik i öronen :) Ikväll ska jag hem till Tanja på middag, ska bli kul :) Får då träffa lite andra Au Pairer som jag inte har träffat förut.


Johanna

Chokladbollar & bio

Vilken underbar dag den här Fredagen har varit! Barnen har varit på sitt bästa humör vilket gör mig glad och solen har skinit hela dagen! Det har varit sommarvärme här idag :) C tackade till och med för lunchen innan hon frågade om hon kunde gå från bordet. Mina värdföräldrar blev helt ställda när jag berättade det, haha!

På eftermiddagen när jag hade hämtat upp barnen från skolan så gjorde vi chokladbollar. Barnen älskade de men jag var lite besviken :P Vi hade strössel på de och strösslet här är inte att rekommendera. Det var alldeles mjukt och det gjorde så att de inte smakade bra. Annars så smakade de gott! Vi var sedan ute resten av dagen fram tills mina värdföräldrar och barnvakten kom hit. Då kunde jag gå in och fixa iordning mig.

Hannah kommer snart och hämtar upp mig. Vi ska först äta middag och sen ska vi möta upp Tanja för att gå på bio :) Ska bli kul att komma ut ikväll, behöver verkligen det! Imorgon ska jag försöka att sova ut, något jag också behöver :P

Nu ska jag gå och fixa lite innan Hannah kommer!



Redo för middag & bio :)

Johanna

En dag i lekparken

Nästa vecka är sista veckan i det här huset. Nästa helg är det flytta som gäller! Ska bli riktigt kul och skönt :) Min värdmamma kan knappt vänta med att få allt organiserat i det andra huset. Inte jag heller :P

Idag kom städerskan hit för att städa huset. Jag och C gick ut när det var dags för henne att städa nedervåningen. Vi hoppade hage, spelade lite tennis och fotboll och C cyklade också lite. Solen har skinit hela dagen och det var 20 grader ute på eftermiddagen, hur skönt som helst! Var riktigt trött under middagen men på något konstigt sätt så hade barnen hur mycket energi som helst. Börja fundera på om jag också hade sådär mycket energi när jag var i deras ålder :P

När vi har kommit till det nya huset ska jag börja jobba på at få barnen att bete sig lite bättre. Jag tror nämligen inte att deras förra Au Pair var bra på att säga nej och lät de därför fortsätta med sitt dåliga beteende. Jag kommer inte låta det hända. Vill att mina värdföräldrar ska se att jag gör ett bra jobb genom att barnen uppför sig bättre. De är bra barn, men ibland kan de ha alldeles för mycket energi och beter sig då löjligt. Men det ska vi ändra på, haha!

Hjälpte min värdmamma att laga middagen idag. Skulle egentligen ha gjort det själv men nu behövde jag bara göra potatismos eftersom min värdmamma hade köpt fläskkotletter. Det var riktigt gott :) Var bra att jag inte behövde komma på något att laga för jag var så trött på eftermiddagen. Känns att man har varit ute ett par timmar idag!

Imorgon funderar jag på att göra chokladbollar med barnen. Om det är fint väder som det var idag är vi nog dock ute. Jobbar till 17.00 imorgon. Mina värdföräldrar ska ut och äta middag, men de har fixat barnvakt så jag behöver inte jobba. Eller jag skulle inte ens ha kunnat jobbat pga mina jobbtimmar. Ska då träffa Hannah och Tanja för att gå på bio :) Vi ska se Remember Me, som vi inte gick och såg förra veckan. Ska bli kul! Nu ska jag vila :P

Johanna

Blandat 18/3 -10


Utflykten till vatterntornet :)


Utsikten från vattentornet


Huset där jag bor + min bil
Mitt rum är de 2 fönstrena högst upp till vänster


Lunch ute i solen


Min gröna outfit för St Patrick's Day

Johanna

St Patrick´s Day

Har varit en fin vårdag idag också. På eftermiddagen blev det riktigt varmt. Termometern visade på 20 grader! Och det är Mars! Hemma i Sverige har inte ens snön smält bort än och här det nästan sommarväder.

Jag och C har varit ute i princip hela dagen. Vi hoppade hage (vi ritade upp en på garageuppfarten), spelade lite fotboll och sen åt vi också lunch ute i solen :) Kan säga att jag är lite smått brun i ansiktet :P Haha! C hade sedan skola på eftermiddagen. Jag åkte hem för att duscha och ta det lugnt fram tills det var dags att åka iväg för att hämta upp barnen. Min värdmamma ringde innan jag åkte och sa att jag kunde ta med barnen för att äta glass innan E hade sin grekiska. Idag är det nämligen St Patrick's Day, som är en irländsk "högtid", då man ska ha gröna kläder på sig. Om man hade det så fick man köpa glass för 50 cent vilket är ca 4 kronor (vet inte vad dollarn ligger på). Så vi satte på oss gröna kläder och åkte dit!

Jag och C fick lov att stanna kvar vid kyrkan när E hade sin lektion för att mina värdföräldrar hade problem med att hinna hämta honom. Så jag och C lekte under tiden som E satt vid skolbänken :P Eller egentligen så satt de inte så mycket. De övade nämligen inför Lördagens fest, då det är Greklands självständighetsdag, när Grekland blev ett självständigt land. Både E och C ska sjunga då, men jag ska inte följa med dit. Har nämligen blivit inbjuden till en annan Au Pairs hus för tacoskväll :)

Nu är jag riktigt trött. Barnen har så mycket energi plus att det har varit varmt ute idag. Imorgon åker nog jag och C till parken medans städerskan är här. Sist pratade C med henne hela tiden så det tog lite extra tid för henne att bli klar. Även fast hon säger att det är helt okej att C är med så vill jag ändå ge henne tid att städa klart. Vi ska också till mataffären imorgon eftersom det är jag som ska laga maten. Hm, vad jag ska laga?

Johanna

Improviserad middag

Au Pair-mötet igår var helt okej. Vi firade allas födelsedagar genom att äta tårta och glass :P Var väl kanske inte som jag trodde att det skulle vara, men men. Det som jag tyckte var "dåligt" var att min LCC frågade: "Har vi några nya Au Pairer här?" Och då svarade jag och efter det gick han bara vidare. Ingen presentation av sig själv eller något välkomnade. Man fick heller inte veta vad alla i gruppen hette, vilket vad tråkigt. Vi pratade heller ingenting om själva Au Pair-jobbet utan min LCC berättade om sin resa till Sydafrika som han hade gjort för First Aid. Det slutade med att vi alla skulle komma på något att göra för att samla ihop pengar till First Aid, så att de kan hjälpa fler barn i Sydafrika. Får se hur det går. Eftersom att mötet inte ens handlade om Au Pair-jobb så kändes det ganska så onödigt om jag ska var helt ärlig. Efter mötet åkte jag med Hannah och Tanja till Starbucks. Där träffade vi också Silke och Lisa :) Kom hem vid 22.30, helt död! :P

Ikväll ska jag gå och lägga mig tidigt, är riktigt trött! Har varit fint vårväder idag så har varit ute mycket med barnen :) Jag och C tog en tripp till vattentornet här innan vi åkte till mataffären. Ville ta kort på det eftersom det står Latham på det :P C tyckte det var kul att gå på äventyr, haha! Men hon var inte glad hela dagen. Innan vi skulle på musikklassen så bad hon mig att sätta upp hennes hår i en hästsvans. Hon har inte så långt hår så jag brukar göra en liten med det översta håret och hon blev helt tokig och började grina och skrika: "Jag sa att jag ville ha en vanlig hästsvans, gör om!". Hon kan börja gråta över ingenting och då sa jag åt henne att jag inte tänkte göra någon ny om hon fortsatte att gråta. Ett tag skrek hon att hon ville att den gamla Au Pairen skulle komma tillbaka (troligen eftersom hon aldrig sa nej eller liknande). Det tog sin lilla tid innan hon sa förlåt och vi kunde åka iväg till musikklassen.

På eftermiddagen hade C grekiska så jag skjutsade henne dit. Jag och E åkte sedan hem och var ute resten av eftermiddagen. Jag gick dock in vid 17.30 för att börja med maten. Jag gjorde en pastarätt med lax, spenat och fetaost. Improviserade bara och det blev riktigt gott! :) Får se vad jag ska laga på Torsdag. Min värdpappa kom hem lite senare idag, men han hade köpt med sig lite efterrätt från ett bageri. Ett bra avslut på dagen!

Johanna

Regnig & kall Måndag

Idag har det varit riktigt ruggigt väder, kallt, blåsigt och regnigt. Lite tråkigt eftersom det inte är lika kul att vara ute och göra något. Alla var väldigt trötta imorse, kändes att det var Måndag :P

Innan jag skjutsade C till skolan läste vi lite böcker och tog det lugnt. När jag kom hem tog jag en varm dusch, vilket jag behövde. Var riktigt skönt! Åkte sedan iväg för att hämta upp barnen i skolan. Tog med mig lite snack för de att äta på vägen till fiollektionen, vi hinner nämligen inte åka hem emellan så de får sitt snack i bilen. Jag och C åkte sedan hem och här hemma tog vi lite bilder med min kamera. Haha, det är riktigt kul! Min värdmamma och E kom sedan hem vid 17.15 och då slutade jag.

Ikväll är det Au Pair-möte hos min LCC. Vi ska fira allas födelsedagar, så vi får se hur det blir :P Ska köra dit, men får sällskap av Hannah :) Tur är väl det för jag hittar inte dit själv.

Har varit i USA i 1 månad idag! Känns konstigt för tiden har gått så fort. Så nu är jag inne på min 2:a månad :D

Johanna

Lite mer shopping

Blev en tur till Crossgates Mall och Target idag. Visste inte vad jag skulle göra så jag åkte och spenderade lite pengar ;) Hittade 3 tröjor/t-shirts, så nu klarar jag mig ett tag. Man blir ganska så trött för shoppingcentret är nämligen så stort, haha! Men det kan nog inte ersätta gymmet.

När jag kom hem så berättade min värdpappa vad vi skulle äta och sen så frågade han om jag skulle äta med de, men jag trodde att han sa om jag visste var det var/om  jag hade provat det och då sa jag: "Nej, inte soppan" Så då sa han: "Okej, men du äter pizza med oss?" Haha, vad pinsamt :P Så nu ska jag bara äta pizza och ingen soppa. Men men, är ändå inte så mycket för soppa men ändå pinsamt :P

Ikväll ska jag läsa min nyinköpta Cosmopolitan och kanske också boken som jag hade med mig från Sverige. Imorgon blir det jobb igen, men jag gillar det!

Johanna

Redan sommartid

Idag ställde man om klockan här i USA, hade helt glömt bort det och det hade mina värdföräldrar också gjort :P Så jag trodde att jag vaknade 7.30 men den var egentligen 8.30.

Igår kväll var jag ute och åt middag med min värdfamilj. Vi var på en restaurang som hade kinamat, thaimat och sushi. Jag åt en Thai Pad med kyckling som var väldigt god :) Det var mysigt att gå ut och äta, plus att vi hade tid att prata en del. Känner mig så lyckligt lottad att jag har hamnat här och jag har redan varit hos min värdfamilj i 3 veckor.

Imorgon är det 1 månad sedan jag lämnade Sverige. Tiden har gått riktigt snabbt och när jag tittar på bilderna från Arlanda känns det som att det var bara några dagar sedan :P Saknar mina svenska tjejer lite grann faktiskt. Skulle vara roligt att träffa de i New York eller något!

Har pratat med min mamma, pappa och lillebror på Skype idag också. Alltid lika roligt att få uppdateringar om vad som händer hemma. Även fast det kanske inte händer så mycket :P Är med om så mycket själv, plus att det är nya saker för mig så jag har inte riktigt tid att kolla upp vad som händer hemma i Sverige. På något sätt så känns det inte så intressant, men ska väl försöka gå in på Aftonbladet eller VLT lite mer framöver.

Längtan efter att få flytta växer sig större och större. Ska bli så himla skönt! Barnen vill verkligen hem till sitt riktiga hus och det vill mina värdföräldrar med. Jag också! (Även fast jag aldrig har bott där)

Vet inte riktigt vad jag ska göra nu på eftermiddagen. Känns tråkigt att bara vara hemma, så jag kanske tar en biltur någonstans. Barnen har simlektion snart så ingen kommer att vara hemma här på eftermiddagen.

Imorgon jobbar jag hela dagen och sen är det Au Pair-möte. Så det kommer att bli en lång dag, plus lite stressig eftersom E har fiollektion så det blir bara att hitta på aktiviteter med C imorgon. Men jag älskar Au Pair-livet och jag tror att det snart kommer att bli ännu bättre när jag får iordning med alla mina saker och så!

PS. Blir alltid glad av mail och sms, så skicka på!

Johanna

Blandat 13/3 -10


Den sötaste elefanten någonsin - Ellie :)


Den kramgoaste björnen!


Lär mig mycket om Star Wars :P Då jag bäddar Es säng


För er som inte kommer ihåg hur jag ser ut ;)


Sjalen som jag fick :)


Puss till alla er där hemma!

Johanna

Melodifestivalfinal!

Försöker att titta på Melodifestivalfinalen men svtplay hackar något grymt mycket. Riktigt irriterande! Så jag lyssnar bara :P

Har varit på Target idag! De hade väldigt mycket saker där och allt från kläder till mat och elektronik. Tyckte om den affären och jag kan också framkalla bilder där, så det är bra :) Det ligger bara 5 minuter från mig ungefär. Efter det åkte jag till Colonie Center för att titta på ramar till mina foton som jag tog med mig hemifrån. Hade hört att en affär som heter Christmas Tree Shop skulle ha mycket ramar och det hade de :) Köpte 3 svarta ramar som jag tror kommer att bli riktigt bra!

Min värdfamilj kom hem för 1 timme sedan och jag fick en jättefin sjal :) Blev riktigt glad och överraskad! De är så snälla! Känner mig verkligen som en i familjen :)

Män som hatar kvinnor (eller The girl with the dragon tattoo, som den heter här) ska komma på bio här! Den har premiär nästa fredag, måste berätta det för min värdpappa för han har läst böckerna och tyckte att de var bra. Den kommer att vara på svenska med engelsk text, perfekt!

En annan sak som jag har upptäckt är att det finns en sida på internet där man kan beställa svenskt godis! :D Man väljer vilket godis man vill ha och sen skickar de det i en låda. Vågar man testa?

Mamma och pappa, jag loggar in på Skype vid 10 imorgon som vanligt :)

Johanna

Regn

Vaknade tidigt idag också, förstår inte varför jag inte kan sova i alla fall till 9.00 på morgonen. Vaknade vid 7.20 och var riktigt pigg, inga barn väckte mig.

Idag regnar det, men det är bra för då försvinner snön plus att min bil blir ren haha! Får se vad jag ska hitta på idag. Egentligen skulle jag vilja flytta idag, mitt rum ser ut som ett bombnedslag och jag känner att det är lite onödigt att organisera upp mitt rum, men det är något som jag hemskt gärna vill göra. Längtar efter att få ha ett skrivbord (mer förvaring plus att jag slipper få ont i ryggen av att sitta vid datorn) och eget badrum. Det funkar att dela med barnen, men det känns bättre att inte behöva smyga ut på kvällen för att gå in i badrummet eller när man kommer hem sent på kvällen. Sen är det också skönt att kunna fixa till sig så att man ser någorlunda fräsch ut innan man säger god morgon till värdfamiljen :P

Igår träffade jag några tjejer på Starbucks: Hannah, Tanja, Silke och Lisa. Alla förutom Tanja kommer från Tyskland och Tanja kommer från Österrike :P Så de kan ju alla prata tyska med varandra (inte för att de gör det). Men det var trevligt att komma ut och träffa de :) Vi hade planerat att vi skulle på bio men vi struntade i det. Vi satt och pratade istället, vilket var väldigt trevligt!

Nu är familjen i full gång med att klä på sig och så :P Jag känner inte riktigt för att gå upp från sängen än, så jag sitter kvar här ett litet tag till :)

Johanna

HELG

Nu har jag officiellt fått helg, eller egentligen för nästan 1 timme sedan då min värdmamma kom hem. Barnen sitter och tittar på tv vilket de väldigt sällan gör. Man får knappt kontakt med dem :P Min värdmamma håller på med maten.

Har inte fått någon ny information om bion ikväll, hoppas att det blir av. Tycker inte om när saker blir bestämda på så kort varsel. Vill helst ha allt bestämt den dagen som man ska göra något. Jag antar att vi kommer att gå på den som börjar vid 22.00 och vi skulle träffas på Starbucks innan, men vi får se hur det blir.

Dagen har i alla fall varit bra om man tänker på hur barnen har varit. Så mycket bättre än igår så det var skönt! Jag har riktigt roligt med de och jag tror att de har roligt med mig också :)

Saknar er där hemma! Vi pratar på Skype på Söndag :)

Johanna

Chai latte

Mulet väder idag och lite småkallt, men jag överlever :P Sitter och dricker en chai latte från Starbucks och lyssnar på torktumlaren som torkar min tvätt, haha. Au Pair-livet är rätt bra!

Barnen är i skolan just nu och jag ska hämta de om 1 timme. Har varit till mataffären (som för övrigt är öppen 24 timmar om dygnet med C på morgonen. Hon skulle nämligen ha piknick i skolan så då skulle hon ha med sig juice och något att äta. Kom hem och vi läste då lite böcker innan det var dags för lunch. Jag tog den sista biff enchiladan som blev kvar från igår, så himla gott! C var så rolig, hon sa: "Johanna, det enda som jag tyckte om med din middag var osten", haha! Hon är helt tokig i ost :P Men hon var också väldigt gullig och sa: "Jag kommer att sakna dig jätteycket när du åker hem", även fast jag bara har varit här i tre veckor :) När vi skulle åka iväg till skolan sa hon att jag var den bästa Au Pairen i världen :) Vilken tur man hade som hamnade här!

Ikväll ska jag på bio med några av de andra tjejerna här i området. Tror att vi ska se filmen Remember Me. Ska i alla fall bli kul att komma ut lite. I helgen ska jag försöka att titta på Melodifestivalen, det är ju trots allt final!

På Måndag har jag varit i USA i 1 månad och jag kommer därför att lägga upp en lista här på allt som jag har hunnit med under den tiden :) Kommer sedan att fylla på den varje månad!

Johanna

Wii Sports

Kvällen på Starbucks med Mathilda och Desiree var riktigt trevlig :) Tack tjejer, behövde det verkligen! Kom hem vid 21.30 och gick direkt och la mig :P

Idag har det varit en lång dag och faktisk lite tuff också. På morgonen kom städerskan hit och jag tycker verkligen om henne, plus att det blir så rent och fräscht efter att hon har varit här (tur är väl det). Hon var här i 1 ½ timme och efter det skulle jag och C åka till mataffären för att handla. Det började med att hon inte ville åka, suck, sen när vi väl var i mataffären så vill hon ha allt det som vi inte skulle ha (godis, kakor :P). Hon sa hela tiden: "Johanna titta vad de har här!" och "Titta på kakorna Johanna", haha! Vi åkte sedan hem och åt lunch innan vi åkte och hämtade upp E.

På eftermiddagen blev det kaos. C grät för ingenting och E var allmänt trött på sin lillasyster. Jag försökte att få de att göra något individuellt, men det gick inte. C ville bara hänga efter E och han bad henne att sluta hela tiden, så jag fick lov att skicka upp C på sitt rum (time out). Som tur var så kom min värdpappa hem och han löste det hela. Han frågade sedan om jag var okej och han förklarade att barnen var lite spända/nervösa inför flytten och att det kommer att bli en stressig tid för dem. Men han tyckte i alla fall att jag hade löst situationen bra och barnen bad sedan om ursäkt.

Jag lagade middagen idag och det blev biff enchiladas. Jag tyckte om det och min värdfamilj tyckte om det :) Alltid lika kul när andra tycker om maten som man själv har lagat. Min värdmamma kommer hem sent idag, hon hade något möte så hon kommer inte hem förens vid 22.00. Efter middagen fick vi glass och sen spelade vi Wii Sports. Hade aldrig spelat det förut, men det var riktigt kul :) Provade både tennis och baseboll!
 
Ska nog gå och borsta tänderna och så nu, sen ska jag titta på det senaste avsnittet av Andra Avenyn :)

Johanna

Vilken lycka!

Min värdmamma har köpt svensk lingonsylt! Vilken lycka :) Hon hade hittat det på en speciell avdelning som mataffären har så hon ska visa mig vart :P Imorgon ska jag äta den till min havregrynsgröt :)

Nu ska jag till Starbucks och träffa några av svenskarna, ska bli skönt för barnen är övertrötta och för ganska så mycket liv. Tror det kommer att ta ett tag innan de somnar, så jag flyr haha!

Johanna

Vårvädret fortsätter

Det är strålande solsken idag också, härligt!

Imorse var jag och C till biblioteket, C hade nämligen sagostund idag vid 10.30. Vi åkte dit så att vi var där lite mer än 1 timme innan. Jag skulle fixa lånekort men vad de ska krångla till det. Förra gången som jag skulle fixa det behövde jag ett papper där min adress här i USA fanns med på. Idag hade jag med mig ett sådant papper men nu sa de att jag skulle be min värdmamma fixa ett lånekort så att jag inte skulle ha ansvaret för böckerna som vi lånade hem. I Sverige är det i princip bara att fylla i sitt namn och födelsedatum och sen får man ett kort och kan låna. Får väl se när vi kan fixa lånekortet nu.

Både C och E är i skolan just nu så jag sitter här hemma helt själv, men oj så skönt det är! Det är alldeles tyst :) Man behöver vila öronen lite ibland. Ska åka iväg om 50 minuter för att hämta upp de. E har grekiska idag och jag upptäckte precis att min värdpappa har GPSen. Får köra med vägbeskrivningarna som jag har och hoppas på att vi hamnar rätt. Håll tummarna!

Ikväll ska jag träffa några svenska Au Pairer på Starbucks. Ska bli trevligt att träffa de igen :) Mina värdföräldrar säger hela tiden åt mig att gå ut och träffa andra för de vill inte att jag ska fastna här i huset :P Men det ska jag inte göra, lovar! Så det här blir nog dagens enda uppdatering, men jag tror att ni klarar er! :P

Johanna

Underbara vår! 10/3 -10


Vårskorna på!


Den underbara solen


Skuggor


Haha :)


Lilla jag

Johanna

Funny face

Det är så underbart med vår. Jag älskar våren! Jag och C var ute på förmiddagen och det var riktigt varmt i solen. Ville vara ute hela dagen och bara sitta på en stol i solen, men självklart ville C gå in efter ungefär 1 timme :P Hon behövde vila sa hon för att hon hade ont i benet. När vi kom in sprang hon upp på sitt rum så jag tror inte att det var något fel på hennes ben, haha :P

Vid 12.30 åkte vi iväg för Cs musikklass. Vi var tidiga så jag tog fram kameran och vi tog lite roliga bilder i bilen. Därför har jag den rubriken som jag har. Jag säger till C att vi ska göra funny face och då gör hon en rolig grimas. Riktigt roliga bilder blev det! Vi var där i 1 timme och sen åkte vi direkt för att hämta upp E.

Åkte hem och var hemma i 40 minuter ungefär sen var det dags att åka iväg igen. Den här gången till kyrkan där de läser grekiska. Förra tisdagen åkte jag fel, men idag fick C gå på sin grekiska :) Hade nämligen GPSen idag, vilket är till en stor hjälp.

Jag och E åkte hem och han åkte sedan iväg på hans klasskompis födelsedagskalas, så jag slutade vid 17 då min värdpappa kom hem för att skjutsa E till kalaset. Min värdmamma och C kom precis hem så vi ska snart äta middag. Det blir bara vi tre eftersom E och min värdpappa skulle äta pizza på kalaset.

Ikväll blir det att ta det lugnt. Imorgon kväll ska jag nog träffa en annan svensk Au Pair, Mathilda :) Hoppas att vi kan ses för jag behöver träffa andra än min värdfamilj :P Mina värdföräldrar vill verkligen att jag ska få komma ut ur huset och träffa andra Au Pairer. På fredag ska jag på bio med några av tjejerna i området, ska bli kul!

Nu ska jag ner till köket och hjälpa min värdmamma. Lägger upp lite vårbilder senare ikväll.

Johanna

Lilla Sjöjungfrun

Har varit en riktigt bra dag idag :) Nu har jag varit borta i 3 veckor, helt sjukt vad tiden har gått fort! Men jag gillar livet som Au Pair. Det blir bara bätte och bättre för jag lär mig att hitta mer och har kommit min värdfamilj mycket närmare.

Imorse var jag och C på teater, trodde att det var bio men det var det inte. Vi såg Lilla Sjöjungfrun och den var faktiskt bra :) Teatern, Proctors, var jättefin, haha! Så det var kul att göra något annat än att bara vara hemma. Vi kom hem vid 12.15 ungefär och jag var så himla hungrig så det blev att göra iordning lunch. Vi lekte sedan lite innan vi åkte och hämtade upp E från skolan. Vi var hemma i kanske 20 minuter innan det var dags att åka till fiollektionen. Jag hittade dit utan GPS :D Känner mig så bra när jag hittar!

Vi var tidiga så vi sprang runt lite och jagade varandra. Eller C och E jagade mig, haha :P När min värdmamma kom dit åkte jag och C hem igen. Hon ville dock inte åka hem så min värdmamma fick lov att bära henne till bilen. Vi har inte gjort så mycket mer idag, men det var skönt att inte göra något speciellt heller.

Snart är det middag och sen ska jag bara slappa. Ska kolla på ett avsnitt av Gossip Girl :) Hittade några avsnitt på internet, men vill se resten också. Plus att jag vill se Grey's Anatomy. Får se om jag hittar på det. Ska kolla öppettiderna för Target och planera när jag ska åka dit, sen ska jag också hitta på ett gym :) Känner att jag behöver börja träna, var ett tag sen nu. Sen är det skönt att göra något utanför huset.

Johanna

Snabb uppdatering

Nu (eller imorgon egentligen) har jag varit borta i 3 veckor. Tiden har gått så himla snabbt! Imorgon börjar min 4:e vecka och sen har jag varit borta i 1 månad! ;P

Fick pizza till middag :) Väldigt gott! All mat som jag får här är god, så jag behöver inte gå hungrig.

Min värdpappa skulle också fixa så att de för över pengar automatiskt till mig varje vecka, men på något konstigt sätt så gick det inte. Han skulle försöka fixa så att det skulle gå. Så fick en check som jag ska lösa in på banken.

Imorgon ska jag och C på bio med hennes skola. Vi ska se Lilla Sjöjungfrun. Så hon har ingen vanlig skola på eftermiddagen, får se vad vi hittar på då :)

Nu ska jag snart sova, är riktigt trött!

Johanna

Skype & shopping

Till frukost fick jag bagels och scrambled eggs, det gillar jag! Mycket gott :)

På förmiddagen pratade jag med min familj på skype, och den här gången var min syster med också :) Alltid lika kul att prata med dem. Saknar de, men jag har det superbra här samtidigt! Vi pratade i ungefär 2 timmar, haha!

Har precis kommit hem från Crossgates Mall. Det är det största shoppingcentret här och det tog ett tag att gå igenom det :P Hittade en t-shirt på min favoritbutik Forever 21 och två par tygskor från H&M, ett par vita och ett par svarta. Köpte också foundation, hårborttagningsspray, handkräm och nagellackborttagningsmedel (vilket långt ord, haha). Efter ca 2 timmar i shoppingcentret åkte jag över till Wal Mart som ligger på andra sidan gatan om Crossgates Mall. Jag var himla trött så gick inte igenom hela affären, men vad mycket grejer de hade! En rolig sak som jag upptäckte var att de hade en speciell rulltrappa för matvagnarna, haha. Så man lät matvagnen åka upp i en rulltrappa och man själv åkte i en vanlig bredvid :P Det tyckte jag var typiskt amerikanskt ;)

Är riktigt stolt över mig själv att jag både hittade dit och hem! Nu ska jag städa upp lite i mitt rum och vila tills vi ska äta middag. Ska lägga upp bilder på min shopping också :)

Johanna

Trevlig Lördag

Har haft en riktigt trevlig dag idag med min värdfamilj :) Först åkte vi till Union College för att titta på dansuppvisningen och den var jättebra. Det var mest balett men också lite andra dansstilar, sång och två tjejer som hängde i rep och gjorde konster. Förstår inte hur de vågar!

Uppvisningen höll på i två timmar, men kändes som en. Efter det gick vi till labbet där min värdmamma gör sin forskning. De brukar ha en stor sköldpadda inne i labbet, men under helgerna och kvällarna så bor den i en liten pool i ett rum bredvid så vi var in till den. Den var så stor och det var häftigt att se den. E matade den med sallad och den höll då på att gå över poolkanten så C och E blev rädda att den skulle hoppa ut :P Ska erkänna att jag också var lite rädd för det, haha!

Vi åkte sedan till en restaurang "Pinhead Susan's" för att äta middag. Jag åt en varm smörgås med kyckling och mozzarella. Till den fick jag också pommes frites. Det var väldigt gott :) Sen skulle vi ha efterrätt och vi gick då in på ett italienskt bageri "Villa Italia". Jag åt en liten chokladmoussebakelse som var formad som en mus så den kallades Chocolate Mousse Mouse :) Väldigt god! Vi åkte sedan hem och var hemma vid 18.30 men det kändes som att den var 21.30.

Så nu är jag trött och ska snart sova även fast klockan inte ens är 21.00 än :P Imorgon ska jag åka till shoppingcentret Crossgates Mall, ska hitta lite kläder. Använde också min skinnjacka idag, vilken lycka!

Johanna

Smoothie

Vaknade riktigt tidigt idag. På vardagarna är jag jättetrött vid 7.00 men idag var jag pigg, konstigt. Plus att det blir så himla ljust inne i mitt rum vilket jag inte är van vid annars.

Allt med bankkontot är fixat, men jag har inte fått den här veckans lön. Har inte gjort av med så mycket pengar ändå :P

Till frukost fick jag idag en smoothie vilket var riktigt gott. Min värdfamilj äter väldigt nyttig mat så det är jättebra! Sen så gör de väldigt god mat också. De tyckte om min receptbok som jag hade gjort och kunde knappt vänta på att få smaka de olika rätterna. Nu har jag precis duschat och ska strax sminka mig lite och så. Familjen är vid huset så jag är ensam hemma. Behöver tystnaden! Det är riktigt skönt att vara själv ibland och inte alltid höra barnen skratta och springa runt. Jag älskar att umgås med de, men ibland vill man vara för sig själv.

Om ett par timmar ska vi iväg till Union College, där min värdmamma jobbar, och titta på dansuppvisningen. Ska bli riktigt kul och jag har laddat batteriet till kameran så ni får se lite bilder :) Det verkar som att jag kan lägga ut bilder på familjen här på bloggen för igår när jag och barnen hade gjort våra filmer så sa min värdmamma att "Nu får vi kolla in bloggen för att se filmerna". Skulle vara kul att visa er, speciellt en film som vi gjorde :P

Uppdaterar mer ikväll!

Johanna

Mörbultad? Ja!

Det har varit en riktigt vild eftermiddag! När vi kom hem lekte vi spioner igen :P Men barnen tycker att det är riktigt kul. Jag satt ner på golvet och min leksakspistol låg på golvet framför mig och då kommer E och hoppar upp på ryggen på mig så att jag ramlar framåt och sätter handen på pistolen. Usch vad ont det gjorde! Sen tog C upp pistolen och skulle lägga den åt sidan och då slog hon den i mitt huvud :P Då slutade vi att leka spioner eftersom jag var skadad.

E ville då låtsas att han var en tiger och att han var sjuk. Jag skulle vara doktorn och C ägaren till tigern. Det här kommer att bli lite svårt att förklara men jag satt ner med böjda ben och E låg med sitt huvud under mina ben. Sen skulle han låtsas att bita mig och han gjorde det i luften men då kom C och tryckte ner mitt ben så att han bet mig på riktigt, haha! Så jag har varit lite av ett offer idag :P

Efter det kom jag på idén att vi skulle filma med min digitalkamera och de älskar att vara med på bild så det ville de göra. Vi gjorde en riktigt rolig film och de var jätteivriga när min värdmamma kom hem för de ville visa den för henne :P Hon tyckte också att den var rolig. Jag trivs verkligen i mina värdbarns sällskap och jag tror att de trivs med mig :) Det känns så!

Visade bilder på min systers katter för C idag och hon tyckte att de var jättesöta. Hon frågade hela tiden om de använde klorna och om de var arga eller snälla :P Vi har precis ätit middag; lax med potatismos och broccoli, riktigt gott! Min värdpappa jobbade sent idag, det var nämligen ett barn som hade svalt glas så han var tvungen att opereras. Riktigt otäckt!

Imorgon ska vi kolla på en dansuppvisning på universitetet där min värdmamma jobbar. Efter det ska vi till ett Italienskt bageri och äta något gott :)

Johanna

Våren har kommit!

Vi har vårväder här i Latham, solen skiner och himlen är helt blå! Det gillar jag :)

Kom hem för 20 minuter sen. Har varit och lämnat C i skolan och sen åkte jag till butiken Michaels för att titta på saker till min scrapbook. De hade så himla mycket där. Hann inte gå igenom så noga men jag köpte själva boken och två ark med klistermärken. Måste fixa lite pennor också, men innan jag gör det ska jag planera hur den ska se ut :) och spara pengar :P

På förmiddagen var jag och C iväg på Cs musikklass och den var verkligen jättebra! Barnen fick lära sig olika instrument + spela på de, sjunga och göra rörelser i takt till musik. Jag tyckte till och med att det var kul, haha! Vi kommer dock i fortsättningen att gå på tisdagar, men det är egentligen bättre för då har hon ingen aktivitet.

Har lagt i en till maskin med tvätt, så nu är min tvättkorg tom. Den är klar om 30 minuter men då har jag redan åkt för att hämta upp barnen så den får vänta tills vi kommer hem. Får se vad vi ska hitta på den här eftermiddagen :)

Hoppas ni har det bra hemma i Sverige, saknar er! Men tyvärr, jag vill inte hem!

Johanna

Köttbullar

Jag stod alltså för middagen idag och jag gjorde köttbullar :) Fick lite hjälp av mina värdbarn också. De blev jättegoda och det tyckte alla i min värdfamilj också! Det blev en succé :D

Imorse, vid 9.45 ungefär, blev jag och C upphämtade av Hannah. Vi skulle åka till The New York State Museum som ligger i downtown Albany. Jag tyckte om det :) Det var några andra Au Pairer med också; Tanja, Silke och Jana. Så det var trevligt att träffa de igen. Vi åkte hem vid 12.30 och när vi kom hem tog vi lite att äta och sen åkte vi till mataffären. Hittade det som vi skulle ha till kvällens middag och vi åkte sedan hem. Upptäckte när vi gick till bilen att affären som jag hade blivit tipsad om (som har grejer till scrapbooking) ligger precis vid mataffären :) Jag behöver alltså inte åka så långt! Så det blir nog ett besök där i helgen.

Vi åkte och hämtade upp E från skolan och sen åkte vi hem och lekte spioner ;) De tycker att det är jättekul och jag försöker att få de att skratta genom att fåna mig :P Det är bra att jag får de att skratta. Min värdmamma sa till mig idag att hon kan se att barnen trivs med mig och jag kan bara säge detsamma. De är så himla bra barn! De är riktigt gulliga och snälla!

Vi kommer nog att flytta in i huset den 26 mars. Till och med jag längtar tills flytten blir av :P Jag vill packa upp helt och få saker iordning. Just nu känns det som att jag snart ska åka hem eftersom mina resväskor ligger på golvet och nästan hälften av mina saker ligger kvar där i.

Imorgon är det fredag! Känns inte som det var så längesen jag skrev det sist :P C har musikklass imorgon, vet inte riktigt vad de gör där så det får vi se imorgon, tror att jag ska vara med henne där inne men jag vet inte. Få uppdatera om det imorgon. Sen har hon skola och då är jag ledig :) Ska då åka till banken (måste fixa så att min email är rätt), slinka in i mataffären och köpa fredagsgodis :P (ja, jag kommer bli 10 kg tyngre, haha) och sen ska jag titta in i butiken med scrapbookingsakerna.

Nu ska jag fortsätta med det svenska. Playkanalerna, here I come!

Johanna

Jag hittade dit!

Jippi! Vi kom fram till kyrkan där barnen läser grekiska :D Men vi åkte en helt annan väg än vad min värdmamma hade visat mig (följde bara GPSen hela vägen). På hemvägen åkte vi dock "den rätta" vägen. Får nog försöka ta mig dit i helgen så att jag vet, så att jag inte behöver använda GPSen.

Vi har precis ätit middag. Min värdpappa gjorde omelett med skinka och ost i. Imorgon ska jag laga middag, tänkte göra köttbullar :) Hoppas det blir succé! Imorgon ska jag och C också följa med Hannah och hennes ena värdbarn till ett museum som C älskar, The New York State Museum. Så det ska bli kul att göra något utanför huset, plus att då känns inte dagen så lång eftersom C inte har någon skola imorgon.

Dagarna går ändå ganska så snabbt här. Tror att det är för att jag kör så mycket bil :P Skjutsa hit och skjutsa dit. Känner att jag kommer in i det här jobbet mer och mer, men jag behöver ändå få det till en rutin. Har "lärt mig" hur jag ska tanka bilen, så då kan jag göra det utan några problem :)

Mamma och pappa, jag ska inte åka iväg i helgen så vi kan skypa! Samma tid och dag som förra gången :)

Johanna

They Might Be Giants



En bra låt som hela min värdfamilj tycker om!

Johanna

Lite ledigt

Jag har ca 1 timme och 10 minuter kvar på min lediga tid för den här dagen sen är det dags att hämta upp barnen från deras skolor. Men jag älskar verkligen att köra bil här, haha! När barnen åker med vill mina värdföräldrar att jag spelar en CD-skiva med barnsånger på, tydligen så hade deras förra Au Pair slarvat med det och låtit de lyssna på vanlig radio vilket har gjort att de kan sånger med ord som de inte ska kunna. Men när jag är själv i bilen lyssnar jag på radio (92,3 tror jag att det är) på högsta volym :P Behöver lyssna på något annat än barnsånger, kommer nog kunna de utantill snart :P

Imorse var jag, C och min värdmamma på skolan som C förhoppningsvis ska börja på i höst. Min värdmamma hade skrivit upp henne till fem eftermiddagar i veckan, så det kommer nog att bli bra :) Det var heller inte alls svårt att hitta dit. Efter det var vi till deras hus och de har kommit en bra bit sen vi var där sist. Köket kommer nog bli min favoritplats, så himla fint (och stort). Jag kommer nog trivas där lika bra som min värdfamilj gör. De saknar deras hus och de vill flytta tillbaka så snart som möjligt.

När vi kom hem visade min värdmamma mig hur GPSen fungerade. Ska använda den idag när vi ska till Es lektion i grekiska, hoppas att vi hamnar rätt! Sen ska jag åka hem igen med C och min värdpappa hämtar upp E när hans lektion är slut.

I helgen ska vi till universitetet som min värdmamma undervisar på och kolla på en dansuppvisning som de har varje år. Det ska tydligen vara jättebra så min värdmamma har köpt biljetter dit :) Så jag tar nog shoppingcentret på Söndag.

Min värdmamma sa också idag att jag nog är den sista Au Pairen som de kommer att ha. När båda barnen går i skolan hela dagarna så kommer de nog inte behöva ha en Au Pair.

Johanna

Vilse

Idag har det varit en jättefin vårdag. Solen har skinit och det var varit några plusgrader :) Jag och C gick ut på förmiddagen och det var riktigt skönt. Vi (läs jag) byggde en snölykta, men den har nog smält bort nu :P C cyklade också en stund innan vi gick in efter 1 ½ timme i solen!

Vi åt lunch och sedan sa jag till C att hon skulle göra ett födelsedagskort åt min värdmamma som fyllde år idag. Så det gjorde vi och efter det läste vi några böcker. Vid 14.20 var det dags att hämta upp E från skolan. I helgen hade han och min värdpappa byggt en snöborg och den hade smält ganska så mycket så direkt när vi kom hem hoppade han ut ur bilen och började lägga på ny snö ;)

C hade grekiska idag och jag hade sagt till min värdmamma att jag skulle försöka hitta dit. Var med förra veckan men då var det snöstorm, men jag trodde att jag visste vart jag skulle. Så jag kollade i kartboken och skrev sedan ner egna vägbeskrivningar. Tror ni inte att jag åkte fel!? Vi var på motorvägen och vid avfarten delade den på sig, en väg till vänster och en till höger. Jag skulle ha åkt till höger men jag åkte till vänster! Så jag skulle d försöka åka av motorvägen för att sedan vända och åka den rätta vägen, men det var inte det lättaste. Virrade omkring i kanske 40 minuter innan jag bestämde mig för att ändra riktningen mot "hemåt". Jag hittade på vart jag skulle åka och vi kom hem till slut :) E har sin lektion imorgon så vi får se om min värdmamma följer med eller om jag lånar deras GPS.

Imorgon ska jag följa med min värdmamma och C till en skolan som C förhoppningsvis ska börja på i höst. Det är som en slags inskrivningen och de ska se hur C samarbetar med andra barn och lite sådant. Sen har hon sin "vanliga" skola på eftermiddagen så då är jag ledig i två timmar. Tror att hon ska gå fem eftermiddagar i höst istället för tre :)

Hade mitt möte med en av mina LCCs och det gick bra :) Han ville mest kolla hur allt har gått och vad vi har pratat om när det gäller de praktiska sakerna som bankkonto, regler osv. Ska kolla med mina värdföräldrar imorgon om det är okej att jag åker på en kurs över nästa helg. Det är en kurs som bara är för Au Pairer och en av de svenska tjejerna ska dit då, så hon frågade mig om jag kunde tänka mig att följa med henne. Jag kommer då att ta tre av mina credits, vilket resulterar i att jag bara har tre kvar :)

Blev ett långt inlägg idag, eller det kanske det alltid blir? ;) Vill hålla er uppdaterade!

Johanna

Ändrade planer

Det blev inget möte med min LCC, hon hade tydligen köpt en ny bil så hon skulle åka och hämta den idag. Vi ska ha mötet imorgon istället.

Vägen till Es fiollektion var väldigt enkel. Det är i princip bara rakt på hela vägen :P Men man måste hålla utkik sen när man ska svänga av den stora vägen som man kommer på, men annars så var det riktigt lätt. Nu ska jag bara lära mig vägen till skolan där de läser grekiska och där C ska ha sin musikklass :P Sen kan jag alla vägar till barnens skolor och aktiviteter. I sommar kommer det blir mer eftersom barnen då kommer att spela fotboll, men det tar jag då :P

Annars har dagen varit bra, men stressig. Det är lite tajt med tiden på måndagar eftersom vi måste lämna huset vid 15.15 för att vi ska komma i tid till fiollektionen och C slutar skolan vid 15.00. Så jag kommer att få packa med mig fiolen och lite snacks till barnen så får vi åka direkt till fiolen istället för att åka hem (som vi gjorde idag).

Jag ska egentligen laga middag på tisdagar men min värdmamma fyller år imorgon så då ska min värdpappa laga middagen. Jag fixade en present till henne hemma i Sverige för jag ville inte gå runt och fundera här på vad jag skulle köpa. Hon kommer att få en liten bok om Sverige :) Visste inte vad jag skulle köpa, så jag tänkte att den boken var bra eftersom vi inte har känt varandra speciellt länge och hon vill förhoppningsvis lära sig mer om Sverige. Så jag tycker att den boken blir perfekt som present :)

Jag har redan bestämt mig för vad jag ska göra i helgen :P Jag ska till det största shoppingcentret "Crossgates Mall" och shoppa loss. Ska också besöka affärerna som alla pratar om (i alla fall Au Pairer) Target och Wal Mart. Är jättesugen på att börja med min scrapbooking så jag ska kika på material till det :)

Johanna

Vanlig måndag

Behövde inte skjutsa E till skolan imorse utan det gjorde min värdmamma som vanligt. C sov till 9.00 så jag hade en liten lugn stund för mig själv. Mina värdföräldrar hade köpt mintte till mig som jag satt och drack :) Tvättade det mesta av min smutstvätt och sen var det att fixa frukost åt C.

Efter frukosten gjorde vi pussel och lekte med ladugården som hon fick i födelsedagspresent. Sen var det dags för lunch innan jag skjutsade henne till skolan. Tog sedan en tripp till mataffären för att dels kolla runt men också för att köpa schampo. Åkte sedan hem och nu sitter jag här. Ska åka om 40 minuter ungefär, så innan dess ska jag vika min tvätt och fixa med lite annat.

Nu på eftermiddagen ska jag också åka till Es fiollektion. Min värdmamma ska åka i sin bil före mig dit och sen ska jag åka hem själv eftersom att C och jag inte ska behöva sitta där och vänta utan att vi kan åka hem och göra något annat.

Ikväll ska min LCC komma hit, en av de i alla fall. Har nämligen fyra stycken :P Det är två par som har det tillsammans och det ena paret är föräldrar till killen i det andra paret, förstår ni? ;) Får se vad det mötet kommer att innehålla.

Johanna

Cheesecake Factory 28/2 -10


Mina nachos :)


Chocolate Chip Cookie Dough Cheescake :)


Alla svenskar :)
Desiree, Mathilda, jag, Tereze och Josefin


Tereze och Desiree


Josefin och Mathilda


Jag och Tereze

Johanna

Cheescake Factory

Det var jätteskönt att prata med mamma och pappa på skype idag :) Vi pratade i över en timme!

Vid 13.30 ungefär åkte jag iväg till Colonie Center, vilket ligger ca 10 minuter härifrån. Jag hittade dit och jag är så stolt, haha! Där träffade jag fyra andra svenska Au Pairer vilket var riktigt skoj. Vi åt lunch på Cheesecake Factory och det var så himla gott! Först åt jag nachos med ost, tomater, kyckling, guacemole och typ crème fraiche. Det var bara en aptitretare/förrätt, men det var så himla mycket! Efter det var det dags för cheesecake :) Det fanns så himla många olika så jag hade svårt att välja vilken jag skulle ta. Valde tillslut en med kaksmet och chokladbitar i med valnötter uppepå. Mums säger jag bara! Om jag går dit regelbundet kommer ingen att känna igen mig när jag kommer hem till Sverige, haha.

Kom hem vid 17.30 och som tur var så hade mina värdföräldrar inte börjat med middagen än :P De provade nya recept idag och först åt vi en soppa med bladspenat och ägg i, tyckte om den. Sen var det några slags nudlar med räkor till, vilket också var gott.

Vi har bestämt en liten rolig sak. Varje vecka ska jag lära familjen ett ord/en fras på svenska och sen ska de lära mig samma ord/fras fast på grekiska :) Veckans fras är "god morgon". I slutet av det här året kommer de att kunna många ord på svenska och jag många på grekiska. Får se om vi håller det!

Imorgon är det jobbdag igen. Ska skjutsa E till skolan för mina värdföräldrar skulle ha "ett möte" med elektrikern som fixar med huset. Tydligen hade han haft sönder ljuskronan som de ska ha över matbordet, så de skulle prata om det vid 7.30 imorgon bitti. Men det blir nog inga problem :) C har skola imorgon också, på eftermiddagen, så henne ska jag skjutsa. Då har jag ledigt i 2 timmar innan jag ska hämta upp både E och C från skolan. Sen har E fiollektion också, men jag vet inte om det är jag som ska skjutsa honom dit. Var aldrig med dit förra veckan, så vi får se hur det blir. Ska försöka hinna med att tvätta lite imorgon också, mina kläder håller på att ta slut :P Eller är det dags för lite shopping kanske? :P

Johanna