GOTT NYTT ÅR!!!

Nu välkomnar vi det nya året! Låt 2011 bli det bästa året någonsin!

Johanna

Sammanfattning av 2010

Tänkte att jag skulle sammanfatta hur mitt 2010 har varit. Detta året har varit fyllt med äventyr, resor och nya upplevelser. Det var året som jag tog det stora klivet ut från tryggheten och ut i världen för att klara mig på egenhand. Ett beslut som gjorde att 2010 blev ett speciellt år.

Januari:
- Firade 1-årsdag för mitt körkort
- Var på Patriks 20-årsfest som innehöll både skratt, dans och tårar

Februari:
- Melodifestivalpremiär hos Emelie med god mat och drink(ar)
- Var modell för en dag på The Studio med Emelie
- Åkte till USA för att börja mitt liv som Au Pair

Mars:
- St. Patrick's Day firades i gröna kläder och med glass för 50 cent
- Var på min första bio i USA och såg filmen Remember Me
- Gjorde köttbullar och chokladbollar för första gången och värdfamiljen älskade dem!
- Flyttade till ett nyrenoverat hus med värdfamiljen

April:
- Våren kom! Nästan sommarvärme
- Påskafton tillbringades i en park i Schenectady med Oma och Josefin
- Firade grekisk påsk på Påskdagen med värdfamiljen
- Spelade minigolf med barnen
- Åkte till Cambridge med barnen och bodde hos deras mormor och morfar

Maj:
- Åkte till NYC för att träffa svenska Josefin
- Var på Tulpanfestival med flera andra Au Pairer
- Var på Greek Festival med Mathilda och Josefin, och med min värdfamilj dagen efter
- Var på Es fiolkonsert
- Poolen öppnades
- Var till Saratoga Springs med värdfamiljen

Juni:
- Jag och barnen hade ett kungligt party
- C hade avslutning i skolan i en fin rosa avslutningsdräkt
- Emelie kom på besök! - Saratoga Springs, Coldstone, Cohoes Falls, Cheesecake Factory, New York State Museum, The Crossings, Starbucks, Empire State Plaza, NYC och bio
- Åkte till Silver Bay vid Lake George för att få ihop 3 credits
- C började med balett
- Vi sa hejdå till Jennie som skulle åka hem

Juli:
- Var på Applebee's med barnen
- Hade en veckas ledighet för mig själv
- Mycket bad i poolen
- Åkte till NYC för att träffa mina föräldrar och min lillebror!
- Gjorde en massa saker med min familj - Howe Caverns, Cheesecake Factory, Albany, Saratoga Springs

Augusti:
- Familjen åkte hem efter vår bilresa till Niagarafallen och Washington DC
- Åkte till Kennebunkport i Maine med barnen för att vara i mormorn och morfarns sommarhus
- Badade i Atlanten
- Jag och barnen besökte ett tågmuseum

September:
- Jag och barnen åkte till det lilla nöjesfältet Hoffman's Playland
- Firade Gaby som fyllde år
- Barnen började på en ny skola båda två
- Var till en gård med C - pumpaletning och griskapplöpning
- Jag började läsa mina kurser för att få ihop mina sista 3 credits

Oktober:
- Var på Applestock Music Festival
- Jag fyllde 20 år!
- Barnen och jag var till ett krigsfartyg i Albany - USS Slater
- Det blev Halloween och vi skar pumpor, första gången för mig
- Var på min första amerikanska fotbollsmatch

November:
- Den första snön kom men den försvann lika snabbt igen
- Firade thanksgiving med värdfamiljen
- Åkte till NYC för att träffa min vän Veronica
- Det blev första advent
- Fick Sunes Jul av Emelie på posten som en tidig julklapp

December:
- E hade sin andra fiolkonsert
- Var på Jingle Jam
- Åkte till NYC med Emilie
- Klädde granen med värdfamiljen
- Snön kom tillbaka
- Firade jul - Skype med familjen hemma i Sverige + firande med värdfamiljen
- Mycket lek i snön med barnen

När man tittar tillbaka såhär så inser man vad mycket saker man egentligen har gjort. Det här året kommer att finnas med mig i resten av mitt liv. 2010 var ett bra år men nu blickar vi fram mot 2011 som kommer att bli ännu bättre.

2011:
- Åka till Kalifornien under 10 dagar!
- Avsluta mitt år som Au Pair och åka hem till Sverige!
- Börja leva mitt "riktiga" liv
- En hel del hemliga projekt
- Svensk sommar med minst en utlandsresa
- Börja plugga på högskolan
Och en massa annat!

Johanna

Paket!

Idag fick jag ett grönt paket på posten från min farmor och farfar. I det fanns en påse med skumtomtar, en påse med ahlgrens julgranar och ett par jättesöta örhängen. Tack så mycket! Blev så glad :) Fick också ett kort från min kära syster, tack!

Idag har jag jobbat men har under största delen av dagen varit med E. På förmiddagen åkte jag med båda barnen till biblioteket för att låna nya böcker. Sedan åkte C iväg med min värdmamma på lunch och lite ärenden så jag och E blev själva. Vi lekte lite i hans rum, var ute en stund i snön och sedan tittade vi på en film.

På kvällen så skulle min värdmamma på någon typ av fest och min värdpappa fick lov att jobba sent så jag ordnade med middagen. Värmde upp soppan som vi åt för någon dag sedan så det var inte så mycket jobb :P Resten av kvällen så tittade vi på tv fram tills min värdpappa kom hem.

Nu har jag precis tagit en dusch och sitter nu och tittar på Sveriges skönaste familjer. Har sett avsnitten förut men det är så skoj så jag kan titta på de igen ;)

Imorgon är det Nyårsafton och snart ett nytt år. En tanke som slog mig idag; om 7 veckor är jag i Sverige!! Det är ingenting :D

Johanna

Snöbilder 28/12 -10









Johanna

Nyduschad

Har precis kommit ut från duschen och den var välbehövlig. Har varit ute i snön med barnen idag också och det var kul. Inte lika kallt idag som det var igår och solen var framme och värmde :)

E var på konstklass på förmiddagen så jag och C var själva hemma. Vi gjorde inget speciellt egentligen. Lekte affär med hennes kassaapparat. Jag hann med att tvätta mina lakan och en omgång med kläder. Dammsög också mitt rum, så nu känns det fräscht!

Imorgon ska jag bara vara med C för E har sin konstklass men min värdmamma ska hämta upp honom och sedan ta med honom till jobbet. Ska bli skönt när jullovet är slut :P

Johanna

Vinterland

Fick sovmorgon imorse och jag gick inte upp förens 8:45 vilket var väldigt skönt. Visste inte när min värdmamma skulle åka iväg och jobba så jag ställde klockan på vanlig tid men då var det alldeles tyst så jag låg och halvsov fram tills jag hörde att de var uppe :P

Nu har vi jättemycket snö här och vi har haft en riktigt rolig dag ute i snön. Vi gick ut på förmiddagen och var ute i 1 ½ timme. Vi grävde en tunnel och sprang runt i snön och hade skoj! Vi kom in och min värdmamma gjorde lunch och efter det så åkte hon till biblioteket för att jobba. Jag och barnen läste böcker och sen så spelade vi det spelet som E fick av mig i julklapp. Vi gjorde också ett trollspö med ett magi-kit som E hade fått i julklapp. Vi gjorde små kristaller av något slag och sedan hällde i de i ett plaströr som sedan blev ett trollspö :P Lite svårt att förklara. Min värdmamma kom hem och jag gick upp på mitt rum för att lägga mig i min säng och jag slumrade till i 20 minuter vilket var väldigt skönt. Vi åt middag och nu sitter jag här och är hur mätt som helst. Fick så mycket mat, haha!

Nu ska jag titta på lite tv-program :) Här kommer en bild på min cheesecake som jag fick igår. Blir ni sugna?


Johanna

Söndag

Skypade med familjen hemma i Sverige på morgonen och det var lika trevligt som alltid :) Efter det så fixade jag en del med olika saker. Jag har börjat på min packningslista till Kalifornien bland annat och jag hann också med att städa mitt rum.

På eftermiddagen tittade jag på den svenska filmen Farsan på youtube och det var en rolig och bra film. Om ni inte har sett den så kolla på den.

Min värdfamilj åkte iväg på eftermiddagen och de skulle inte komma hem till middagen så jag åt rester från igår. När de kom hem så hade de tagit med sig en cheesecake till mig, de hade nämligen varit på The Cheesecake Factory. Det var Brownie Sundae Cheesecake och den var sååå god!

Nu ska jag strax gå och sova. Imorgon är det jobb som gäller. Det är snöstorm ute så imorgon har vi nog en hel del snö :)

Johanna

Julen i bilder


Jag i min tomteluva från familjen :)


Det som fanns i det gröna paketet från Sverige! Mums!


Det fina dukade bordet :)


Alla julklappar!


Mina strumpor till gummistövlarna, jättesköna!


Det lilla blocket och läppstiftpennan :)


Väskan!
(Det var svårt att ta kort på den, blir helt annan färg med kameran)

Johanna

Juldagen

Andra dagen med julfirande här i USA. På morgonen hade vi en dunderfrukost med bagels och våfflor. Mycket gott! Efter det var det presentöppning och alla julklappar delades ut, men inte alls som jag är van vid. Här var det mer att barnen skrek ut: "Vilket paket får jag öppna nu!?" och "Finns det några fler paket till mig!?". Sen så var det inte bara en som delade ut paketen utan man gav de personerna som man hade köpt till. Jag är van med att en person säger vem paketet är till och vem det är till. Men samtidigt så hade de inte skrivit några lappar på paketen heller ;) Men det var väldigt mysigt att öppna paket på morgonen också. Fick en jättesöt väska av min värdfamilj, från märket Coach. Den var lila i rutigt mönster och sedan något tryck på. Fick också paket av min värdmammas föräldrar. Fick en nyckelring med ett litet anteckningsblock på i Hello Kitty :P Sen fick jag en penna som såg ut som ett läppstift, väldigt häftig!

Min värdpappa fick den roligaste presenten, en glassmaskin. Så nu kommer han att tillverka glass, haha! Barnen fick en massa paket så nu har de nog inte tråkigt på ett tag. Mina värdföräldrar blev väldigt glada över fotoalbumet, så det var bra :)

Vi åt middag vid 16 ungefär och vi åt då lamm och ugnstekt potatis. Var riktigt gott! Min värdmammas föräldrar och syster åkte hem för 30 minuter sedan så nu är huset tomt och tyst. Känns som att det är Söndag men det är skönt att det bara är Lördag :P Imorgon blir det skype med familjen hemma. Även fast vi pratade igår så är det alltid kul att se dem! Tänk, snart är jag hemma :D

Fick också julkort från min fina vän Alexandra. Tack!

Johanna

Julafton

Dagen började med att jag tittade på det sista avsnittet av Sunes Jul och Hotell Gyllene Knorren och gick sedan ner för att äta frukost. Ingen risgrynsgröt blev det utan flingor :P Gick sedan upp för att titta på lite klipp från Kalle Ankas jul, bland annat Tomtens julverkstad och när Musse Pigg är ute med husvagnen. Sedan blev det Svensson Svensson som är det bästa :)

Gjorde mig julfin och Skypade sedan med hela familjen hemma i Sverige. Det var väldigt roligt och jag fick äntligen öppna mitt stora gröna paket. I det fanns en tomteluva, en Paradisask och sedan två påsar med skumtomtar. Blev så glad! Mums :) Efter att vi hade pratat i över två timmar så sa vi hejdå och jag gick ner för att vara social med min värdfamilj. Vi åt middag vid 17.00 och vi åt då skinka med potatisgratäng. Ja, potatisgratäng! Så som jag har längtat efter det. Fast den slog inte mina föräldrars, inte på långa vägar :P Men den var riktigt god och jag njöt av varje tugga.

Senare på kvällen så åkte vi till den grekiska kyrkan där C läser grekiska. Jag älskar verkligen den kyrkan, den är så fin! Dock så var gudstjänsten väldigt lång. Efter två timmar så åkte vi hem efter att ha varit med under hela gudstjänsten. När vi kom hem fick barnen öppna några presenter. E öppnade den som jag hade köpt till honom och han tyckte om den. Jag fick också öppna ett paket från min värdfamilj och det var lurviga strumpor som man ska ha på sig när man har gummistövlar. Så viker man överkanten över stöveln. Haha, svårt att förklara men de var väldigt söta :) Ska visa en massa bilder någon annan dag, blir lättare så. Då får ni också se hur mycket paket som ligger under granen.

Hoppas att ni alla hade en underbar Julafton. Jag hade det och det var inte så jobbigt som jag trodde att det skulle vara. Jag vet att jag snart är hemma i Sverige igen så det kanske är därför som det inte känns så jobbigt. Men nästa år då ska det firas jul på riktigt, på svenskt vis! :)

Johanna

GOD JUL

God Jul till alla er hemma i Sverige. Hoppas ni har en underbar jul :)

Tyvärr så kunde jag inte titta på Kalle Ankas Jul det får nämligen inte sändas utanför Sveriges gränser, lite synd faktiskt. Men jag kollar på klipp på youtube istället!

Familjen, vi hörs snart på Skype! <3
Johanna

Hurra för svtplay!

De kommer nämligen att sända Kalle Anka LIVE imorgon. Hoppas att det går att titta på och att det inte blir störningar som det blev på Melodifestivalen.

Johanna

Dan före dopparedan

Då var det den 23 December och idag fyller min Farfar år. Grattis! Hoppas att du fick en fin födelsedag :)

Kan knappt förstå att det är Julafton imorgon. Jag har ingen julkänsla i kroppen och tror nog att morgondagen kommer att bli som en vanlig helgdag för mig. På ett sätt så känns det ganska så skönt men samtidigt så vill jag ha en riktig jul. Kan säga en sak och det är att jag tänker fira jul som aldrig förr nästa år! ;)

Imorgon så kommer min värdmammas föräldrar + syster hit, så det blir kul att träffa de igen. Jag ska i alla fall försöka att hitta så mycket klipp som möjligt från Kalle Ankas jul på datorn så att jag får mig en dos av det :P Tomtens julverkstad är ju bäst! På dagen så ska jag Skypa med familjen hemma i Sverige och ha paketöppning med dem. Det ska bli roligt! Resten av dagen blir att umgås med värdfamiljen med middag och eventuellt ett besök i någon kyrka.

Dagen idag har varit väldigt lugn. Jobbade mellan 8 och 15 ungefär och vi har bara tagit det lugnt idag också. Barnen har lekt för sig själva i sina rum så det har varit lätt för mig :P

Måste också visa en bild på de fina julkorten som jag fick idag av mina underbara vänner Emma och Madeleine. Ni är så fina!

Johanna

Streptokocker x2

Vilken dag! Båda barnen har streptokocker och de äter nu medicin för att bli friska. Så E har varit hemma hela dagen idag. C fick gå på hennes julfest som hon hade i skolan men direkt efter den så åkte vi till doktorn. Han kollade på de båda två och han tog tester och de visade att båda var sjuka.

Har varit en lång dag då jag fick jobba i 10 timmar eftersom att båda barnen var hemma. Vi har dock mest tagit det lugnt med filmtittande och vila.

Hoppas min värdmamma stannar hemma imorgon. Hon fick lov att gå till jobbet idag för hon hade något viktigt att skriva. Tydligen så måste hon göra det bra annars så finns risken att hon inte får behålla jobbet. Hon är fortfarande kvar på jobbet nu, så hon kanske hinner klart.

Nu ska jag kolla på julkalendrarna och sedan på Bonde söker fru. Nu så här till julen så slutar alla tv-program att gå. Vad ska jag nu titta på? :P

24 dagar kvar till Kalifornien :D

Johanna

3 dagar kvar till jul

Är ledig en stund till innan det är dags att hämta upp barnen från skolan. De har inga aktiviteter på eftermiddagen så det blir till att vara extra kreativ. Det blir nog att vi går ut efter att E är klar med sina läxor, om han har några vill säga.

I förmiddags var jag och C på musikklass och det var den sista innan jullovet. Barnen har inte så långt jullov utan bara nästa vecka. Så det blir bara 5 heldagar för mig, eller 4. Vet inte om jag kommer att jobba på Nyårsafton. Sen är det ett nytt år, helt sjukt! Ett steg närmare mot Kalifornien och sedan Sverige :D

Johanna

Blandat 20/12 -10


Den fina kransen på ytterdörren


Legospel till E, bok till C och fotoalbum till mina värdföräldrar


Inslagna och klara! Det blåa glittriga pappret är egentligen lila :P


Julbelysningen utomhus


Köpte denna skiva som en julklapp till mig själv :) Mycket bra!


De fina julkorten som jag hittills har fått :) Tack!

Johanna

Julklappar klara

Sitter och lyssnar på musik medans jag väntar på middag. Har jobbat mellan 8 och 17:30 idag och under mina lediga timmar mitt på dagen så köpte jag julklappar till E och C. Lägger upp bilder lite senare och då ska jag också lägga upp en bild på vår julbelysning utomhus :)

Vi har inte gjort så mycket idag utan det blev väldigt lugnt. Jag och C målade lite i en av hennes målarböcker på förmiddagen och vi läste också en del böcker. På eftermiddagen så hade E läxläsning och när han var klar så tog jag ut barnen i snön för de var alldeles för vilda för att vara inomhus, haha :P Min värdpappa kom sedan hem och då var det dags att gå in.

Johanna

Vad ska jag göra!?

Kan någon bestämma åt mig vad jag ska göra nästa år? Jag har ingen aning om vad jag vill plugga! HJÄLP, får panik. Är alldeles snurrig i huvudet och jag har helt ärligt ingen aning om vad jag vill göra i framtiden!!

Johanna

Egen sång

I Fredags när jag och C satt och åt lunch så började vi sjunga på Imse Vimse Spindel (fast på engelska) och jag började komma på en egen version av den fast med andra ord. Vi åt ugnspannkaka så jag böt ut spindeln mot pannkaka och slutresultatet blev såhär (på engelska):

The itzy bitzy pancake went down my throat today.
Down to my belly and stayed there all day.
Then came the night and I wanted some more.
So the itzy bitzy pancake went down my throat sor sure.

Haha, lite roligt! Vi böt sedan ut pannkaka mot en massa andra maträtter och drycker. Lätt lunch-underhållning helt enkelt :)

Johanna

Fjärde Advent 19/12

När fjärde ljuset brinner
vi hämtar julegran
och alla barnen räknar dan före dan före dopparedan


Johanna

Pepparkakslatte

Barnen sover och det är helt tyst i huset, mycket skönt :) Mina värdföräldrar är ute på middag med två vänner så jag erbjöd mig att sitta barnvakt. Var inte speciellt jobbigt för vi tittade bara på ett program om austronauter och sedan var det läggdags. Jag har suttit och fixat med min julklapp till mina värdföräldrar. De ska få ett fotoalbum med en massa kort på barnen som jag har tagit under året. Dock så har jag lämnat ett par sidor tomma så att jag kan sätta in fler under de två månaderna som är kvar :) Hoppas att de kommer att gilla det.

Under dagen så fixade jag med att framkalla kort och hann också med en Starbucks då jag provade en pepparkakslatte och den var faktiskt god. Mycket godare än den med pepparmint :P

Imorgon blir det Skype med familjen och det är 4:e advent imorgon också! Nu ska jag fixa med planering för min resa till Kalifornien.

Johanna

Lugn förmiddag

Nu har jag haft en väldigt lugn förmiddag med sovmorgon till 10:30 och tittande på julkalendrar. Ska sitta barnvakt ikväll så ska bege mig ut på lite ärrenden.

Johanna

Fredag

Jaha, då var det Fredag igen och det känns som att det nyss var helg. Vet inte riktigt vad jag ska göra den här helgen. Det blir i alla fall att sova ut på morgonen för jag har varit så trött de senaste dagarna.

Igår, Torsdag, så jobbade jag som vanligt. På förmiddagen var jag och C till biblioteket för att gå på storytime. Barnen fick lyssna på julhistorier och sjunga julsånger. Väldigt mysigt :) På kvällen hade jag min sista teckenspråksklass och alla tog med sig någonting att äta. Jag gjorde chokladbollar och alla tyckte om dem! Känns väldigt skönt att jag är klar med alla mina 6 credits nu.

Idag har jag och C varit ute i snön ett tag. Nu är båda barnen i skolan och jag ska snart hämta upp dem. E har fiol på eftermiddagen så jag ska skjutsa honom dit.

Har fått julkort också från Therése, Veronica, Mormor & Morfar och min familj. De kom igår :) Tack så mycket! Veronica, vet att jag skulle öppna ditt den 20:e men jag kunde inte hålla mig ;)

Hoppas att ni har en skön Fredagskväll!

Johanna

Onsdag

Idag har jag jobbat som vanligt. Var så trött när klockan ringde imorse och jag ville verkligen inte gå upp. Jag och C var ute i snön och lekte under förmiddagen och när vi kom in så drack vi en kopp med varm choklad :) Hon hade sedan skola och jag tog det bara lugnt när jag var ledig. E hade shack efter skolan så det var bara C som skulle med hem. Vi åkte sedan för att hämta upp E och hans privatlärare kom vid 16.30 för läxläsning.

Sitter och tittar på Bonde söker fru och Jonas ska välja nu mellan Sara och Susanne, undrar vem det blir :P

Johanna

Oops!

Glömde säga att jag fick ett stort grönt kuvert igår från Sverige, från min underbara familj! Så nu vet ni att det kom fram :) Men jag öppnar det på julafton, lovar! Det ligger och väntar i garderoben.

Johanna

SNÖ

Nu har snön kommit och den kommer nog att stanna fram tills jul i alla fall :) Hoppas bara att det inte blir snökaos igen, det blir jobbigt. En sak som är väldigt bra är att de kommer och plogar garageuppfarten, så förhoppningsvis blir det inte så svårt att ta sig upp.

Har varit en vanlig dag med musikklass med C, skola och sedan grekiska för C. När hon var där så gjorde jag läxor med E tills min värdmamma kom hem. När C och min värdpappa var hemma åt vi middag och vi hade också efterrätt :) Jag åt en bit cheesecake som var riktigt god!

Igår på mötet hade vi julklappsutdelning. Vi lekte en lek som gick ut på att man fick välja en present ur högen eller ta en present som någon annan redan valt. Jag slutade med en ring som var fin :) Vi fick dock veta en hemsk sak. En tysk Au Pair, inte i min grupp dock, hade varit med i en bilolycka när hon skulle hämta sitt värdbarn som var och åkte skidor. Det var så mycket snö och halt så hon tappade kontrollen över bilen och körde in i en mötande bil. Hon dog..så läskigt och alla blev chockade när vår LCC berättade det. Förstå vad hemskt för hennes familj i Tyskland, men också för hennes värdfamilj som måste gå igenom detta och just nu till jul och allt.

Nu ska jag fortsätta att ta det lugnt! Hörs imorgon :)

Johanna

Luciadagen

Ja, idag är det alltså Lucia hemma i Sverige och ni har väl alla sett ett luciatåg. Det har inte jag gjort :/ Men jag klarar mig rättså bra ändå måste jag säga! Hoppas ni där hemma hade ett mysigt Luciafirande i alla fall.

Jag har jobbat mellan 8 och 18 idag, med undantag mellan 12.30 och 15.00 då jag var ledig. Barnen har haft skola och E hade sin privatlärare här på eftermiddagen. Efter att han var klar med sina läxor så lekte vi doktor med gosedjuren och sedan ville barnen ha ett dansparty.

Nu ska jag iväg på Au Pair-möte, lite mindre kul. Får inte glömma min julklapp, pinsamt annars!

Johanna

Julgran

Lovade att visa er bilder på julgranen, så här kommer dem! :)



Vad tycks?


SVERIGE! ;)



Johanna

Regn i December

Idag har det regnat hela dagen och jag har ingen julkänsla alls. Pratade med familjen hemma i Sverige vilket var trevligt :) Jag städade sedan mitt rum och fixade med en massa saker. Resten av dagen umgicks jag med min värdfamilj. Vi gick ut och åt på en kinarestaurang och när vi kom hem så klädde vi granen som de hade varit och köpt. Den är helt annorlunda från hur jag brukar klä en gran, men jag tyckte det var fint. Lägger upp en bild imorgon för jag tog ingen nu ikväll.

Imorgon är det som sagt Måndag igen och jag ska jobba hela dagen. Blir ledig i några timmar mitt på dagen. Får se vad jag ska göra då, det kanske blir julklappshandling. På kvällen har jag Au Pair-möte och vi ska ha lite av en julfest, haha! Det blir väl som det alltid blir; sitta på en stol i 2 timmar.

Johanna

Kalifornien - Guidade turer

Los Angeles - LA Getaway

Step into a world of glitz and glamour in Hollywood. Visit Mann’s Chinese Theater, stroll along the Walk of Fame and see the Kodak Theater complete with the Hollywood sign backdrop. For a change of pace head to the Farmer Market, for an extraordinary array of artisans, music, and of course, tantalizing food stalls. No LA experience is complete without shopping. Explore racks of clothes worn by stars of movie and television at a unique second hand shop and go window shopping at exclusive Rodeo Drive. Cruise Beverly Hills to view the homes of the rich and famous. Finish with a walk and cycle along the Venice canals and quirky and colorful Venice Beach.

San Francisco - Bridge and the Beach

This urban trek provides stunning views of San Francisco, unique vistas of the Golden Gate Bridge, and a chance to mix with locals at work and play. Walk out onto the Golden Gate Bridge, then hike along spectacular, rugged Pacific coastline.  Hike along cliffs for bird’s eye views, walk along the beach where you can mix with locals, stroll through San Francisco’s most exclusive neighborhood, explore the remains of Sutro Baths, and finish with a hot or cold beverage at the famous Cliff House restaurant. Throughout the walk, your leader will provide insight into the areas history, folklore and abundance of natural life.

Johanna

Kalifornien - Reseplan

Day 1 Los Angeles
Welcome to the USA!

Please ensure you download and review the latest trip notes prior to your trip as we make improvements and changes to our itineraries. This will ensure you have the most up to date information about your trip. Check the 'visa' section of these trip notes for any information about visa requirements on this trip.

You can arrive at any time on day 1 as there are no activities included. You can check in after 3:00pm but if you arrive early you can store your luggage.

Accommodation: Hotel

Day 2 Joshua Tree National Park
On the morning of day 2 there will be an important welcome meeting at 08:00am. Meet in the hotel reception/lobby. We will be collecting your insurance details, kitty and next of kin information at this meeting so please ensure you have all details on hand to provide to your leader.

We are leaving Los Angeles directly after the group meeting and drive through the hot deserts of Southern California, we stop at Joshua Tree National Park known for its many spectacular desert plants and striking rock formations.

Afterwards we cross the Colorado River and reach Laughlin, Nevada where we spend the night in a hotel.

Today's journey covers quite a lot of ground, travelling more than 600km and taking most of the day including short walks, photos and lunch stops.

Day 3 Grand Canyon
Today we head to one of the world's seven wonders: the Grand Canyon. It's a 4 hour (380km) scenic route north than gains considerable elevation.

The Canyon spans 450 km long, 6-30 km wide and 1600 m deep. We can marvel at this immense canyon on a rim walk, or for those that are feeling more active, a short hike into the Canyon will help stretch those legs out. For a bird's eye view, there is option to take a helicopter ride over this breathtaking landscape.

We spend the night in cabins near the Grand Canyon National Park.


Day 4-5 Las Vegas

Today we travel west for 4.5 hours (450km) through the Kaibab National Forest and onto Route 66. Crossing the western deserts of Arizona, our destination this evening is Las Vegas and its lively Strip.

Las Vegas is the gambling and show paradise but for those not interested or on a budget there is plenty to do and see along the Strip. Your tour leader will be sure to point out the best free shows, or the most lively dance clubs, or better yet, the best valued 'all you can eat buffet' in town.

For those planning on sleeping, we spend two nights in a hotel.

Day 6 Death Valley
It's a long drive today (600km) as we head through one of the hottest deserts on the planet, Death Valley, where temperatures rise to record-breaking levels (50C in summer).

The area also contains a wealth of geological phenomena: Large sand dune formations, sculpted rocks and volcanic craters can be seen, providing a wealth of opportunities for photos.

We spend the night in a hotel in Bakersfield (central California).

Day 7 Yosemite National Park
Our drive today takes us 300 kms to the north, travelling through the Central Valley. Our destination is Yosemite National Park with its awe-inspiring granite cliffs and majestic waterfalls.

Here we can enjoy an afternoon hike to one of the lower Nevada Falls or perhaps an easy stroll to Mirror Lake and just take your own time to soak in the sights, smells and sounds of this unforgettable setting.

We stay tonight in cabins or a hostel near Yosemite National Park.

Day 8 San Francisco
We leave Yosemite behind and drive 240 kms (about 3.5 hours) west towards San Francisco, the 'City by the Bay'.

Johanna

Tredje Advent 12/12

När tredje ljuset brinner
 vi juleklappar syr
och mamma bakar kakor
och har ett fasligt styr


Johanna

NYC 11/12 -10

















Johanna

NYC med Emilie

Ska väl berätta hur det var i New York igår. Kom in till Manhattan vid 10 ungefär på morgonen och vi strosade runt på stan för att kolla på alla juldekorationer och belysning. Såg bland annat den stora granen vid Rockefeller Center och kön till att åka skridskor var gigantisk. Rena kaoset! Så vi skippade åkningen :P Vi gick längs 5th Avenue där alla exklusiva butiker ligger såsom Gucci, Dior, Chanel och Luis Vuitton. Någon shopping blev det inte, men en hel del bilder.

Inne på Macy's var det fullt med folk och juldekorationerna var så mäktiga. Fick inga bra bilder på det tyvärr, men det var massor av julgranskulor uppe i taket. Allt i rött och grönt. De hade en liten julmarknad i Bryant Park som var mysig att gå runt i :)

Vid 16 försökte vi hitta någonstans att äta och det blev Friday's till slut. Var hur mycket folk som helst men vi hade tur och fick ett bord direkt när vi kom. Jag åt en kycklingsallad som var riktigt god! Bussen gick sedan vid 18.20 och jag var inte hemma i min säng vid 22. En mycket härlig dag och vädret var perfekt, inte för varmt och inte för kallt utan alldeles lagom :P

Johanna

Underbart!

New York City var underbart! Berättar mer imorgon, nu måste jag sova. Tänkte bara att ni där hemma skulle veta att jag kom hem ordentligt :)

Förresten, läste om självmordsbombaren i Stockholm. Läskigt...

Johanna

Liten uppdatering

Nu har jag inte bloggat på några dagar och det ber jag om ursäkt för. Jag har jobbat som vanligt de senaste dagarna. Dock så har min värdmamma varit hemma i både Torsdags och idag Fredag. Hon har inte mått så bra idag, men igår hade jag ledigt nästan hela dagen för då var hon inte så dålig. Hoppas att hon känner sig bättre snart! Det blir ännu jobbigare när min värdpappa är bortrest och att hon måste göra det mesta själv, men jag försöker att hjälpa till så mycket jag kan :)

Hade min näst sista lektion i teckenspråk igår och jag kommer sakna den klassen. Skrattar aldrig så mycket annars som jag gör under de två timmarna! Nästa gång ska vi ha en liten "avslutningsfest" och alla ska ta med sig någonting att bjuda på och jag tänkte då bjuda på chokladbollar ;)

Imorgon ska jag till New York City med Emilie! Ska bli så himla kul :D Bussen går klockan 7 på morgonen så måste upp extra tidigt. Det blir nog sista resan dit så jag ska njuta lite extra mycket :)

Johanna

The Time


The Black Eyed Peas - The Time
Mycket bra låt! :)

Johanna

Flygbiljett till Sverige!

Jag har nu fått min flygbiljett hem till Sverige! Den 17 Februari landar jag på Arlanda och jag längtar så mycket. Även fast jag har så mycket att se fram emot de här sista månaderna som är kvar, så känns det ändå skönt att veta att jag snart ska få åka hem.

Idag har jag varit på städhumör, haha! Har plockat och hållit på hela dagen :P Min värdmamma kom hem från London idag och barnen blev helt tokiga (vilken överraskning). Min värdpappa är i Chicago på konferens och kommer inte hem förens på Lördag kväll.

Nu ska jag titta på de avsnitt som jag har missat på mina favoritprogram :)

Johanna

Filmer från Jingle Jam


Cody Simpson


Robyn


Emily Osment


Jay Sean


Jesse McCartney


Train

Johanna

Jingle Jam 6/12

Konserten var anordnad av radiokanalen Fly 92,3 som jag dagligen lyssnar på här. Den hölls på en stor arena inne i Albany, Times Union Center, där de har hockeymatcher etc. Den kan jämföras med Globen :P

Den första artisten som började var Cody Simpson. Han är en blond 13-årig kille från Australien och han är riktigt populär bland alla amerikanska tjejer. Man kan säga att han är som Sveriges Johan Palm från Idol 2008, haha! Men han är en riktigt duktig sångare!

Artist nummer två var Robyn från Sverige. Hon verkar vara riktigt populär här och hon var grym uppe på scenen.

Tredje artisten var Emily Osment som var med i TV-serien Hannah Montana (bästa kompisen Lily). Det enda "tråkiga" var att hon inte hade något band med sig så hon stod helt ensam på scenen, men hon var grym ändå!

Jay Sean gick sedan upp på scenen och det var då som konserten drog igång på riktigt! Alla blev som galningar när han blev synlig och när han sjöng sina mest populära sånger blev hela arenan som ett enda stort party.

Till allas lycka så klev Jesse McCartney upp på scenen efter det och han bjöd på en riktig show med dans och grym sång. Innan han blev artist så medverkade han i TV-serien Summerland om det är någon som kommer ihåg det programmet ;)

Det sista bandet som spelade var Train och de var också grymt bra, haha! En gullig sak som hände uppe scenen var att en kille från publiken friade till sin flickvän. Hon sa ja som tur var och sedan stod de uppe på scenen och dansade medans Train sjöng låten Marry Me.

Så hela konserten var grymt bra och jag är glad att jag gick på den! 5 stjärnor :D



Cody Simpson


Robyn


Emily Osment


Jay Sean (solglasögon)


Jesse McCartney


Train

Johanna

Mer kändisar

Igår var jag på Jingle Jam som var en konsert med 6 olika artister och det var sååå bra! Ska berätta mer om det och lägga upp bilder och videoklipp, men just nu hinner jag inte det för jag ska strax åka och hämta upp C från skolan. E har läsning efter skolan så han ska jag hämta upp senare. Har annars haft fullt upp med jobb och så. Har börjat jobba redan vid 7 på morgonen och då skjutsat E till skolan.

Nej nu måste jag gå, men uppdaterar mer ikväll! Snart 300 dagar sedan jag lämnade Sverige också, helt sjukt!

Johanna

St. Nikolaus

Jag fick en liten present av St. Nikolaus imorse i mina tofflor. Det är bekräftat, jag har varit snäll! :)

Johanna

Helgen

Har inte uppdaterat så bra den senaste tiden, men det har väl inte hänt så mycket roligt heller som jag kan berätta om. I helgen har jag i alla fall hunnit med en hel del ärenden, bio och fiolkonsert. Jag såg filmen Burlesque , med Christina Aguilera och Cher i huvudrollerna, och den var riktigt bra. Se den om den kommer till Sverige! :D

E hade fiolkonsert också och han är så duktig på att spela. Jag satt och log under hela tiden som han spelade. Han koncentrerar sig så mycket när han spelar så han ser lite arg ut, haha! :P Han spelade med alla andra elever som hans lärare har och alla spelade jättefint tillsammans.

Imorgon ska jag ta hand om ställningarna på morgonen för min värdpappa ska åka till jobbet redan vid 7. Men det ska nog gå bra. Han kommer nog hem tidigare då på eftermiddagen istället.

Ikväll kommer St. Nikolaus hit, som är ett helgon. Om man ställer ut sina tofflor utanför sin dörr så lämnar han en liten present där. Barnen ställde ut sina och C ville att jag skulle ställa ut mina också. Får se om det ligger något där imorgonbitti :)



Våra tofflor väntar; mina, Es & Cs

Johanna

Andra Advent 5/12

När andra ljuset brinner
är snart lucia här
hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär


Johanna

Krupp

Jaha, då var C sjuk igen! Blir tokig men samtidigt så tycker jag synd om henne. Nu har hon krupp så hon var hemma från skolan idag och ska vara hemma imorgon också. Så idag har vi tittat på film och bara tagit det lugnt. Min värdmamma kom hem lite efter 14 så det var skönt. Åkte för att hämta upp E från skolan och sedan åkte jag för att handla mat. Det tog ett tag för det var så många som skulle handla :P

Sitter och är lite småseg i huvudet men jag ska väl orka gå på teckenspråkskursen. Känns som att det var evigheter sedan jag var där, 2 veckor men känns som längre.

Ja vad ska jag mer berätta? Har faktiskt inte hänt så mycket mer, så jag säger hej då! 290 dagar i USA förresten, imponerad :)

Johanna

Julkonsert

Kom hem från Cs julkonsert i skolan för ett litet tag sedan. De var så söta uppe på scenen och man ser på C att hon älskar att stå där uppe :)

Idag har det regnat hela dagen vilket inte har varit så kul, men hellre regn än snö. Barnen har haft skola som vanligt och dagen har varit lugn. Har faktiskt inte hänt så mycket den senaste tiden. Min värdmamma åker till London på Fredag och stannar till Onsdag nästa vecka. Då kommer min värdpappa att åka iväg till Chicago, fast jag vet inte hur länge han blir borta.

Nu ska jag titta på Bonde söker fru! Förlåt för dålig uppdatering. En annan sak också: vilken besvikelse på Ensam mamma söker! Ingen hittade kärleken ju :(

Johanna

Första avsnittet

Nu har jag varit och köpt en chokladkalender och är redo att öppna första luckan och sedan se det första avsnittet av Sunes jul! Jippi :D

Johanna