Pizza i stora lass

Det var helt underbart att prata med familjen hemma i Sverige över Skype. Fick vara med under hela middagen och det var trevligt även fast jag inte fick någon mat :P Blev riktigt sugen dock på kladdkakan, men vad himmelskt det kommer att smaka sen när jag kommer hem!

Vid 15:00 avslutades samtalet och min värdpappas syster med familj kom då hit. De har två flickor och de var så lika varandra men också deras föräldrar. Så jag spenderade min eftermiddag och kväll med min värdfamilj :) Till middag åt vi pizza och sen hade min värdmamma bakat en tårta eftersom deras ena kusin hade fyllt år.

Imorgon är det Memorial Day och jag är ledig! Har redan planerat allt som jag ska göra. Det kommer att bli en fullspäckad dag!

Saknar er där hemma och önskar (ibland) att jag var hemma hos er!

Johanna

Skype!

Dags att prata med hela tjocka släkten hemma i Sverige på Skype, ska bli riktigt kul! Så, Peace Out!

Johanna

Saratoga Springs 29/5 -10


Park


Park


Ankungar


Fontän


Karusell


Rolig gatulykta :P


Häststaden ;)


Saratoga

Johanna

Bra saker att ha med sig

Har fått förfrågan om att lägga ut en lista på saker som kan vara bra att ha med sig när man åker till USA som Au Pair. Här kommer den! Om n kommer på något mer, let me know :)

- Minst 2 adaptrar. Jag hade 2 stycken med mig och det är jag glad för. Ibland behöver jag nämligen ladda mobiel samtidigt som datorn behöver ström.

- Svensk måttsats. Om du vill göra något svenskt recept så kan det vara bra att ha svenska mått.

- Receptbok med svenska recept. Har använt min en del :)


Det mesta finna här att köpa, så man behöver egentligen inte ta med sig så mycket. När man väl har kommit hit inser man att man hade klarat sig med mindre saker.

Johanna

Saratoga Springs

Vaknade vid 8.30 imorse lite lagom trött. Barnen var förstås vakna. Pratade med mamma och Madeleine på Facebook innan jag gick för att äta frukost. Det blev bagels och smoothie :) Gick sedan upp på mitt rum för att slappa lite och började då planera min resa som jag ska göra när mitt år är slut. Ska bestämma vart jag ska åka och sådär. Sen har jag också börjat planera andra resor som jag ska göra under mitt år. Vet att det är långt kvar tills mitt år här är slut, men vet ni hur dyrt det är att resa!? Måste planera i tid så att man hinner spara ihop pengar.

Efter lunch följde jag med min värdfamilj och min värdpappas föräldrar till Saratoga Springs. Det var så himla mysigt och fint där :) Kommer självklart att ta er dit familjen! Vi gick runt och strosade i en park, barnen åkte en karusell och det slutade med att vi hamnade i en leksaksbutik :P Barnen fick självklart en varsin leksak och sen åkte vi hem.

Är riktigt trött nu och varm, så jag ska ta en dusch tänkte jag innan det är dags för middag.

En sak till; Emelie, de har Cold Stone i Saratoga, så vi får äta glass där också :)

Johanna

2 veckor kvar....

Tills min kära syster kommer! :D Kan knappt förstå att det är sant, ska bli så himla kul. Du är verkligen min bästa vän och jag älskar dig bara för att du är du (hjärta).

Idag har det varit en vanlig jobbdag egentligen. På förmiddagen var jag med C och vi tittade på lite klipp på youtube med Pippi Långstrump. Hon har blivit helt tokig i henne :P Vi började titta på Pippi på de sju haven och även fast det var på svenska så verkade hon tycka att det var bra :P Vi var också ute i solen och det var inte lika varmt idag, men ändå underbart!

Hade lite ledigt mitt på dagen då jag bara slappade. Åkte sedan för att hämta upp barnen och när min värdmamma kom hem ville barnen bada i poolen så jag gjorde detsamma :) Jag älskar verligen att bada!

Min värdfamilj gick ut och åt med min värdpappas föräldrar, vilket jag inte hade något emot alls. Var skönt med ett helt hus för sig själv i några timmar :)

Imorgon får jag förhoppningsvis skypa med några av min vänner hemma i Sverige, skulle vara så himla kul så hoppas att ni kan! Saknar er ju.

Till en helt annan sak - Eurovision! Vilket fiasko att Sverige inte gick vidare, haha :P Men vi överlever väl det också skulle jag tro.

Johanna

Blandat 27/5 -10


Jag på altanen


Ett spel som gör en fikasugen :P


Jag vann!


Poolen + utsikten = Paradis!


Glasstället


Dairy Freeze - Mycket god glass :)


Värmen är verkligen här!


Tummen upp för värmen :)

Johanna

Bada, bada, bada

Nu har jag också tagit mitt första dopp i poolen och det var riktigt skönt! Hur kan man leva utan pool!? Haha, det är ju perfekt att ha när det så varmt ute.

Jag och C var till lekparken och biblioteket på förmiddagen. Det var inte lika varmt idag, men tillräckligt varmt för att bli svettig :P Vi åkte hem för att äta lunch och sen hade C en tid för klippning hos frisören. Ska leta upp deras hemsida, för de verkar vara väldigt bra och jag behöver verkligen klippa mig. Vi åkte sedan för att hämta upp E och vi åkte sedan hem.

När min värdmamma kom hem så tog jag och barnen oss ett dopp i poolen. Vill att någon av mina värdföräldrar är med såhär i början, men det gick jättebra och jag känner mig trygg med att vara med de i vattnet. Barnen älskar i alla fall att bada!

På kvällen kom min värdpappas föräldrar hit och de är verkligen jättetrevliga. Vi åt middag och fick se månen (fullmåne) komma upp. En perfekt avslutning på den här Torsdagen :)

Johanna

100 dagar!

Jag har varit i USA i 100 dagar idag! Hur sjukt är inte det!? :D

Idag har det varit alldeles för varmt. Det har varit upp mot 95 Farenheit och just nu är det nog strax under 90 skulle jag tro. Har jobbat som vanligt idag och lagat middag. Gjorde köttfärspaj och den blev jättebra, så mycket bättre än förra gången :)

Imorgon kommer min värdpappas föräldrar hit, tror att de ska stanna tills på Söndag. Det ska bli trevligt att träffa de :)

Nu sa jag till Starbucks och träffa de andra.

Johanna

Svettig hälsning


Min första videoblogg och ja, jag har kläder på mig :P

Johanna

Poolpremiär

Barnen invigde poolen idag och de var hur lyckliga som helst när de simmade runt :P Idag blev det upp mot 90 F, vilket är väldigt varmt! Tror att det är över 30 grader. Så jag har känt mig lite småseg hela dagen pga värmen. Har egentligen inte gjort något speciellt idag med barnen, utan vi har mest lekt (eller de gjorde det :P).

Åkte till gymmet för att träna efter middagen så nu har jag precis duschat och ska alldeles strax gå och sova.

Imorgon är jag ledig lite mitt på dagen, får se vad jag gör då :)

Johanna

Bruna armar

Jag har fått en riktigt härlig solbränna! Känns så skönt att äntligen bli run och fin :) Har jättefina märken från mina flip flops som jag verkligen vill få bort just nu, men de försvinner väl snart. Var och köpte solskyddsfaktor idag på Target. Fanns upp till SPF 50 men jag tyckte att 30 räckte :P

Blev ingen uppdatering igår vilket jag ber om ursäkt för men jag glömde helt enkelt bort det. Igår Söndag skypade jag med hela familjen hemma i Sverige. Det bästa var att min syster och bror fånade sig vid kameran med dans och musik. Den roligaste filmen som jag har gjort hittills, haha! Kan knappt vänta med att få visa den för er :D

Åkte till gymmet på eftermiddagen för att svettas lite och hade sedan en riktigt trevlig middag med min värdfamilj. Vi åt pizza :)

Idag har jag jobbat och det har varit riktigt varmt idag ockå (25 grader). Det är bestämt nu att jag ska åka till Silver Bay med Hannah. Ska skicka iväg pappret om det imorgon. Så det ska bli kul, blir sista helgen i Juni (25-27) alltså midsommarhelgen, men det ska jag väl klara.

Nu ska jag bara slappa, orkar inte åka till gymmet ikväll. Ska ta en dusch innan jag går och lägger mig också. Det känns så onödigt att göra det på morgonen nu när det är så varmt ute.

Johanna

Trevlig dag

Vaknade vid 9 imorse och hela min värdfamilj var vakna. Åkte till gymmet efter att jag hade ätit frukost och så. Var så skönt att träna och svettas, haha! Nästa Lördag ska jag gå på ett pass, var inte säker på vart det passet skulle vara, men nu vet jag :)

Åkte hem för att duscha och åkte sedan till Starbucks för att träffa Jennie. Vi åkte till Panera Bread och köpte med oss lunch och åkte sedan till The Crossings för att ha lite "picknick". Hade riktigt trevligt och det är alltid skönt att prata svenska med någon! Lite tråkigt är det att hon bor 30 minuter från mig, men å andra sidan så är det inget avstånd här :P

Kom hem och fick prata med min underbara Veronica. Saknar dig vännen! Fick sedan lasagne till middag och ja, det var så mumsigt.

Imorgon blir det Skype med familjen hemma i Sverige, som varje Söndag :) Sen blir det förhoppningsvis lunch på Cheesecake Factory med Gabriela. Nu ska jag sova. Peace out!

Johanna

Ny upplevelser

Det har varit hur varmt som helst idag också! På förmiddagen tvättade jag lite och åkte också med C till The Crossings. Vi lekte lite i lekparken och sen tog vi en liten promenad innan vi åkte hem för att äta lunch. Skjutsade henne sedan till skolan och åkte själv till Target för att köpa ett hänglås. Behöver det nämligen för att kunna använda ett skåp när jag tränar.

Åkte och hämtade upp barnen från skolan och vi var ute resten av eftermiddagen. C cyklar med stödhjul men de är böjda så hon cyklar med bara ett hela tiden. Hon har lärt sig att göra ett litet hopp genom att lyfta framhjulet och hon gjorde det med fart så när hon sedan landade så rullade hon utan stödhjulen. Haha! Jag tyckte att det var värt att filma så jag hämtade min kamera och bad henne göra det igen ;)

Mina värdföräldrar kom hem och vi åt middag. Jag åt först korv med bröd med barnen och provade sedan sushi med mina värdföräldrar lite senare. Provade en med räkor, avocado och gurka och ja det var gott :) Får prova det igen någon annan gång, och då på riktigt :P

Har precis tagit en dusch och ska snart titta på Gossip Girl. Imorgon ska jag först träna och sen träffa Jennie :)

Johanna

Frågestund

Ställ vilken fråga du vill och jag publicerar mina svar här! Det finns inga dumma frågor, så kom igen :)

Johanna

30 graders värme

Vilken underbar dag! Vädret har verkligen varit kanon :)

På förmiddagen åkte jag och C hem till Hannah för en playdate. Tanja och Silke var också där med deras värdbarn, så det var skoj. Vi åkte hem vid 12.00 för att äta lunch men städerskan var inte klar när vi kom hem så vi var ute tills hon var klar. Väl inne åt vi lunch och sen läste vi böcker. Min värdmamma ringde och sa att hon skulle hämta upp E från skolan, så jag skulle inte behöva göra det.

Vid 15.45 skjutsade jag C till hennes grekiska och E var kvar hemma med min värdmamma så jag kunde spela min musik på högsta volym på vägen hem :P

Snart ska vi äta och sen ska jag till Starbucks för att träffa de andra tjejerna och svenska Jennie, vilket ska bli riktigt kul :)

Imorgon är det Fredag, vilket dels betyder tvättdag men också sista dagen på denna arbetsvecka!

Johanna

Onsdag

Idag har det varit mulet och regnigt mest hela dagen, inte kul! Fryser gör jag också :P Nej, nu ska jag inte klaga utan berätta om min dag.

På förmiddagen var jag och C inne och läste böcker och lite sådant. Skjutsade henne sedan till skolan och jag åkte hem för att titta på The Hills och The City. Chattade lite med mamma också :) Vid 14.20 var det dags att åka iväg för att hämta upp barnen. E hade grekiska idag så jag och C var hemma själva på eftermiddagen också.

Vi åt kinamat till middag och nu sitter jag här :P Ska börja planera allt som jag och min syster ska göra när hon kommer hit! Saknar dig sjukt mycket och jag kan knappt vänta tills dagen kommer då jag får hämta upp dig på flygplatsen! 11 Juni :D

Är riktigt sugen på grillad fläskfilé med potatissallad hemma på altanen i Sverige just nu. Någon som kan skicka? Eller ta mig dit för en middag :P

Johanna

Officiellt gym-medlem!

Äntligen! Nu har jag börjat träna igen och det känns superbra :) Hannah letade efter en träningskompis och frågade om jag hade blivit medlem på något gym än. Så nu hade jag inga bortförklaringar längre med att inte bli medlem :P Nu gäller det bara att få in en rutin och komma in i träningen, men det ska nog inte vara några problem.

De senaste dagarna har varit som vanligt. Har jobbat :P Den enda skillnaden som har varit var att jag lagade middag både igår och idag och att C inte har grekiska på Tisdagar längre, haha!

Imorgon har C skola vilket gör att jag blir ledig i ett par timmar. Ska då uträtta lite ärenden, men det kan jag inte berätta om här för det är en överraskning ;)

Emelie, kan inte fatta att du snart är här! Vi måste Skypa snart :D

Johanna

Nystart!

Skypade med familjen hemma i Sverige idag. Efter det åkte jag iväg till Crossgates Mall för att köpa sommarbyxor och jag hittade två par plus ett par shorts. Så nu klarar jag mig hela sommaren. Åkte sedan på eftermiddagen till The Crossings för att sitta i gräset med en tidning, mycket skönt! :)

Köpte också fotoalbum till E och C. Ska nämligen göra en varsin scrapbook till de med foton på oss :) Hoppas att det uppskattas! Dock så kommer de inte få de förens när mitt år är slut :P

Imorgon är det Måndag och ny jobbvecka. Ska ta tag i allt nu och få en nystart!

Det blev ett kort inlägg. Om ni har några frågor, lämna ett meddelande! :)

Johanna

Greek Festival 14/5 -10


Souvlaki = pitabröd med lammkött, tzatziki, tomat och lök


Dans :)


Jag med min lammsouvlaki


Mathilda med hennes :P

Johanna

Fyrverkerier

E var så duktig när han spelade fiol idag. Är så stolt över honom! Filmade hans uppträdande och fick också ett riktigt fint kort när han står med sin fiol :)

Direkt efter konserten åkte vi till kyrkan för Greek Festival. Fick god mat idag också, plus efterrätt :) Mums! Jag skulle lätt kunna överleva i Grekland med all den goda maten, haha. Vi var där till 18.00 ungefär och sen åkte vi hem. På vägen åkte vi förbi sjukhuset där min värdpappa jobbar, så nu vet jag det utifall något skulle hända.

Hade lite huvudvärk så jag sov en liten stund. Vaknade upp vid 19.15 och gick då ner för att ta något litet att äta och satte mig vid tvn där barnen och min värdmamma tittade på film. Gick sedan upp till mitt rum och vid 21.00 hörde jag hur det small till. Hade musik i öronen så jag trodde att det åskade. Då hör jag min värdmamma ropa på mig och då trodde jag att det var jordbävning eller nåt, haha! Men det var fyrverkerier :D Tydligen så hade Siena College avslutning idag och då har de fyrverkerier. Tror dock inte att själva graduation har varit än.

Har varit i USA i 3 månader idag! Kan ni förstå!? Ska uppdatera min lista ;)

Johanna

Famous


Ibland, ja :)

Johanna

Upp & iväg!

Ska alldeles strax följa med min värdmamma och barnen på Es fiolkonsert. Han ska spela solo :) Hur modigt är inte det!? Efter det blir det Greek Festival igen, haha! Även fast jag var där igår med Mathilda och Josefin så kan jag åka dit idag också. Vet liksom inte vad jag annars skulle hitta på :P

Kvällen igår var riktigt trevlig, tack tjejer för att ni ville följa med! :) Hoppas vi kan ses snart igen!

Johanna

Tyst

Vad jag älskar tystnaden i detta hus just nu, det är underbart! Barnen är i skolan och jag har därför lite ledigt. Håller på att tvätta kläder just nu och innan jag och C åkte på musikklass tvättade jag mina lakan. Så ska alldeles strax bädda min säng.

Familjen älskade min köttfärssås igår. Blir så glad! :D Men de uppskattar bara att jag lagar mat och egentligen så bryr de sig inte om vad jag lagar, haha! Barnen verkade gilla det också.

Som sagt, C hade sin sista musikklass idag. Jag tycker att det är tråkigt eftersom att jag dels gillar den men också för att nu måste jag komma på något att göra med henne på förmiddagen :P Skolan kommer att ha musikklasser under sommaren, så förhoppningsvis så tycker min värdmamma att det är något som C ska göra.

Tror att vi ska öppna poolen i helgen, dock så kommer vi inte kunna bada i den förens om några veckor. Nu ska den bara städas och sådär. Förstå vad fort dagarna kommer att gå i sommar när vi kan ligga vid poolen hela dagarna. Barnen kommer att vara så trötta på kvällarna, haha :P Jag med för den delen.

Ikväll ska jag träffa Josefin och Mathilda :) Vi ska gå på Greek Festival och jag är så glad att jag hittade några att gå dit med. Ett plus är att det är mina svenska tjejer!

Nej nu ska jag sätta på musik och bädda min säng. Måste bädda Cs säng också eftersom det hände en liten olycka i natt så hennes sängkläder ligger nu i torktumlaren. Men det är sådant som man får ta när man tar hand om en 4-åring.

Uppdaterar mer senare!

Johanna

Köttfärssås

Ännu en dag är slut och jag är glad att det är Fredag imorgon. Älskar Fredagar! De är nämligen inte så ansträngande eller tråkiga.

Jag och C åkte till biblioteket när städerskan var här. Vi var där i nästan två timmar innan vi åkte för att handla. Åkte till den lilla butiken som har mat från olika länder för att köpa köttfärs och till min stora lycka så hittade jag lingonsylt! Tror dock inte att vi har havregryn, så det måste inhandlas :P

Vi åt lunch och sen tog vi det lugnt innan vi åkte för att hämta upp E. Under eftermiddagen har vi tagit det lugnt. Barnen lekte för sig själva på sina rum, så det var skönt.

Fick paket från Sverige idag. Min syster är den bästa som skickar godis till mig. Love you! Längtar tills du kommer hit. Förstå vad kul vi ska ha det och så mycket godis du kan ta med dig, haha! Ska börja planera vad vi ska göra :)

Lagade middag idag och det blev spaghetti med köttfärssås och det blev riktigt gott. Min värdfamilj tyckte också om det :)

Nu ska jag äta lite godis och titta på Gossip Girl, sen ska jag sova.

Johanna

Minnen väcks till liv

Har precis tittat på de senaste avsnitten av The City och The Hills. Ska gå och sova alldeles strax, men vill ge er en snabb uppdatering om denna Onsdag.

Var hemma med C på förmiddagen. Vi lyssnade på musik och dansade i mitt rum :) Hon har varit så gullig idag, en riktigt bra dag med henne! Skjutsade henne sedan till skolan och jag var ledig i två timmar. Skrev lite med mamma på msn :) Saknar min familj hemma, men jag har ingen hemlängtan egentligen. Skulle bara vara så himla kul om de var här nu!

På eftermiddagen hade E grekiska. På vägen hem somnade C  bilen så när vi var hemma satt jag kvar i bilen i 10 minuter och bara njöt av tystnaden. Haha, snacka om att man gör ett bra jobb :P

Vi gick sedan upp på mitt rum, satte oss på sängen under en filt och letade upp godis som hon ville att min syster ska ta med sig när hon kommer hit. Emelie, skickar en lista! Haha ;) Vi tittade sedan på alla filmer som vi hade spelat in och vissa är riktigt roliga. Har mycket fina minnen med mina värdbarn :)

Min värdmamma och E kom hem vid 18.00 ungefär och E ville också titta på filmerna. Han hämtade sedan en bok och vi satt och läste den fram tills dess att middagen var klar. Mysig eftermiddag, eller hur? :)

Har fått förfrågan om att lägga upp en lista på saker som kan vara bra att ha med sig och inte. Ska göra det, lovar! Men just nu har jag ingen ork. Nu väntar sängen och imorgon en jobbdag. God natt!

Johanna

Tulpanfestivalen 9/5 -10


Gabriela, jag, Tanja, Viktoria & Hannah


Rosa tulpaner :)


Jag med tulpanerna


Gabriela, Tanja, Viktoria, Hannah & jag


Mer tulpaner


Jag :P


Älskar den här bilden


Till er där hemma!

Johanna

Bibliotek & bakning

Var riktigt trött imorse och gick inte upp förens vid 7.30. Ville verkligen ligga kvar i sängen idag!

Jag och C åkte till biblioteket vid 9.30 och var där i 2 timmar innan vi åkte hem för att äta lunch. Vi bakade sedan chokladmuffins som blev riktigt goda :) Sedan gick vi ut och lekte för att få lite frisk luft. Idag har det varit ganska så kallt. Hade på mig fingervantar :P

Hämtade sedan upp E och vi åkte hem för att göra läxor. Vid 15.45 var det dags att åka till grekiskan. Läraren var försenad pga att hennes son hade varit med i en bilolycka, men han var okej som tur var. En i klassen fyllde år så hans föräldrar hade med sig en tårta. Så himla god! (Ja, jag fick också smaka).

Jag och E åkte sedan hem. Vi lekte utomhus, bla kull :) Han är så rolig att vara med och jag älskar när jag kan få honom att skratta. Till middag åt vi fisk och efter det tände vi en brasa och E spelade fiol. Han har nämligen konsert på Lördag, så han måste öva lite extra. Han är så himla duktig på att spela trots att han bara är 7 år.

Nu ska jag lägga upp bilder från tulpanfestivalen och sen blir det Svenska Hollywoodfruar!

Johanna

Au Pair-möte nr 3

Då var det tredje mötet avklarat, ett helt onödigt sådant. Kom hem till min LCC, fyller i närvarolistan och får sitta och lyssna på när min LCC berättar om att man ska tänka på vad man lägger ut på Facebook. Att även fast man inte är vän med sina värdföräldrar så kan de ändå få reda på vad man skriver på sin logg.  Vi åkte sedan för att spela minigolf (där jag var med E och C för ett tag sedan). Spelade med Josefin och hennes kompis Victoria som hälsade på och Lena från Tyskland. Kan ju inte att säga att det gick speciellt bra, haha! Vi spelade vara hälften av banorna, sen åkte vi hem. Var så glad att jag bara hade några få minuter att köra hem :)

Min arbetsdag var bra och den gick väldigt fort. C hade skola idag så jag städade mitt rum under mina 2 timmar av ledighet mitt på dagen. Åkte till Starbucks innan jag hämtade upp barnen och killen som jobbade där reagerade på att jag inte pratade med amerikansk dialekt och frågade då vart jag kom ifrån. Jag sa att jag var från Sverige och då säger han: "Åh Sverige, har hört att svenskar är de gladaste människorna i världen! Är det för att ni har gratis sjukvård?" Haha, det var rätt skoj! Han frågade också varför jag var här i USA när jag kom från ett sådant glatt land som Sverige :P

Ska lägga upp bilder från tulpanfestivalen, men nu ska jag sova så det får bli en annan dag.
Johanna

Mors dag

Skypade med mamma, pappa och Emelie imorse, vilket var trevligt. Det är alltid lika kul att prata med er! Snart kommer ni också hit :D

Vid 14.30 åkte jag för att hämta upp Hannah och sedan Tanja för att gå på tulpanfestivalen i Albany. Vi mötte också upp Viktoria och Gabriela. Det var riktigt kallt och blåsigt, men tulpanerna var fina och jag hade en trevlig eftermiddag :) Kom hem vid 18.00 ungefär och åt då middag med min värdfamilj. Min värdmamma hade köpt en necessär till mig med lite smink i. Är hon inte för gullig?! Gav henne nyss min mors dags-present och hon blev jätteglad. Hon sa flera gånger: "Det här hade jag inte förväntat mig. Du behövde inte köpa en present till mig." Det är alltid kul att göra någon glad :) Hon sa också att hon var så nöjd med mig och att hon var glad över att jag var här. Kan inget annat än att hålla med!

Just nu sitter jag här och fryser. Är nog för att jag var ute i några timmar i kylan. Ska krypa ner under täcket nu och sova. En ny jobbvecka börjar imorgon och jag har Au Pair-möte imorgon kväll, ska också fixa gymkort och städa rummet. Vi ska spela minigolf och äta pizza på mötet :P Mötena är väl inte de roligaste men får tänka att jag bara ha 9 kvar, haha!

Saknar er alla där hemma, tänker på er varje dag!

Johanna

Bio x 2

Min värdmamma och C åkte idag till Boston. Min värdmamma skulle träffa en kompis och sen så tyckte hon att C kunde få följa med. Min värdpappa och E har haft en far- och son-dag och lilla jag åkte till Crossgates Mall denna regniga dag. Köpte en liten present till min värdmamma eftersom det är Mors dag här imorgon :) Var också inne på Victoria's Secret och kom ut med en fin rosa kasse!

Bestämde mig för att gå på bio och såg först Alice In Wonderland, den var väl sådär. Men nu har jag sett den i alla fall, haha :P Gick runt lite till i shoppingcentret och gick sedan på bio nummer två: The Back-Up Plan. Den var riktigt bra, en riktig Johanna-film som min pappa skulle säga :)

Funderar på att titta på det senaste avsnittet av Gossip Girl innan jag går och lägger mig. Imorgon ska jag Skypa med familjen hemma i Sverige. Kändes som att det var igår vi pratade! Blev ingen tulpanfestival idag, men förhoppningsvis imorgon :)

Johanna

Naturally


Blir alltid glad när den här spelas på radion!

Johanna

Nicke Nyfiken

Har precis lagt barnen efter att ha tittat på filmen Nicke Nyfiken. Första gången som jag passar de på kvällen med läggdags och allting :P Mina värdföräldrar är ute på middag just nu så jag passade barnen. Jag har nästan inte jobbat någonting idag så jag erbjöd mig att hjälpa till.

En rolig konversation:

J: It's much safer to go with an airplane than with a car.
E: Why?

C: Because the police doesn't fly with an airplane in the air!

Min värdpappa har varit hemma både idag och igår. Förstår inte hur Au Pairer klarar att ha någon av sina värdföräldrar hemma. Jag tycker att det är jobbigt eftersom barnen hellre vill umgås med föräldern än med mig. Ni Au Pairer som lyckas, hur gör ni? Haha!

Jag och C var på musikklass imorse och det är lika kul som vanligt. Veckorna går så fort, tyckte det precis var Fredag. Vi kom sedan hem för att äta lunch och sen var det dags för C att åka till skolan. Efter att jag hade lämnat henne åkte jag till Marshalls och Target. Köpte lite smått och gott, bla boken "My sister's keeper". Har velat läsa den, så jag tog tillfälle i akt och köpte den :)

Hämtade upp båda barnen och när vi kom hem så tog min värdpappa ut staflit som de har och barnen målade ute på gräsmattan. De är riktiga konstnärer :) Annars har vi varit ute och cyklat och sådär mest hela dagen.

I helgen är det tulpanfestival i Albany, får se om jag åker dit med de andra. Skulle vara kul :) Speciellt om vädret blir bra!

Johanna

Något som inte får hända

Tänker på dig min vän med familj <3



Johanna

Blånagel

Båda mina stortår har blånagel efter helgens tripp till New York City. Målar över de med svart nagellack så att det inte syns, men usch vad ont det gör :( Fick lov att åka till Target idag för att köpa flipflops, kan nämligen inte gå i några andra skor.

Det blev ingen skola för C idag, men det gjorde inget för jag ville ändå inte på utflykten :P Det ville inte C heller så det var därför vi inte gick. Det är inget fel på E's ögon heller så det var skönt att höra. Lagade middag idag och jag gjorde tacos, mycket gott! :)

Kvällen igår på Starbucks var trevlig :) När jag kom hem vid 22.30 satt min värdmamma fortfarande uppe och skrev på tentan som hon skulle ha med sin klass dagen efter. Vi pratade lite innan jag gick upp på mitt rum hur allt går och sådär och det kändes skönt att verkligen få berätta att jag trivs otroligt bra här. Det var också skönt att höra att barnen tycker om mig :)

Nu ska jag sova. God natt!

Johanna

Streptokocker

C har streptokocker, E har ont i ögat och jag mår bra, haha!

Vi åkte till doktorn idag med C och doktorn sa att hon hade streptokocker så nu äter hon medicin. En rosa medicin med smak av hallon och jordgubb :P Vi åt lunch och sen läste vi en bok och vi blev båda två sömniga. Jag slumrade till i kanske 1 timme och C sov i 1 ½ timme. Under tiden som hon sov var det regn, åska och blixtrar. Det var nog bra att hon sov då för när jag frågade henne om hon tyckte om åska så svarade hon nej. Det är så konstigt väder här :P

Min värdpappa kom hem vid 17.00 ungefär och jag och C var i mitt rum och slappade ;) Vi sjöng svenska barnsånger och lekte "Bulleri bulleri bock, hur många horn står upp!". Hon är så söt när hon säger bulleri bulleri, haha :P Vi åt kinamat till middag, så nu är jag lagom mätt. Åt en lyckokaka med budskapet: "A happy and harmonious family is important to you." Så sant, så sant!

Ska till Starbucks snart och träffa de andra tjejerna. Imorgon ska C stanna hemma från skolan. Men jag är glad för hon skulle ha åkt på en utflykt och jag skulle ha behövt följa med. Ni anar inte hur rädd jag är för fästingar nu när jag själv blivit biten (mår bra dock) och efter att min värdmamma har sagt att det finns mycket av de här. Usch!

Saknar er där hemma, önskar att ni var här!

Johanna

Sjukhus

Min värdpappa har tagit med E till sjukhuset för en liten stund sen. Han gjorde illa sig i ögat nu på kvällen då han fick en leksak i ögat. De ska kolla nu så att det inte är skadat.

Förutom det så har det varit en bra dag. Vädret har dock varit väldigt konstigt. Värmen var här, men det har regnat större delen av dagen så det har varit fuktigt och kvavt ute. Inte trevligt! Förhoppningsvis så kommer solen fram imorgon :)

Båda barnen har haft skola och E hade fiol. Som vilken annan Måndag som helst :P Finns inte så mycket att berätta egentligen.

Nu ska jag titta på Svenska Hollywoodfruar!

Johanna

Nästan miljonär

Spenderade ganska mycket pengar på resan till New York men jag har fortfarande pengar kvar :P De försvinner aldrig, men det är ju bara bra! Sparar till min resa till Kalifornien som jag ska göra under min 13:e månad och sen funderar jag på att åka till Florida i höst. Ska planera lite när jag ska ta mina semesterdagar. Skulle vara kul att ha något i att se fram emot i höst :)

Vaknade vid 7.30 imorse, vet inte varför. Tittade då på det senaste avsnitten av Gossip Girl :P Åt svenska pannkakor till frukost (förstår inte hur min värdmamma kan göra så perfekt tunna pannkakor, haha). Pratade med mina föräldrar på Skype, alltid lika trevligt :)

Vid lunch kom min värdmammas föräldrar hit så jg har varit social idag ;) Först blev det en rundtur i huset eftersom de inte hade sett det sen i Februari. Vi åt sedan lunch och sen tog vi en tripp till ett museum i Albany. Kommer inte ihåg namnet på det för tillfället men vi var på en "föreläsning" om indianer och pilgrimerna. En av de tre männen som pratade hade indiankläder på sig (alltså endast en tygbit fram och en bak vid den nedre regionen). Ingen trevlig syn, haha!

När vi kom hem gick jag upp på mitt rum för att läsa i min bok. Jag hade haft fönstrena öppna men det var så himla varmt ute idag så mitt rum var som en bastu. Tror att det var upp mot 30 grader och luften var alldeles fuktig. Ni vet, så som det är utomlands. Är glad att jag nu har lite sommarkläder :)

Imorgon är det jobbardag igen och tror inte att det är något speciellt imorgon. E har fiol som vanligt och båda har skola, vilket betyder att jag blir ledig ca 2 timmar under dagen. Men då ska jag städa mitt rum :P

Johanna

New York City 1/5 -10


Grand Central Station


Den "stora" klockan i mitten :P


Jag på Times Square


Times Square


Jag med m&m-gubben :)


Josefin med ballongerna som vi sedan gav till några barn :)


Strykjärnet


Den Skandinaviska butiken


Mums!


Hittade på Svenska Kyrkan


Rockefeller Center, men tyvärr ingen skridskobana


Hittade den svenska flaggan


Madison Square Garden

Johanna

New York City!

Den här Lördagen kunde inte ha blivit bättre!

Satte mig på bussen klockan 7.30 imorse (bussen var 30 minuter sen). Efter 2 timmar och 45 minuter var jag inne i New York City för tredje gången i mitt liv :) Mötte upp Josefin på Grand Central Station efter några telefonsamtal och det var så kul att träffa henne! Josefin, jag hade en toppendag! :)

Vi strosade omkring under hela dagen, tog lite bilder och shoppade. Jag köpte ett par shorts, en klänning och 4 linnen/tröjor. Vi hittade också på en Skandinavisk butik där de hade en del från Sverige. Jag köpte kexchoklad, tutti frutti, ahlgrens bilar, singoallakakor och marabourulle. Mums! Så nu vet jag ett ställe som jag alltid ska besöka när jag är i New York, haha!

Tur med vädret hade vi också, det var hur varmt som helst! Kändes som att man var utomlands, rena medelhavsvärmen. Hade definitivt inte rätt kläder på mig, men jag överlevde ändå.

Har precis tagit en välbehövlig dusch och ska alldeles strax gå och sova. Imorgon ska jag prata med min familj hemma i Sverige över Skype :D Saknar er!

Johanna

Indisk dans

Efter att jag hade hämtat upp barnen från skolan så gick vi till ett ställe som sålde glass. Det låg precis brevid Cs skola. Vi åkte sedan hem och vi var ute fram tills min värdmamma kom hem då klockan var 16.00 ungefär.

Vid 17.15 följde jag med min värdmamma och barnen till Union College för att se på en indisk dansuppvisning. Det var hur häftigt som helst och de var jätteduktiga! Även fast jag inte har dansat indisk dans så fick det mig att längta tillbaka till dansen :)

Imorgon åker jag alltså till New York City och jag är riktigt taggad! Bara så ni vet så kommer jag inte tänka på hur mycket pengar jag har kvar på bankkontot när jag kommer hem, haha :D Här ska det shoppas och njutas så det sjunger om det!

Johanna