Valborg

För 1 år sedan var jag med min syster i mormor och morfars husvagn och spelade in sjukt roliga filmer. Idag är det en vanlig Fredag med jobb på schemat. Så nej, man firar inte valborg i USA ;P

Jag och C har varit på musikklass idag på förmiddagen. Jag har tvättat 2 maskiner med tvätt, både mina och barnens kläder. Jag har skjutsat C till skolan och planerat lite inför New York City imorgon. Bussen går kl. 7.00 imorgonbitti och jag är framme kl. 9.45. Ska då ta mig till Grand Central Station för att möta upp Josefin. Det ska bli hur kul som helst! :D

Igår var Tanja och Hannah här för att titta på film. Först åt vi pizza som min värdmamma hade gjort och sedan tittade vi på filmen It's Complicated. Den var bra, en helt okej film :) Det var trevligt att de kunde komma.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt. Gå och lägga mig tidigt är en sak som jag ska göra, haha :P Måste gå upp rätt tidigt imorgon plus att jag ska strosa omkring i NYC en hel dag, så det gäller att vara utvilad.

Nu ska jag snart åka och hämta mina busfrön från skolan!

Johanna

Dans, dans, dans

Vilken rolig eftermiddag!

När jag och C kom hem efter att ha lämnat E för grekiskan så hade vi lite dansparty i mitt rum. Vi lyssnade på ABBA och hon älskar verkligen Mamma Mia :) När E kom hem fortsatte vi och han är så rolig, haha! Han kan göra de mest roliga dansrörelserna som helst! Är så glad att jag får spendera mina dagar med de, båda två.

Idag frågade C om jag kommer att vara här på hennes födelsedag nästa år. Min sista dag här är den 14 februari och hon fyller år den 20. Just nu går jag inte i tankarna om att förlänga och tror inte att jag kommer att besluta mig för att göra det heller. När jag sa att jag förmodligen inte kommer det, men kanske, så blev hon tyst och sen sa hon: "Jag hoppas det för jag ska faktiskt fylla 5 år!". Ibland kan hon säga de mest roliga sakerna ;) Det känns skönt att hon vill ha mig kvar!

Nu ska jag ta och fixa iordning mig för att gå och sova. Imorgon hoppas jag på fint väder, men tror att det ska regna :/

PS. E tappade en till tand idag i skolan. Den andra framtanden, så nu har han en riktig glugg :P

Johanna

28/4 -10



Sean Kingston & Justin Bieber - Eenie Meenie



Lady Antebellum - Need You Now



Adam Lambert - Whataya Want From Me

Johanna

Te-party 28/4 -10


Tjusigt, eller hur?


Allt är i rosa, såklart!


Skål! :)

Johanna

Mår så mycket bättre!

Efter lite depp och är jag tillbaka på banan igen!

Igår jobbade jag hela dagen från 8.00 till 18.00 ungefär. Jag och C var till biblioteket på förmiddagen för att träffa Hannah och hennes värdbarn. Vet inte hur många böcker vi läste :P Vi åkte sedan hem för att äta lunch och åkte sedan till mataffären för att handla.

Skjutsade C till grekiskan och jag och E åkte sedan hem. E tappade sin tand och han ville visa det för mig hela tiden, haha! Till och med när han höll på att dra ut den så var han nästan uppe i ansiktet på mig :P Usch, är så glad att jag inte behöver dra ut några mjölktänder längre.

Jag lagade middagen och jag gjorde köttfärspaj men det blev inte så bra. Den blev alldeles vattnig så degen blev aldrig färdig. Sen hade jag lite för låg temperatur på ugnen. Tror att det var mozzarellan som gjorde den vattnig. Men nu vet jag det till nästa gång ;)

På kvällen åkte jag till Starbucks för att träffa Tanja, Hannah och Gaby. Var så skönt att det bara var vi fyra och jag hade riktigt trevligt :) Hannah och Tanja ska komma hit imorgon kväll för att kolla på film. Min värdmamma planerade allt bara för att hon vill att jag ska ha vänner här. Hon är så gullig! Så det ska bli kul.

Nu är jag ledig ett tag när barnen är i skolan. Jag och C har haft te-party på förmiddagen, haha :) Lägger upp lite bilder efter det här.

På eftermiddagen har E grekiska så det blir till att köra dit, sen blir jag och C själva igen. Men hon har faktiskt ändrats ganska så mycket sen jag kom hit. Man märker på henne att hon trivs med mig :) Jag kan säga att jag trivs med henne också och lika mycket med E. Jag har världens bästa värdfamilj!

Johanna

Biten av en fästing

Förra veckan blev jag biten av en fästing i ryggen. Visste inte det då, men min värdmamma sa att det definitivt var en fästing efter att jag hade beskrivit den. Hon tittade på "såret", men det var ingen fara. Fästingen hade inget blod när jag drog bort den så då var det ingen fara. Så ni kan vara lugna, jag mår bra! Tydligen finns det mycket fästingar här, usch!

C var hemma från skolan idag och vi har haft en riktigt lugn dag med mycket vila. Det gillar jag :) Jag städade mitt rum medans hon tittade på tv ett tag. E hade fiollektion på eftermiddagen. Så inte så mycket som har hänt idag.

Har också "pratat ut" med min värdmamma. Hon frågade mig om jag hade några vänner och om jag kände mig ensam. Så jag berättade precis som jag kände och hur det var. Att jag inte känner mig som en av de (gäller bara några av alla de som jag har träffat) och att jag har svårt att veta vilka jag ska umgås med. Jag vill självklart ha vänner här, men det är faktiskt ganska svårt. Vi är så många i min grupp, plus att det är flera från en annan organisation. Just nu känns det som att jag alltid kommer att vara "den nya tjejen". Förhoppningsvis blir det bättre snart, ska verkligen försöka!

Nu ska jag titta på Svenska Hollywoodfruar :P Till min "stora" glädje så har Maria Montazami börjat blogga, haha!

Johanna

Utvilad

Kan säga att jag verkligen har tagit det lugnt den här Söndagen, så nu är jag redo för en ny arbetsvecka!

Idag har jag pratat med mamma, pappa och Andreas på skype. Alltid lika trevligt :) Har också gjort lite scrapbooking och den kommer att bli jättefin! Annars har jag inte gjort så mycket. Sov lite när min värdfamilj var ute på ärenden. Så skönt med ett tyst hus :P

C har haft feber igår och idag så hon ska inte till skolan imorgon. Så jag får fixa med gym på kvällen. Ska åka till det gymmet som finns på Crossgates Mall, det blir bäst tror jag. Städningen får jag ta på Onsdag.

Har också mailat om en kurs som jag kanske ska läsa i sommar, eller den är från 17 maj till 11 juni. Skulle vara skönt att få klart 3 credits och sen kan jag läsa de andra 3 i höst. Vi får se hur det blir.

Måste klippa mig också! Hur ska jag hitta en frisör? :P

Johanna

Boklus

Gick upp vid 8.30 imorse och tog en dusch det första jag gjorde. Så skönt! Efter frukosten följde jag med min värdmamma och C till ett jättestort varuhus som var som ett lager till en mataffär. De säljer storpack av allt och ja det var väldigt amerikanskt :P

Resten av dagen har jag läst min bok, The namesake, och jag lyckades också läsa ut den. Riktigt bra bok! Ska nu börja med boken som jag tog med mig från Sverige så att den kan åka hem i sommar.

Nästa helg ska jag åka till New York City för att träffa Josefin! :D Jippi! Ska bli så himla roligt att träffa henne och besöka NYC igen (såklart). Så jag måste boka buss dit.

Det kortaste inlägget hittills tror jag :P

Johanna

The Last Song

Idag fick jag se filmen The Last Song och oj vad bra den var! :) Den var riktigt sorglig också, så det kom en tår. Man hörde att flera snyftade till i biosalongen :P Var med Mathilda och såg den, var riktigt trevligt! Tack :)

Dagen har annars gått väldigt fort. På förmiddagen var jag och C på musikklassen och vi svängde också förbi Target för att framkalla lite foton. Eller ja, det blev sammanlagt 66 stycken. Nu kan jag börja med min scrapbook på riktigt.

Jag och C åkte sedan hem för att äta lunch innan det var dags för henne att åka till skolan. Hon hade strandparty idag så hon hade badkläder och handduk med sig :P Jag var och tittade på gym idag, men jag tyckte inte att det var så "fräscht". Inte som Friskis & Svettis hemma direkt. Det finns ett gym på Crossgates som jag funderar på. Är lite längre bort, men men. Det verkar så mycket bättre än de andra. Ska kolla på deras hemsida nu och så åker jag nog dit imorgon.

Min värdmamma kom hem vid 16.00 idag och hon och barnen åke iväg på en liten fest. En på hennes jobb skulle gå i pension, så de var hemma där. Så jag åkte och träffade Mathilda :)

Nu ska jag fixa lite, är inte trött alls! ;)


Lilla jag


Scrapbooking :)

Johanna

Pepparkakor

Jag och C har varit ute hela dagen idag. Innan lunch åkte vi till The Crossings för att leka i lekparken och jag fick henne också att gå en liten promenad :) Vi kom hem och städerskan var fortfarande kvar. De nya byggkillarna var också kvar och jobbade, så jag och C gick in för att äta lunch. Ska bli så himla skönt när huset är 100 % klart!

Efter lunch gick vi ut en liten stund så att städerskan fick städa klart och vi gick sedan in då det kom en liten regnskur, eller det var egentligen bara lite stänk. C lekte för sig själv på sitt rum och jag satt i mitt rum och läste en bok. Boken som jag läser är hur bra som helst! :) Kommer nog att läsa ut den i helgen.

Min värdmamma köpte svenska pepparkakor till mig idag :) Det var inte vanliga utan det var vaniljsmak med små chokladbitar i. Men självklart var de goda! :D

Tror att jag behöver göra en resa snart. Bara över en helg, utan min värdfamilj. Känner att jag har tappat "gnistan" för det här jobbet, men jag vill ha den tillbaka. Så tror att det skulle vara bra för mig att komma bort från huset. Någon som vill åka någonstans över en helg?

Ska sätta mig och titta på Gossip Girl nu och tänka på annat.

Johanna

Beslut fattat

Var trött imorse också. Tog en varm dusch och jag blev lite piggare :P

Efter frukost gick jag och C ut för att vara i solen. Vid 10.30 gick vi in och vi åt lunch innan det var dags att åka till skolan. Åkte sedan själv till shoppingcentret och jag hittade en tröja från Forever 21 :)

Hämtade sedan upp barnen och vi åkte hem. E behövde inte gå på sin grekiska idag så vi var hemma hela eftermiddagen. Vi var då ute och hade det roligt. Tyvärr var det inte trevligt hela eftermiddagen då C kastade en spade full med sand i på mig, så jag fick all sand över mig. Var inte glad på henne efter det!

Har också tvättat idag och jag har nu börjat tvätta barnens kläder eftersom det underlättar för min värdmamma. Men det är inget som jag tycker är speciellt jobbigt utan jag hjälper gärna till med det. Vill inte göra henne mer stressad än vad hon redan är.

Är helt slut efter den här dagen. Imorgon ska jag och barnen, eller mest barnen, prata med deras förra Au Pair över msn. Det blir nog kul :)

Angående min rubrik så har jag bestämt mig för att börja gymma :P Det ligger ett gym nära Cs skola, så jag ska åka dit på Fredag efter att jag har lämnat C. Har velat fram och tillbaka, men jag har bestämt mig för att jag ska börja träna igen! Behöver ha något att göra, så att jag kan åka från huset på kvällarna efter middagen och komma hem när barnen sover. Plus att jag inte äter lika mat här som hemma i Sverige.

Johanna

Sömnig

Au Pair-mötet igår var väldigt bra. Det vi gjorde var att vi kom hem till LCCn, skrev upp oss på listan och fick sedan en biobiljett. Vår LCC sa sedan att vi kunde åka till bion och välja vilken film som vi ville se, haha! Så det blev inte så mycket möte av det hela. Jag såg filmen Death at a funeral och den var riktigt rolig! Skrattade mestadels av filmen. Åkte sedan med Hannah och Tanja till Starbucks. Där träffade vi Silke och Lisa. Kom hem vid 22.30, lite lagom trött.

Imorse var jag riktigt trött :P Önskade att det var Lördag så att jag kunde somna om, men icke. Jag var tvungen att gå upp! Började vid 8.00 som vanligt, men dagen blev lite annorlunda än vad Tisdagar brukar vara. C hade grekiska idag och det var hennes tur att ta med sig ett litet snack så vi bakade chokladbollar. Innan vi skulle åka och hämta E från skolan så åkte vi till biblioteket för Storytime. Hade kollat upp på internet att den skulle hålla på i 45 minuter och den började vid 13.30, så det skulle bli perfekt. När vi kommer ut från en väldigt bra Storytime tittar jag på klockan och ser att den är 14.30! E slutar alltså om 10 minuter! Vi skyndade oss till skolan (så fort som jag lagligt fick köra) och vi var där 14.50. Han satt och väntade på oss när vi kom springandes.

Vi åkte hem, barnen fick lite att äta och sen åkte vi till grekiskan. Jag och E stannade kvar ett litet tag eftersom han ville cykla (och vi hade tagit med oss cykeln). Vid 17.00 åkte vi hem och det tog längre tid att komma hem än vanligt för det var hur mycket trafik som helst. Jag hade sagt att jag kunde laga middag så jag började med den direkt när vi kom hem. Det blev pannkakor. Kan säga såhär, jag behöver träna på det :P Men de gick att äta i alla fall. Min värdpappa ringde och sa att han skulle vara tvungen att åka tillbaka till sjukhuset för att de hade ett akutfall och min värdmamma hade tydligen ett möte som hon hade glömt bort. Så fick jobba lite längre än vad jag är tillåten att göra, men som tur var så kom min värdpappa hem vid 19.00. Sjukuset hade ringt honom och sagt att han inte behövde komma tillbaka när han var halvvägs på väg dit.

Så nu sitter jag här och är trött. Ska bli skönt att sova :)

Johanna

Au Pair-möte

Idag har det varit en bra dag, lite kallt men solen har ändå varit framme :)

På förmiddagen var jag och C hemma och lekte lite. Det blev "mamma och dotter" och självklart skulle jag vara dottern och C mamman :P Jag gjorde flätor i hennes hår (som vanligt :P) och hon ville att jag också skulle göra en fläta.

Vi åt lunch (pizzan från igår) och sen skjutsade jag henne till skolan. Hon ville ta med sig sin bebisdocka till skolan och när vi kom fram såg hon att nappen var borta. När jag kom hem parkerade jag bilen och hörde då att det knakade till. Jag gick ur bilen och såg nappen ligga på marken, sönderkrossad! Haha! Som tur var så blev hon inte ledsen när jag berättade, men ändå. Hade faktist lite dåligt samvete!

Skjutsade sedan E till fiollektionen och jag åkte hem med C. Nu ska vi snart äta middag och sen är det dags för Au Pair-möte. Vi ska gå på bio, vet inte än vilken film vi ska se. Men det blir nog kul :)

Fick också veta idag att C kom in på sin nya skola till hösten :)

Johanna

Vila

Idag har det varit en underbart lugn Söndag :) Precis vad jag behövde.

Vaknade vid 9.00 ungefär och fixade till mig innan jag gick ner för att äta frukost. Fick en smoothie och bagels, mums! Gick sedan upp på mitt rum för att prata med familjen hemma i Sverige. Fick prata med mamma, pappa, Andreas, mormor och morfar. Riktigt skoj!

Resten av dagen har jag läst i boken som jag fick låna av min värdmamma för ett tag sen. Tänkte att jag skulle läsa ut den så att jag kan börja läsa boken som jag hade med mig från Sverige, så att den kan åka hem i sommar när familjen kommer hit.

Det blev pizza till middag och det var hur gott som helst. Så nu sitter jag här mätt och belåten :)

Imorgon har jag Au Pair-möte. Vi ska först vara hemma hos LCCn och sen ska vi gå på bio. Kommer få en biobiljett gratis för att se en film :) Mycket generöst! Annars är det vanlig jobbvecka nästa vecka. Vill åka in till New York City snart också, så Josefin när blir det? Förhoppningsvis snart så jag hinner träffa dig innan du åker hem till Sverige.

Johanna

Dags att sova

Men först ska jag ge er lite uppdateringar! :)

Blev tyvärr ingen bio igår. Tiden hade ändrats så att den gick tidigare än vad jag hade trott. Tråkigt var det också att jag inte hörde när Mathilda sen ringde. Förlåt!

Idag har det regnat och vad gör man en regnig Lördag? Jo, man shoppar! Haha :D Träffade en ny Au Pair, Gabriela, på Crossgates Mall efter lunch för en liten shoppingtur. Hon var väldigt trevlig, så det var kul att träffa någon ny :) Köpte två tröjor från Forever 21. De har öppnat den affären i nya lokaler och det var hur stort som helst! Så mycket bättre än den förra lokalen. Dock var det riktigt mycket med folk och jag tror att jag köade i 30 minuter för att både prova kläderna men också för att betala de. Var riktigt trött när jag kom hem vid 18.00.

Åt middag med värdfamiljen och sen tittade vi på film; Shrek 2. Barnen gick och la sig, och då tog vi fram glassen haha :P

Nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon blir det Skype med familjen, vilket var 2 veckor sen sist!

Johanna

Fast i en hiss

Vilken dag!

På förmiddagen åkte jag och C till The New York State Museum i Albany. Bilresan dit gick bra, men sen började oturen när vi väl kom in :P C skulle ta kort på mig och hon tappade då kameran i golvet. Som tur var så var det heltäckningsmatta på golvet men objektivet hamnade nedåt mot golvet så det trycktes liksom in på ena sidan så att det satt snett. Så det gick inte att zooma eller stänga av kameran, eftersom att objektivet inte kunde röra på sig. Men som tur var så kunde jag fixa det.

Vi gick runt på muséet i ungefär en timme innan C ville åka upp till karusellen. Så vi åkte upp till 4:e våningen för att ta en åktur. När vi skulle åka ner igen tog vi fel hiss :P Vi kom till 1:a våningen men dörrarna öppnades inte. Så jag provade med att åka upp till våning 4 igen, men dörrarna fungerade inte då heller. C började bli orolig och sa: "Vi kommer aldrig att komma ut!" och jag blev rädd jag också :P Jag tryckte då på en knapp så att jag ringde till säkerhetsvakten och han gjorde så att vi kom ut. Snacka om äventyr! Haha! :D

När jag sedan skulle hämta upp barnen från skolan så händer nästa grej :P När jag och E var på väg till bilen så kom jag på att jag bara hade en bilstol. Så vi fick bryta mot reglerna :P

Annars så har dagen varit bra :) Har inte jobbat någonting under eftermiddagen eftersom att min värdpappa var hemma och min värdmamma kom hem vid 15.30. Ikväll ska vi äta kinamat och sen ska jag träffa Mathilda för att gå på bio :) Mycket trevligt!

Johanna

Jobbat i 2 timmar

Idag har det varit en riktig slappdag, haha! Har jobbat i ca 2 timmar. På morgonen åkte min värdpappa med C för hemlig frukost eftersom att han hade lovat henne det dagen före. De kom inte hem förens vid 13.00 ungefär så jag satt ute i solen och bara njöt av det underbara vädret i några timmar :)

Jag och C åkte sedan iväg för att hämta upp E i skolan. När vi kom hem tog min värdpappa med sig barnen för att äta glass. Jag åkte till mataffären eftersom det var jag som skulle laga middagen. Så fick lite "egentid" då med :P När jag kom hem var barnen med min värdpappa hela tiden och hjälpte honom med de saker som han gjorde med huset, så jag var typ ledig ;P Barnen ville nog hellre vara med sin pappa än Au Pairen, haha!

Det blev biff enchiladas till middag och det blev succé :) Det är kul att de tycker om maten som jag lagar. Plus att de tycker att jag är duktig! Till efterrätt åt vi mina chokladmuffins :)

Nu ska jag bara ta det lugnt. Men kan säga att jag har fått lite färg på mina armar och ansikte efter den här dagen :)

Johanna

En lite annorlunda dag

Imorse sken solen och jag blev riktigt glad! Min värdpappa hade tagit ledigt från jobbet resten av veckan för att jobba med huset mm. så jag ville verkligen komma ut ur huset eftersom C bara skulle ha följt efter honom. Så efter frukosten åkte jag och C till The Crossings. Vi var först i lekparken och sen gick vi mot dammen för att titta på ankorna och sen till hagen för att hälsa på kossorna :) Vi var där i 2 timmar och vi åkte sedan hem för att äta lunch.

Jag skjutsade sedan C till skolan och åkte sedan till ett shoppingcenter. Jag köpte välbehövda saker, såsom fotkräm! Ska fila fötterna ikväll tänkte jag :) Emelie: Jag köpte också den där handskrubben som du hade! En liten pinsam sak hände i den affären där jag köpte fotkrämen, haha. Hon som jobbade där frågade efter mitt telefonnummer medan jag betalade (vet inte varför) och jag kom inte ihåg det :P Så jag sa att jag var nyinflyttad och att jag inte kom ihåg det. Men nu har jag det i huvudet och förhoppningsvis så kommer jag ihåg det tills nästa gång någon frågar :P

Hämtade upp båda barnen på eftermiddagen och E hade sedan grekiska. Eftersom min värdpappa var hemma så kunde C stanna med honom. Så när jag kom hem var de i mataffären och jag hade då slutat för dagen :) Jag städade då mitt rum, vilket verkligen behövdes! Haha! Dammade, dammsög och fixade till det ;P

Vi åt hamburgare till middag på kvällen och det var så gott! Jag hade inte ätit en hamburgare på hur länge som helst. Jag hade heller inte ätit ketchup på ca 2 månader :P Någonting som också är bra är att jag inte har druckit läsk på 2 månader!

Nu ska jag gå och göra mig iordning för sängen och sen ska jag titta på Andra Avenyn :)

Johanna

The Crossings 14/4 -10


Jag i lekparken :P


Riktigt vårväder!


Mycket tjusigt :)


Jag bland träden ;)


Fontänerna var på i dammen


:)


Kossorna var ute i hagen & den här var sötast!


Söt anka :P

Johanna

Siena College 13/4 -10


Basebollplan


Jag :P


Söt hund, eller hur? :P


Tagen av C :)


Siena College


En sten som är formad som ett hjärta


Smet! :D


Jag och chokladmuffins :)

Johanna

Siena College

Idag har jobbkillarna varit här igen med sina stora bilar så jag blir tvungen att parkera på gräsmattan :P De blev inte ens klara med taket så de kommer alltså tillbaka imorgon :/

Fick skjutsa E till skolan imorse för min värdmamma upptäckte att golvet i garderoben i hallen var täckt med vatten. Tydligen så har det läkt från mina värdföräldrars badkar i deras badrum (ligger nämligen precis över garderoben), så hon skulle fixa med det och prata med en av byggkillarna om det. Så jag fick ta hennes bil och köra E till skolan.

Jag och C var hemma under förmiddagen, men jag orkade inte vara inne i huset eftersom de höll på att hamra så jag bestämde att vi skulle gå till universitetet på andra sidan gatan, Siena College. C tog med sig sin cykel och vi gick dit. Det var studenter överallt, haha :P Men tog lite bilder och C lyckades också ta en bild på mig som blev perfekt! Hon är ju faktiskt bara 4 år ;) När vi kom tillbaka spelade vi spel, jag fixade hennes hår och sen "gjorde" vi "Prästens lilla kråka....." haha! Hon tycker att det är jättekul :)

Efter att vi hade ätit lunch bakade vi chokladmuffins :) Självklart från min kokbok! De blev riktigt goda och det tyckte både C och E, så vi får se hur länge de finns kvar i köket :P

På eftermiddagen var det dags för grekiska och vi kom dit utan några problem :P E ville stanna kvar ett tag så vi var där i 45 minuter innan jag sa att vi skulle åka hem. Vi var ute fram tills mina värdföräldrar och C kom hem. Vi gick då in för att äta middag :)

Nu ska jag snart gå och sova. Har hittat en kurs som jag vill läsa i sommar på Siena, men jag vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga så jag har mailat lite olika personer och jag hoppas att jag får hjälp.

PS. Emma, hoppas att du fick mitt kort och att du hade en underbar födelsedag! :)

Johanna

Cambridge 7/4 - 11/4 -10


Underbart fina träd!


Jag i lekparken :)


Lekparken är belägen på Cooper Square


Alla gator har ungefär samma utseende :P


Peabody Museum


Cultural Care's kontor :P


Bio: Harvard Square Theatre


Harvard University


Harvard University


Harvard Square


Harvard Square


Swedenborg Chapel :P


Sanders Theatre

Johanna

Ännu en Måndag förbi

På Onsdag har jag varit i USA i 2 månader! Kan ni förstå? Jag kan knappt det, haha :P och det känns skönt att våren är här och att sommaren snart också är här. Det kommer att hända så mycket under den här sommaren så jag kommer att ha fullt upp. Tanken på att min familj hälsar på mig under sommaren lämnar inte mitt huvud i första taget! Ska vara helt ärlig och säga att jag redan har börjat planera in vad vi ska göra :P

Idag har det varit en massa byggkillar här och fixat med taket. En av de var inte mycket att klaga på ;P Förhoppningsvis blir de klara imorgon för de tar upp hela uppfarten, haha. Vi höll oss borta från huset under nästan hela dagen :P Men det blir riktigt fint!

På förmiddagen åkte jag och C till mataffären för att handla. Kylskåpet var nämligen i princip tomt, så min värdmamma frågade mig om jag kunde handla lite och visst kunde jag det. Vi kom hem, åt lunch och sen skjutsade jag C till skolan. Jag åkte då till Target (eftersom jag inte ville åka hem), men var tvungen att åka till huset eftersom E hade sin fiollektion på eftermiddagen och jag hade inte tagit med mig fiolen. Åkte sedan till Es skola och sen till Cs :P

Jag och C åkte sedan hem och vi var ute ett tag. Jag har lärt henne höger och vänster! :P Hon är jätteduktig och jag kom på en liten sång så att hon skulle komma ihåg vilken hand som är höger och vilken som är vänster. När vi var ute så cyklade hon och jag sa åt henne att styra åt antingen höger eller vänster, och hon klarade det riktigt bra :D Så stolt! Hon är ju faktiskt bara 4 år.

Johanna

Tillbaka!

Nu har vi kommit hem och oj vad skönt det känns! Har dock haft det superbra de senaste dagarna och det var riktigt kul att se något nytt :) Tänkte att jag skulle skriva dag för dag om vad vi har gjort!

Onsdag:
Vi lämnade huset vid 9.00 på morgonen och jag trodde att den här bilresan skulle bli riktigt jobbig. Skulle nämligen köra i 2 timmar och 40 minuter med två barn i baksätet, men det gick riktigt bra! De var duktiga under hela bilresan med bara några få tillfällen då jag fick säga ifrån med min arga röst, haha! Tiden gick snabbt och vi var framme i Cambridge vid 12.00 ungefär och min värdmammas föräldrar mötte upp oss på parkeringen. De bor i en stor fin lägenhet mitt i Crambridge. Vid ytterdörren sitter en "portvakt", precis som på tv :P

Vi åt lite lunch innan vi gick till en lekpark som låg nära deras hus. Det var riktigt varmt, 82 F, vilket är rena sommarvärmen! Jag hade dock inga sommarkläder med mig så jag höll på att svettas ihjäl. Eftersom det var så varmt så bestämde vi oss för att gå till biblioteket för att låna hem några filmer. Biblioteket var helt nybyggt och det var väldigt fint :) Plus att det var väldigt svalt där inne! Vi gick sedan hemåt för att ta det lugnt, äta middag och sedan, såklart, titta på en film.

Torsdag:
Vädret idag var mycket bättre, solen sken men det var svalare. Jag tog med mig barnen till lekparken på förmiddagen för att få ur de lite energi :P Sen gick vi tillbaka för att äta lunch och efter lunchen åkte vi till en leksaksaffär som barnen älskar! De fick köpa en varsin leksak därfrån och alla var nöjda och glada när vi åkte tillbaka hem igen.

Vi gick sedan till Harvard University för att gå till en museum (Peabody Museum), som var om när pilgrimerna kom hit till USA. Efter muséet gick vi för att möta upp barnens morfar och vi gick sedan till ett litet café. Jag fick en chokladmousse-tårtbit vilket var väldigt gott :) Vi tog bussen hem för det blev riktigt kallt på eftermiddagen.

Fredag:
Regn hela dagen idag, så vi åkte till ett museum (Museum of Science). Jag tyckte om det muséet, men man ska egentligen gå på museum utan barn haha! De tröttnar ganska så snabbt och vill gärna gå vidare så snabbt som möjligt. På vägen till bilen såg jag Cultural Cares kontor, haha! Så nu vet jag vart Bostonkontoret håller hus :P

Vi åt stekt fisk med potatismos. Det godaste jag har ätit på länge :P Smakade precis som hemma!

Lördag:
Solen har skinit hela dagen idag, men det har varit lite blåsigt. Mina värdföräldrar kom till lägenheten idag och barnen blev helt tokiga :P

Cs gudmor kom med hennes två barn och vi gick allihop till lekparken. Till lunch gick vi till ett ställe där de gör supergoda mackor! På eftermiddagen åkte mina värdföräldrar tillbaka till sitt hotell eftersom de skulle på bröllop på kvällen. Jag blev avsläppt vid Harvard Square och jag gick runt och strosade där i timmar :P Det var skönt att vara för sig själv och inte ha två barn omkring sig hela tiden. Jag köpte mig en rosa t-shirt med texten HARVARD på och sen två magneter :)

Söndag:
Vi mötte upp mina värdföräldrar för att äta brunch (eller frunch som vi ska säga på svenska :P). Jag åt pannkakor med blåbär i, mycket gott! Vid 13.00 åkte vi sedan hem. Min värdpappa och barnen åkte i en bil och jag och min värdmamma åkte i den andra.

När vi kom hem sa min värdmamma att jag hade fått två brev. De var från mina mor- och farföräldrar :) Tack så mycket! Var riktigt roligt att få post, lovar att jag ska svara. Måste köpa brevpapper bara! :P




Ska lägga upp två nya nedräkningar också här på bloggen! Min syster kommer hit den 12 Juni (förhoppningsvis då) och resten av familjen kommer den 22 Juli, men jag kommer att träffa de den 23! :D Så glad!!
Johanna

Boston, här kommer jag!

Idag har det regnat och varit grått hela dagen. På förmiddagen åkte vi till biblioteket där vi träffade Hannah och hennes värdbarn. Det var en superhjältedag med aktiviteter för barn om olika superhjältar. De fick göra en varsin mask till ansiktet och lite annat. Tror att både E och C tyckte att det var kul :) Det var en del barn där! Vi åkte hem efter 1 ½ timme för att äta lunch. Vi åt pizzan som blev kvar från gårdagens middag.

Vi åkte sedan till mataffären och banken. Dels för att handla till salladen som vi skulle göra till middag och sen för att sätta in min lön på mitt konto. Barnen var faktiskt riktigt duktiga och "uppförde" sig under hela tiden, haha! E hade på sig sin mask, så han såg ut som en liten rånare :P

På eftermiddagen var vi bara hemma. Vi busade lite och faktiskt så hade vi lite vila också, då barnen lekte själva på sina rum. Det behövs när båda är hemma hela dagen. Vi har riktigt kul tillsammans! Vi försökte att leka viskleken, men det gick inte så bra. Det slutade med att E och C blåste mig i öronen och viskade så att det kittlade i öronen, haha!

Sedan var det dags att börja med salladen. Båda hjälpte till och C dukade så att de vuxna fick bordstabletter som egentligen barnen ska ha :P Mina värdföräldrar tyckte att det riktigt kul! Hon hade också lagt dit barnbestick och två av hennes nallebjörnar :P

Imorgon ska jag och barnen åka till Boston för att hälsa på min värdmammas föräldrar. De bor i Cambridge, så jag ska köra dit. Kommer att ha GPSen så det blir nog inga problem. Kommer dock inte att ta med mig datorn utan jag lämnar den här hemma. Vi ska stanna där tills på Söndag, så ni får vänta på uppdatering tills dess. Lovar att ta mycket bilder och berätta allt som vi har gjort när jag kommer hem! Nu ska jag packa och sen sova.

Så Boston, här kommer jag! :D

Johanna

Blandat 6/4 -10


De röda äggen :)


Påskäggjakten!


Restaurangen där vi åt påskmiddag


Minigolfbanan


Banorna var i neonfärger så de lös i mörkret


Lilla jag spelar minigolf :P

Johanna

Buckla

När min värdmamma kom hem idag så frågade hon vad som hade hänt med min bil och jag sa att jag inte visste. Hon frågade då om jag hade kört in i något och jag blev nästan rädd och började fundera på om jag hade gjort det. Vi gick sedan ut och jag ser då en stor buckla precis vid framlyset. Både jag och min värdmamma kunde inte förstå vad det har kommit ifrån och jag hade inte kört in i något och ingen hade kört in i mig. E trodde att det var min värdpappa som hade backat ut sin truck och kört in i min bil, och så var fallet. Så nu har jag inget lyse (måste byta glödlampa) och en buckla på höger fram på bilen :P Och jag som ska köra enda till Boston på Onsdag, haha! Tror nämligen inte att bilen hinner bli fixad fram tills dess. Får bara hoppas att jag inte blir stoppad av polisen :P

Johanna

Minigolf

Barnen har som sagt påsklov nu så jag är med de hela dagarna. Idag har tiden gått väldigt snabbt. Innan lunch var vi ute en stund och cyklade mm. Förresten, vad heter förmiddag på engelska? Haha! Sen ville jag verkligen hitta på något roligt att göra utanför huset. Kom då på idén att vi skulle åka och spela minigolf. Barnen blev jätteglada så vi åkte dit :) Men vad dyrt det var, haha! För oss 3 betalade jag 19 dollar för att spela på en 18 hålsbana. Jag sa då till barnen att vi skulle spela ett tag så att vi inte skulle ha slösat bort 19 dollar på 30 minuters spelande. Vi var där inne i nästan 2 timmar :P men då tog vi en massa kort också. Vi spelade inomhus eftersom att det var lite småkallt ute och där var banorna i neonfärger som lyste i mörkret :P Det finns och en utomhus som är på 36 hål, men den sa vi att vi skulle köra på när min familj kommer hit :)

Vi åkte sedan hem och var hemma vid 15.15 ungefär. Vi åt lite och sen kom min värdpappa hem och barnen blev helt tokiga :P Jag skjutsade sedan E till fiollektionen som var lite senare idag. Kom hem för 20 minuter sen och jag jobbar för tillfället inte :P

Imorgon tror jag att de ska komma och fixa taket så då får vi fly härifrån. Vi åker nog till parken och sen till ett ställe här i närheten som har karuseller för barnen. Eller så besöker vi något museum.

Vet att mitt förra inlägg var lite deprimerande, men jag ska ge det tid. Tjejerna är så trevliga här och jag vill verkligen lära känna de bättre! Jag vill bara hitta mitt "gäng" som jag kan umgås med.

Johanna

Saknar....

mina underbara vänner hemma i Sverige! Kan inte ni också börja jobba här så att jag kan träffa er varje dag?! Behöver någon att prata tjejsnack med! Känner inte att jag har kommit någon riktigt nära här, något som jag vill men inte har gjort.

Många får problem med sina värdfamiljer men jag har problem på kompisfronten. Vi är så många i min grupp så jag träffar nästan alltid någon ny när vi möts på Starbucks eller liknande. Jag känner mig inte som en av de och att jag faktiskt ska umgås med de i 1 år. Utan det känns mer som att jag bara är på besök och de visar mig omkring. Alla är trevliga och så, men jag känner mig utanför gruppen.

Vill inte göra er oroliga där hemma, men jag ska vara ärlig. Jag har hitills bara träffat andra Au Pairer och inte kompisar. Vill ändra på det för många av de är så snälla!

Så nu vill jag att mina pärlor ska komma hit!



Emma & Therése


Veronica & Madeleine
(Patrik får också vara med på ett hörn :P)

Johanna

Påsk i USA

Jaha, då har man firat påsk i USA också fast på grekiskt vis :P Har varit en helt underbar dag och man kan inget annat än vara glad!

Daen började med att jag pratade med min mamma och pappa på Skype. E, C och min värdmamma pratade med de också :) Det var skoj! Barnen var på sin busiga sida dock :P

Efter det följde jag med de till kyrkan för att gå på en grekisk gudstjänst. Vi var till den kyrkan som barnen läser grekiska vid och den var så fin på insidan. Tog dock inga bilder inifrån, men oj så fint det var! Vi höll oss kvar i ungefär 30 minuter innan barnen började tröttna och ville åka hem. Så vi åkte hem för att äta lunch och tävla med de röda äggen. Jag tävlade mot E och vann över honom. Sen skulle jag tävla mot min värdmamma men då förlorade jag, men det var en rolig sak att göra :) När vi var klara med lunchen gick barnen ut för att leta efter påskägg. Min värdmamma hade gömt 10 små plastägg med godis i runt om i trädgården och barnen tyckte att det var riktigt skoj att leta rätt på de :) Min värdmamma hade också köpt presenter till barnen och jag fick också en present, choklad :)

Vi var ute resten av eftermiddagen fram tills det var dags att åka till den grekiska restaurangen. Där åt vi en typisk påskmiddag med soppa och lamm. Det var faktiskt riktigt gott, men vad mycket vi åt. Tillsammans med soppan så hade vi bröd och tre olika röror att doppa brödet i, bla tzatziki :) Efter middagen sa min värdmamma: "Det här är orsaken till att greker är tjocka, haha". En annan rolig sak när det kommer till greker är att om man är hemma hos någon på middag och inte äter upp maten så klassas man som oförskämd och man förolämpar den personen som har lagat maten. Så man ska inte lämna någon mat på tallriken om man vill göra en grek glad, haha!

Nu har barnen påsklov, får se vad vi hittar på! På Onsdag åker vi i alla fall till Boston för att hälsa på min värdmammas föräldrar. Vet inte hur länge vi ska stanna där, men kul ska det bli! Jag börjar också min 8:e vecka imorgon :)

Johanna

Lite färg i ansiktet

Är så trött! Har fått huvudvärk och jag känner att jag skulle kunna gå och lägga mig nu även fast klockan bara är 19.00 :P

Har varit ute hela dagen idag i det fina vädret. Helt otroligt att vi har 25 grader i April :) Har nog fått lite färg i ansiktet! Träffade svenska Josefin och en annan tjej från Thailand (vet inte hur hennes namn stavas). Vi var i en park som ligger i Schenectady, ungefär 25 minuter från där jag bor, och det var jättemysigt! Var skönt att bara sitta på en filt i gräset och njuta av solen :) Men vi spelade domino också :P Jag vann båda gångerna och Josefin förlorade en gång så därför fick hon utföra uppdraget som kom upp innan vi började spela. Hon skulle gå fram till en person i parken och fråga vart man kunde köpa glass. Hon gjorde det men fick inget direkt svar :P Ingen visste, haha! Hade i alla fall riktigt trevligt :)

Kollade med min värdmamma idag om vi skulle åka upp till Maine i sommar för hennes "konferens/arbete", men hon trodde inte att hon skulle åka i år. Jag sa då att min syster skulle komma hit i Juni för att hälsa på sin gamla värdfamilj och att hon då också skulle hälsa på mig. Min värdmamma sa då att vi definitivt skulle vara hemma hela Juni. Så glad jag blir :D Nu får vi planera Emelie när du ska komma hit!

Imorgon är det påskdagen, vilket är den dagen som man firar påsken på här. Ska följa med min värdmamma och barnen till kyrkan på förmiddagen och sen på kvällen ska vi till en grekisk restaurang för att äta grekisk påskmiddag :) Får se vad det blir för något!

Har också köpt ett par ballerinaskor och solglasögon idag! :)

Johanna

Svenskt sommarväder

Idag har det varit 25 grader och solsken ute! Hur härligt är inte det?! Mestadels av dagen har jag och barnen spenderat utomhus. Vi har gjort en massa saker (sådant som man göra ute) såsom cykla, lekt i de olika forten som barnen har byggt och lite annat :)

Huset som vi bor i ligger inte långt ifrån ett amerikanskt universitet, Siena College. Det tar ca 5 minuter att gå dit (lite längre med två barn dock :P). Vi tog med oss cyklarna dit och barnen visade mig runt på området. Det var riktigt fint och det kändes som att man gick i en park och inte på ett skolområde. Till Madeleine: Du skulle ha varit med! Basebollkillarna höll på att värma upp inför dagens match, haha. Tror att du skulle trivas ganska så bra på läktaren ;)

På eftermiddagen fick barnen spela lite tv-spel (min värdmamma hade lovat). Jag var då uppe i mitt rum och tog det lugnt. Var helt slut efter en hel dag ute i solen, men en riktigt bra dag!

Vi åt pizza till middag och efteråt åkte vi till ett ställe för att äta glass. Ett mycket bra avslut på den här dagen! Om ett tag ska jag ner till köket för att hjälpa min värdmamma med att färga kokta ägg röda (grekisk tradition). På Söndag ska vi nämligen tävla med de då man ska knäcka äggen mot varandra och om ens egna ägg går sönder förlorar man.

Imorgon ska det bli riktigt varmt så förhoppningsvis blir det en dag ute i solen!

Johanna

Tacos

Äntligen är vårvädret tillbaka! Idag har det varit runt 15 grader ute och solsken, härligt :) Hantverkarna har varit här idag också och fixat, fast mest med uteplatsen. Tror att det mesta inne i huset är klart. Torktumlaren är nu också ikopplad så imorgon ska jag tvätta mina kläder. Behövs verkligen för min tvättkorg börjar bli ganska så full :P Idag har jag också lärt mig hur den nya diskmaskinen fungerar, väldigt lätt var det!

Dagen har gått riktigt snabbt idag. Vi har mest varit ute och lekt i solen, vilket var riktigt skönt :) Måste dock köpa mig en vårjacka, det blir nämligen lite för varmt med skinnjackan. Vet inte vart jag ska hitta en ny jacka. Har ju letat redan, men hittade ingen så vi får se hur det slutar.

Jag lagade middagen idag och det blev tacos! Blev så sugen på det när min familj berättade att de åt det igår när jag ringde, så jag bestämde mig för att göra det. Dock blev det inte som hemma, men det var helt okej. Tortillabröden är väl kanske ingen hit, de smakar inte "naturligt" utan mest konserveringsmedel :P

Efter den här dagen är jag lagom trött och ska bara slappa ikväll. Ska ta fram bilder som jag ska framkalla så att jag kan börja med min scrapbook.

Johanna

Mitt andra och riktiga rum


Min underbart sköna säng och nattduksbord


Min TV, del av sängen, dörren, tvättkorg och byrå


Säng, skrivbord och TV


Min garderob


Garderoben och sängen


Badrummet - ignorera tapeten :P


Badkaret


Ser ni den fina färgskalan av rosa? :)

Johanna

Blandat 1/4 -10


Svensk lingonsylt, pepparkakor och Wasa knäckebröd :)


Mina fina blommor som jag fick av min värdmamma!


Svenskt godis :D Vilken lycka!

Johanna

Telefonsamtal

Först vill jag gratulera min lillebror ännu en gång på hans 17-årsdag, GRATTIS! Ringde hem till Sverige efter att jag hade skjutsat C till skolan. Fick prata med hela släkten, eftersom de var hemma och firade min lillebror, vilket var väldigt kul :) Det gjorde min dag ska jag säga! Var så glad efteråt, men lite ledsen över att jag inte kunde vara med och att de åt tacos! Måste laga tacos någon dag, kanske imorgon. Det är faktiskt jag som ska laga middag imorgon :)

Dagen har gått väldigt snabbt. Hantverkarna var här idag igen så jag tog med C till Target för att vi inte skulle vara i vägen för de. Jag köpte galgar, ljus och en låda som jag kan lägga mina armband och sånt i. Vi åkte sedan hem för att äta lunch och sen var det dags att skjutsa C till skolan. Jag åkte hem och pratade med Sverige och sen var det dags att åka iväg igen för att hämta upp barnen. Innan jag åkte tog jag en titt i brevlådan och där låg paketet från min syster! Hon hade skickat två påsar med mina favoritgodisar :D Emelie, du är bäst! Får se hur länge det räcker :P

Nu ska jag snart sätta mig i min säng och titta på Hollywoodfruar och Andra Avenyn. Behöver lite svenska dokusåpor, haha! :D

Saknar er alla där hemma och jag kan inte förstå att jag har varit ifrån er i snart 2 månader! Vem trodde att jag skulle klara det? :P

Johanna